seeraddar 42
Üstün
Bence saat saat program hazırlamak doğru değil. Ders çalışmak kusursuz ilerleyen bir şey değil. Bugün bir derse 1 saat ayırırsın, yarın aynı derse 4 saat ayırırsın. O yüzden programı saatlere göre değil, yapılacak işlere göre hazırlamak daha mantıklı.AI ile hazırladığım programlar hep böyle oluyor. Rica etsem beraber saat saat program hazırlayabilir miyiz? Ben beceriksizim bu konuda biraz.
hazırladığın programa göre güne saat 09.00'da başlıyorsun. İlk iş paragraf çözeceksin. O da en geç 09.30 gibi biter. Ardından hiç ara vermeden matematiğe geçiyorsun.
Matematikte her gün harcayacağın süre ciddi şekilde değişecek. Bir gün erken bitirirsin, başka bir gün saatlerce uğraşırsın. O yüzden matematik için net bir saat vermiyorum.
Matematik bittikten sonra yaklaşık 1 saat mola ver. Sonra kimyaya geç. Önerdiğim hoca konuları 20 güne bölmüş. Günlük konu anlatımı normal hızda yaklaşık 1,5 saat sürüyor ama bu hocayı 2x hızda izlemeni öneriyorum. Böyle yapınca konu anlatımı 45-50 dakikaya düşüyor. Ardından yaklaşık 25 dakika soru çözüyorsun. Toplamda kimya günlük 1,5-2 saatini alıyor.
Sonra fiziğe geçiyorsun. Hocanın toplam 105 kısa videosu var. Günde 3 video izlemen yeterli. yaklaşık 30-40 dakika sürüyor. Üzerine 20-25 dakika soru çözdüğünde fizik de yaklaşık 1 saatini alıyor.
Yine de bunlara takılma. Çünkü bugün bir konuya 30 dakika harcarsın, yarın farklı konuya 2 saat harcarsın. Önemli olan saati doldurmak değil, o günkü hedefini bitirmek. hedefleri öncelik sırasına göre yapıyoruz. günün sonuna kadar bizim için en önemliden en az önemliye kadar ne kadarını yapabilirsek o kadar iyi ama yapamasak da sorun değil.