Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

The10thDoctor

Başarılı
Merhaba, bugün Twisted Minds'ın 200 Hz olan monitörünü aldım. DP kablosuyla taktım her şey güzel. Yalnız bilgisayarı açınca görüntü gelmedi. Fark ettim ki anakart üzerindeki Boot ışığı kırmızı yanıyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-21-14-30-46-184_com.google.android.apps.photos.webp
    Screenshot_2024-11-21-14-30-46-184_com.google.android.apps.photos.webp
    495,4 KB · Görüntüleme: 108
Çözüm
Hocam yanlış anlamazsanız kabloyu ekran kartına takmama ihtimaliniz var mı? Anakart'taki DP kablosuna takmış olabiilir misiniz?
Yok hocam ekran kartına takmıstım.

Sorun monitörden aşırı bağımsız.
Sorun ordaymış.
DP kablosu ile Boot kırmızı ışığı arasında benim bildiğim hiç bir bağ yok. Eski monitör elinizde ise tekrar dener misiniz?
Hocam merhabalar, bende öyle sanmıstım lakin sorun oradaymış. Bana geçen MSI anakartların biraz nazlı oldugunu söylemistiniz. DP kablosu yerine HDMI 2.0 kablosu ile baglayınca Boot ışıgı yanmadı ve görüntü geldi. Çok tesekkür ederim herkese.
Merhaba, bugün twisted Minds'ın 200 Hz olan monitörünü aldım. DP kablosuyla taktım her şey güzel. Yalnız bilgisayarı açınca görüntü gelmedi. Fark ettim ki anakart üzerindeki boot ışığı kırmızı yanıyor. Ne yapmalıyım?

Herhangi bir sorun var mı bilgisayar açılmama veya herhangi bir farklılık gibi. Araştırdığımdada şöyle şeyler buldum.

Boot ışığı kırmızı ışık olarak şu sebeplerden dolayı görülür; SATA bağlantı noktasının arızalı olması, işletim sistemi yüklü değilse. Bozuk HDD/SSD BIOS algılama problemleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir sorun var mı bilgisayar açılmama veya herhangi bir farklılık gibi. Araştırdığımdada şöyle şeyler buldum.

Boot ışığı kırmızı ışık olarak şu sebeplerden dolayı görülür; SATA bağlantı noktasının arızalı olması, işletim sistemi yüklü değilse. Bozuk HDD/SSD BIOS algılama problemleri.
Herhangi bir farklılık yok bilgisayarı eski monitorumle HDMI to VGA dönüştürücü kullanarak çalıştırıyordum sorun olmuyordu. Yeni monitörü DP ile bağladım boot ışığı yanmaya ve acilmamaya başladı.

Herhangi bir farklılık yok bilgisayarı eski monitörümle HDMI to VGA dönüştürücü kullanarak çalıştırıyordum sorun olmuyordu. Yeni monitörü DP ile bağladım boot ışığı yanmaya ve acilmamaya başladı.

Pek bir bilgim yok bu konularda hocam. Daha bilgili bir arkadaş yardımcı olacaktır.

Artı -1 Eksi
Çift monitör kullanıyor musunuz? Monitörü açtıktan sonra PC'yi çalıştırmayı deneyin. Kabloda zayıflık veya temassızlık olabilir. HDMİ veya başka bir DP kablosu ile dener misiniz?

Çift monitör kullanıyor musunuz? Monitörü açtıktan sonra PC'yi çalıştırmayı deneyin. Kabloda zayıflık veya temassızlık olabilir. HDMİ veya başka bir DP kablosu ile dener misiniz?
Çift monitör kullanmıyorum. Monitör açık ve PC'yi çalıştırıyorum Boot üzerinde kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. Kabloda zayıflık olduğunu zannetmiyorum yeni kutudan çıkan DP kablosunu kullanmıştım.

Çift monitör kullanmıyorum. Monitör açık ve PC'yi çalıştırıyorum Boot üzerinde kırmızı ışık yanmaya devam ediyor. Kabloda zayıflık olduğunu zannetmiyorum yeni kutudan çıkan DP kablosunu kullanmıştım.
Hocam yanlış anlamazsanız kabloyu ekran kartına takmama ihtimaliniz var mı? Anakart'taki DP kablosuna takmış olabiilir misiniz?