Twinmos Voltx RGB 64 GB 6000MHz CL36 2x32 GB RAM alınır mı?

İşlemci 9950X. PC koliğin indirimi vardı 2x32 bulmaya çalışayım oradan. Peki ileride bu sorun BIOS güncellemeleri ile çözülür mü yoksa donanımsal olarak yetersiz mi anakartım?

İşlemci 9950X. PC koliğin indirimi vardı 2x32 bulmaya çalışayım oradan. Peki ileride bu sorun BIOS güncellemeleri ile çözülür mü yoksa donanımsal olarak yetersiz mi anakartım?
Buna tam olarak sorun denmemeli aslında. Genel anlamda 4 slot doldurmak İntel tarafında da hep sıkıntı olmuştur. 5600-5800 falan kullanılır çoğu kişi. X870E Extreme ya da Godlike gibi anakartlarda 4 slot 6000+ açmak daha olası, ama işlemcin bunu yapamıyorsa en kral anakart gelse yine açtırtmaz sana stabil şekilde, mavi ekran alırsın.

9950X ya da 7500F olması bellek kontrolcüsü açısından aynı. O kısımda değişikliğe gidilmedi maalesef. Sonraki seride çift bellek kontrolcü olacak, o işleri değiştirir, değiştirirse.

2X32 Hynix A oluyor, 2x48 yeni sürüm Hynix M oluyor, Dual Rank bu kitler, PCB'nin 2 tarafı da eşit sayıda 2'şer ya da 3'er GB bellek modülleriyle kaplı, dual mantığı ordan geliyor. Single Rank direkt 16 ya da 24 kitler. Tek taraflı 2'şer ya da 3'er GB 8 adet modülden oluşur.

BIOS update'leriyle optimize ediyorlar devamlı zaten, şu an açamayıp da 1 yıl sonra açabilmen de olası. İşlemcin şu an bunu açma yeteneğine sahipse, 1 yıl sonra daha da rahat açar mesela ya da şu an mavi ekran varsa, 1 yıl sonraki update'lerle birlikte stabil açmaya başlar gibi gibi. Onu senin kestirmen mümkün değil. @Testo Unit

Anladım hocam. Bilseydim işlemciye biraz daha az yatırım yapardım sonraki nesilden alabilmek için neyse geçmiş oldu. Şu an baktığımda 6000MHz CL30 veya 6000MHz CL36 2x32 kitler 9500 bandından başlıyor. Aradaki fiyat farkına değer mi Hynix için yoksa ucuza kapatıp geçmeli miyim 7800'e?

Sonraki neslin ne olacağı tam olarak belli değil, kesinleşti mi böyle olacağı yoksa bu bir söylenti mi tam net bilmiyorum. Normal kullanıcıyı çok bağlamaz tek ya da çift bellek kontrolcü olması. Bu tarz şeyleri senin çok düşünmen gerekmiyor aslında, biraz overclock ile uğraşanlar için önemli.

Ben her halükarda düz EXPO açacak olsam bile AM5 denince akla ilk Hynix geldiği için, 2x32 alırdım, ya da 2x48 alırdım, render vesaire ne iş ile uğraşıyorsan ihtiyaca göre kendin belirlemen gerekir. 2x32 yetecek dersen orda kalman mantıklı olur, 6000 c30 şekilde açıp sıkıntısız kullanırsın anakartında. Samsung çok başarılı olamadı AM5 platformunda, AM4'teki başarısını sürdüremedi maalesef. O yüzden hep Hynix alınabiliyorsa ilk etapta o alınmalı. @Testo Unit

Samsung 2x32 6000 c36 alsan da sıkıntı yaşamazsın bu arada, düz EXPO açıp kullanırsın ama aynı paraya Hynix varsa hep o alınmalı. Samsung çok tavsiye edilmez. Çoğu kişi çünkü düz EXPO açıp bırakmıyor, %5-15 arası performans artışı için alt zaman vesaire giriyor, Samsung bu zamanların çoğunu Hynix kadar tolere etmez, sistem boot etmez ya da mavi ekran verir direkt olarak. Bir diğer sebebi de bu aslında. Diğer sebep de cas latency değeri çok düşüremez Samsung, Hynix c26 bile çıkarttı son zamanlarda 6000 c26 kitleri mevcuttu. @Testo Unit

@Testo Unit Yani düz EXPO açıp geçeceğim başka hiçbir şey umrumda değil dersen Twinmos alman sıkıntı çıkartcağını sanmam. Ama dediğin gibi PcKolik'te daha dün aynı paraya 6000 c30 2x32 Hynix-A kitler mevcuttu, 6500-7500 TL arasında 3 tane RAM satıştaydı Goodram markasının.

Hynix 15k olur, Twinmos 6k olur, ben de Twinmos alırım orası ayrı. Dual Rank kitler fazla ısınıyor ama, Samsung'lar da biraz öyle. O yüzden Hynix çoğu kanatta başarıyı yakaladı AM5 özelinde.

Hocam MSI sayfasında aratınca çıkmadı bu iki RAM hakkında ne düşünüyorsunuz. RGB olan kafa biraz daha yattı.

@Testo Unit Çıkması çok da önemli değil, ikisi kesin olarak Hynix ama M ya da A olabilir, o da seni çok etkilemez, düz EXPO açıp geçersin çünkü, sonra merak edersen uğraşırım dersen alt zaman işine girersin, o konularda A-Die daha iyidir. Ama günlük kullanıcı için Hynix olsa yeterli, çünkü aynı para hepsi. Parasal olarak problem var burada, Samsung yarı fiyat olsa onu alırdım ben de.

Bir de RAM'leri montelemeden önce dahi, arkadaki USB Flashback portundan en son sürüm BIOS güncelleyin. Bazen EXPO açmasan bile sistem açılmadığı oluyor, sarı ışıkta kalıyor ama senin anakartta bahsettiğim kırmızı sarı yeşil beyaz 4 ışık mevcut değil sanırım sağ üstte bulunan, debud led deniyor bunlara. AM5'te biraz önemli bu. ASUS 3-5 kuruş kar edeceğim diye koymuyor alt serilere.

Her şeyi montelediniz ilk bir kere başlatın, dediğim mevzu olursa açılmazsa, arkadaki porttan güncelleyin. Böylesi daha mantıklı. Ama sanmam böyle olcağını, Gigabyte boardların sorunu bu genelde. @Testo Unit

Allah'tan BIOS flashback var yazdım hocam. Eksik birkaç parça kaldı onları tamamlasam halledeceğim her şeyi. Yarın PC kolik yolu gözüktü o zaman.

Açılması 5-10 dk arası kadar sürebilir, ilk açılışlar uzundur dual rank training süresi de uzundur.

Allah'tan BIOS flashback var yazdım hocam. Eksik birkaç parça kaldı onları tamamlasam halledeceğim her şeyi. Yarın PC kolik yolu gözüktü o zaman.
Evet, o fiyata bedava alabiliyorsan. Alt zaman işine falan da sonra dahil olursun, ilk etapta düz EXPO kullan. Deneyim kazandıkça girmen daha mantıklı o işlere. Günlük kullanıcıya çok yarayan bir şey değil, %15 fazla performans çok etkilemez.

Tek sıkıntı parasal olarak mevcut, aynı paraya Samsung almak mantıksız yani. Bir de Micron var, o en kötüsü AM5 için. Yüksek hızlara çıkamıyor, Samsung en azından 6000 c36 olarak satışta.

Zaten pek güncel oyun heveslisi biri değilim o konuda rahatım Allah'tan.

Açılması 5-10 dk arası kadar sürebilir, ilk açılışlar uzundur Dual rank training süresi de uzundur.

Söylediğiniz iyi oldu hocam sistemi kurduktan sonra kafayı yerdim yoksa neden açılmıyor diye.

Yoksa overclock ile uğraşmayacak, alt zaman dahi girmeyecek, EXPO açıp geçecek günlük kullanıcı için hepsi aynı ama Micron çok düşük hızlarda 5600 c46 gibi değerlerde. O hepten mantıksız. Samsung en azından Hynix ile aynı para da olsa 6000 c36 sunmuş. Yarı fiyata satılsaydı ben de Samsung alırdım.

Pckolik'te gerçekten o fiyata bedava, kaçırılmaması gerekir Hynix Dual Rank için. İlk sistemi dizdikten sonra düz başlatın, sistem açıldığında EXPO falan açmayın, ilk iş BIOS güncellenmesi lazım son sürüme siteden indirip. Sonrasında sıkıntısız EXPO kullanırsın herhangi bir RAM'ı. Gidip de 8400 açmadıktan sonra. @Testo Unit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…