Makaleler
1
Yer
İzmir
Dostlar selam,

Uzun suredir ders calismayan biri olarak sinav senem geldigi icin ders calisacagim. Amacim TYT'de basari elde etmek. Meslek lisesine gidiyorum bilisim alaninda. 9'u 77 küsür ile, 10'u 75 ile, 11. sinifi 88 ile bitirdim. Bu senede sinavlarim iyi gidiyor su anlik. TYT icin nasil calismaya baslayacagimi bilmiyorum. Ayrica ekstradan AYT'ye girmeli miyim sansimi denemek icin? YDT girecegim ayrica, Ingilizce bilgime guveniyorum. Lutfen abilerim/ablalarim, desteginize ihtiyacim var.

Öncelikle bu kararı aldığın için tebrik ederim. Benim annem öğretmen, TYT gibi bir sınavda en önemli adım başlamaya karar vermektir. Uzun süredir düzenli ders çalışmıyor olman hiç problem değil, önemli olan artık bir plan yapıp adım adım ilerlemek. Meslek lisesinde olman da dezavantaj değil, aksine bilişim gibi bir alandan gelmek analitik düşünme yeteneğini geliştirmiştir, bu da özellikle matematikte sana katkı sağlar. TYT'ye hazırlanırken önce temel konulara odaklanmanı öneririm: Türkçede paragraf ve anlam sorularını, Matematik'te ise dört işlem, problem ve oran-orantı gibi konuları sağlamlaştır. Her gün kısa ama düzenli sürelerle çalışarak, özellikle net takibi yaparak ilerlemen motivasyonunu artırır. AYT konusunda ise, hedefin bir lisans bölümü okumaksa kesinlikle denemeni tavsiye ederim; şansını denemek bile sana deneyim kazandırır. İngilizce bilgin varsa YDT senin için büyük bir avantaj, bunu iyi değerlendir. Kısacası, sakin ol, planlı ol ve sürekli başkalarıyla kendini kıyaslama. Her gün bir adım atmak bile seni hedefine yaklaştırır.

Teşekkürler hocam cok sağ olun. Bana önerebileceğiniz kitaplar var midir? Ayrica lisans bölümü derken neyi kastettiniz? Planim gunde 30 dakika 30 dakika baslayip giderek arttirmak. Bir de internette cok kaynak var nasıl ve hangi videolari izlemeliyim?