chavo212

Çalışkan
Merhaba. YKS 2028 öğrencisiyim, sayısal seçtim. TYT için şu ana kadar hiç çalışmadım, artık başlayıp konuları bitirmek istiyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Matematik, Türkçe, fizik, kimya ve biyoloji için hangi konu anlatım ve soru bankalarını önerirsiniz? YouTube'dan çalışırken hangi hocaları izlemeliyim? Temelim çok iyi değil, o yüzden başlangıçta çok ağır olmayan ama zamanla seviyemi yükseltebileceğim kaynaklar arıyorum.

Gereksiz yere kaynak almak istemiyorum. Daha önce sıfırdan başlayıp TYT'yi tamamlayanların tavsiyelerini de özellikle merak ediyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Matematik için bıyıklı Matematik'i öneririm, 10 günde temel atma kampıyla başlayabilirsin. Fizik için Altuğ Güneş, kimya için Görkem Şahin, biyolojiyi de ya Dr. Biyoloji'den ya da MEBİ'den not alarak çalışmanı öneririm. Not almak epey zaman harcıyor haberin olsun.

Test kitabı olarak matematikte bir önerim yok, zor kaynaklar kullandım genelde. Ama 3D'nin algıdaki kadar zor olmadığını söyleyebilirim. Biyoloji test kitabı olarak biyotik alabilirsin, çözerken bilgi alabileceğin soruları var. Fizik için 3D kullanıyorum ama önermem pek, kimya için de Orbital var.

Daha zamanın olduğu için kendini boğmadan çalış, Türkçeyi erkenden bitirmek işine yarayabilir ama hoca önerim yok bu konuda.

Son düzenleme: