Sonraki neslin ne olacağı tam olarak belli değil, kesinleşti mi böyle olacağı yoksa bu bir söylenti mi tam net bilmiyorum. Normal kullanıcıyı çok bağlamaz tek ya da çift bellek kontrolcü olması. Bu tarz şeyleri senin çok düşünmen gerekmiyor aslında, biraz overclock ile uğraşanlar için önemli.
Ben her halükarda düz EXPO açacak olsam bile AM5 denince akla ilk Hynix geldiği için, 2x32 alırdım, ya da 2x48 alırdım, render vesaire ne iş ile uğraşıyorsan ihtiyaca göre kendin belirlemen gerekir. 2x32 yetecek dersen orada kalman mantıklı olur, 6000 C30 şekilde açıp sıkıntısız kullanırsın anakartında. Samsung çok başarılı olamadı AM5 platformunda, AM4'teki başarısını sürdüremedi maalesef. O yüzden hep Hynix alınabiliyorsa ilk etapta o alınmalı.
@Testo Unit
Samsung 2x32 6000 C36 alsan da sıkıntı yaşamazsın bu arada, düz EXPO açıp kullanırsın ama aynı paraya Hynix varsa hep o alınmalı. Samsung çok tavsiye edilmez. Çoğu kişi çünkü düz EXPO açıp bırakmıyor, %5-15 arası performans artışı için alt zaman vesaire giriyor, Samsung bu zamanların çoğunu Hynix kadar tolere etmez, sistem boot etmez ya da mavi ekran verir direkt olarak. Bir diğer sebebi de bu aslında. Diğer sebep de CAS latency değeri çok düşüremez Samsung, Hynix C26 bile çıkarttı son zamanlarda 6000 C26 kitleri mevcuttu.
@Testo Unit
@Testo Unit yani düz EXPO açıp geçeceğim başka hiçbir şey umurumda değil dersen twinmos alman sıkıntı çıkartcağını sanmam. Ama dediğin gibi PcKolik'te daha dün aynı paraya 6000 C30 2x32 Hynix-a kitler mevcuttu, 6500-7500 TL arasında 3 tane RAM satıştaydı Goodram markasının.