Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Hayir. Keyfi biraz 128 GB. Anakartin 4 slotununda dolu olmasi hosuma gidiyor. Daha dolu duruyor kasa gozumde.:D
4 slot stabil açman zor, 5600'de falan açarsın büyük ihtimal. Ek olarak 6000 c36 Samsung oluyor, aynı paraya 6000 c30 bulmaya çalışın, en azından Hynix marka almış olursunuz. AM5'te Samsung iyi değil Hynix kadar. Ve genel anlamda ikisi aynı meblaya satılıyor. 32 GB Dual Rank kitler biraz pahalı sadece.

4 slot stabil açman zor, 5600'de falan açarsın büyük ihtimal. Ek olarak 6000 C36 Samsung oluyor, aynı paraya 6000 C30 bulmaya çalışın, en azından Hynix marka almış olursunuz. AM5'te Samsung iyi değil Hynix kadar. Ve genel anlamda ikisi aynı meblaya satılıyor. 32 GB Dual Rank kitler biraz pahalı sadece.

Dual channel alacağız mecbur. Teşekkürler herkese.

Hepsi Dual channel çalışır, Dual rank dediğim farklı. 32 GB ve 48 GB kitler olur. Alabilirsen sorun yaşamamak adına Hynix almaya çalış. RAM kodunu X870e GODLIKE anakartın QVL list bölümüne yapıştır, orada türü yazar.

SK Hynix'a ve m yazanları tercih etmen gerekli. @Testo Unit

Tamamdır hocam. Şu an dışarıdayım bakamıyorum konudaki RAM'e. Peki dediğiniz kriterleri karşılamıyorsa alınmaz mı diyorsunuz?

Alınır ama 4 slot doldurursan 6000 açman zor, 5600 açarsın yüksek ihtimalle. 2 slot olarak 2x32 alınabilir ama Samsung oluşu sebebiyle çok yanaşmaman gerekir. Yine de alınmaz değil, alınır. Aynı paraya 6000 c30 falan varsa ilk öncelik o olur. AM5 sistemlerde DDR5 RAM seçimi adlı video serisi mevcut YouTube'de, isterseniz önce onu izleyin, sonrasında hangisini alacağınıza karar verin. Daha iyi anlarsınız o şekilde. @Testo Unit

Alınır ama 4 slot doldurursan 6000 açman zor, 5600 açarsın yüksek ihtimalle. 2 slot olarak 2x32 alınabilir ama Samsung oluşu sebebiyle çok yanaşmaman gerekir. Yine de alınmaz değil, alınır. Aynı paraya 6000 C30 falan varsa ilk öncelik o olur. AM5 sistemlerde DDR5 RAM seçimi adlı video serisi mevcut YouTube'da, isterseniz önce onu izleyin, sonrasında hangisini alacağınıza karar verin. Daha iyi anlarsınız o şekilde. @Testo Unit

Sağ olun tekrardan. Dediğiniz seriyi izleyeyim o zaman. Ona göre karar veririm.

Ben olsam 2x32 ya da 2x48 Hynix alırdım, 6000 c30 bulabilirsem indirimlere vesaire giriyor çünkü bu kitler. Aynı paraya Samsung almak istemezdim açıkçası, AM5'te o kadar iyi değil, düz EXPO profilinde sorun çıkartmaz, zorda kalınırsa alınır ama 4 slot doldurmak mantıklı değil bu anakartlarda. Üst düzey anakartlarda daha rahat 4 slot 6000 açması. x870 giriş seviye kartlarda henüz çok optimize değil.

Her şeyden ziyade direkt olarak işlemcin açamaz yani 6000'i 4 slotta, öyle bir ihtimal de var. Bellek kontrolcüsünü zorluyor 4 slot, sebebi bu.