Jeff_Hardy 61

Başarılı
Merhaba, bilgisayarımdaki Samsung PM981 SSD bozulduğu için TwinMOS Alpha Pro SSD aldım. PCI-e 3.0 destekli bir SSD fakat sonradan öğrendim ki DRAM mevcut değilmiş onun yerine HMB kullanıyormuş, eski SSD DRAM barındırıyordu. Bu günlük kullanımda dramatik bir fark yaratır mı? Bilgisayarın olabildiğince hızlı açılıp kasma donma takılma yapmasını istemiyorum, sadece iş için kullanıyorum ve dosya kopyalama-yazma veya veri transferi genellikle yapmıyorum. Bu SSD bu tarz bir kullanım için yeterli mi? Elimde bir de 2 TB'lık 970 EVO Plus var oyun depolamak için kullandığım, fakat bu bilgisayara alırsam kapasitesinin yarısından fazlası heba olacak. Sizce ne yapmalı?

Windows açılışı, Chrome'a tıklama, Excel açma gibi random read işlerinde HMB teknolojisi, DRAM'i aratmaz. Gecikme süreleri milisaniyeler seviyesinde fark eder ki bunu gözle anlaman imkansız diye bilirim.

Günlük kullanım için kafı. Bilgisayarın tuşuna bastığında yine saniyeler içinde açılacak. "Keşke Samsung taksaydım" dedirtecek bir takılma yaşatmaz.

Windows açılışı, Chrome'a tıklama, Excel açma gibi random read işlerinde HMB teknolojisi, DRAM'i aratmaz. Gecikme süreleri milisaniyeler seviyesinde fark eder ki bunu gözle anlaman imkansız diyebilirim.

Günlük kullanım için kafı. Bilgisayarın tuşuna bastığında yine saniyeler içinde açılacak. "Keşke Samsung taksaydım" dedirtecek bir takılma yaşatmaz.

Çok teşekkürler, benim için böyle olması yeterli ki, zaten i7 8550U kullanıyorum çoğu durumda SSD'den önce işlemci darboğazlanıyor, e dosya kopyalamasıda yapmayacağım için günlük kullanımda SSD'den kaynaklı takılmaların olmaması benim için yeterli. Peki genel olarak SSD'ye ne dersiniz, yaklaşık 2.000 TL civarına aldım, sıfır.

Son düzenleyen: Moderatör: