Selamlar, telefonum S7 Edge. Dokunmatikte bazı kısımlar çalışmadığından wipe'layamıyorum systemi. Terminal üzerinden nasıl yapabilirim? @Heribert Yavuz @MasterRei
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Eger cikarsa yukarida verdigim butun komutlarda /dev/block/by-name olanlari /dev/block/bootdevice/by-name/ olarak ayarlarsin.
Boot bölümü RAW bolumdur formatlama hocam.
Eki Görüntüle 68431
Sanırım istediğim şey çıktı teşekkür ederim hocam. Normalde TWRP'de wipelayamadıklarımı wipelayacaktım buradan ancak boot da var, bunu da wipelayayım mı hocam?
Boot bölümü RAW bolumdur formatlama hocam.
Bash:
mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/system
Komutu ile yapabilirsin.
Sağolun hocam, peki SD kart ve OTG dışındaki tüm her yeri nasıl wipelayabilirim? Önbellek kısımlarıdır, internal storage idir gibi gibi.Bash:mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/system
Komutu ile yapabilirsin.
Sağ olun hocam, peki SD kart ve OTG dışındaki tüm her yeri nasıl wipelayabilirim? Önbellek kısımlarıdır, internal Storage idir gibi gibi.
Onbellek:
Bash:
mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/cache
Userdata:
Bash:
mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/userdata
İnternal Storage icin ek bir veri yok ama userdatayi silmeden sadece internal storage silmek istersen sanirim su isini gorur.
Bash:
rm -rf /data/media/0
Peki hocam by-name kısımlarına nasıl bakabilirim? Önceden öğretmiştiniz başka bir sorun sebebiyle ancak konuyu bulamadım.Onbellek:
Bash:mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/cache
Userdata:
Bash:mke2fs -t ext4 /dev/block/by-name/userdata
İnternal Storage icin ek bir veri yok ama userdatayi silmeden sadece internal storage silmek istersen sanirim su isini gorur.
Bash:rm -rf /data/media/0
Peki hocam by-name kısımlarına nasıl bakabilirim? Önceden öğretmiştiniz başka bir sorun sebebiyle ancak konuyu bulamadım.
Bash:
ls /dev/block/by-name
By-name diye bir directory yok diyor.
"ls /dev/block" yapip kontrol eder misin?
Öyle yaptım birkaç dakika önce ama SS alamıyorum hocam. İzninizle bi' bilgisayarı yeniden başlatayım. @MasterRei burada hocam.
''ls /dev/block/bootdevice/by-name'' yap bakalim.