Voski234

Çalışkan
TYT Fizik'te genel olarak bir türlü odaklanamıyorum. VIP Fizik'ten video konu anlatımı izliyorum ve kamp kitaplarını da kullanıyorum fakat diğer derslerden aldığım verimi fizikten alamıyorum. Kimya mesela daha akıcı geliyor ve çalışırken daha rahat ilerliyorum.
Ayrıca hesaplamalı sorularda da zorlanıyorum. Hem hesaplama yapıp hem de soruyu yorumlamam gerektiğinde kafam daha çok karışıyor. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soyut düşünmek bir kabiliyet, fizik soyut düşünmeden yapılmıyor. Tamamen sebebi bu, fiziği düşünmeyerek formül temelli öğrenmeye çalışırsanız ne düzgün öğrenebilirsiniz ne de verimli olur.

Altuğ Güneş'e bir bakın, belki Fiziğe bakış açısı sizin için yardımcı olabilir. Yine de soyut düşünmeye özen gösterin, en basit konudan en zoruna zincirleri güzel kurun, hiçbir şeyi tamam bu böyleymiş ezberle geç temeli üzerine inşa etmeyin. Şayet sayısalcı iseniz işiniz ileride daha da zorlaşacak aksi takdirde.

Olay tamamen @mr.esat in dediginden ibaret, ne az ne cok. Bazilarinda bu kabiliyet dogustan daha iyi oluyor. Genel olarak egitim sisteminde fizige gereken deger verilmedigi icin yuksek kabiliyete sahip olmayan kisiler daha da arka plana itiliyor. VIP Fizik de bana gore deger vermeyen kanallardan biri. Altug Gunes'i anlatim tarzini sevmedigimden dolayi kullanmadim ama benim tavsiyem de Ozcan Aykin olur, fizigi dogru ogreten nadir kanallardan. Ayrica yapamadigin icin demotive olmak yerine ustune dusmen lazim, cogu kisi bu kisimda demotive olup daha da ogrenmekten uzaklasiyorlar.

Fizik sadece konu ve formül ezberlemekle olmaz. Fizik çalışırken incelenen mekanizmayı kafanızda canlandırabiliyor olmanız lazım daha iyi anlamak için. Düşen bir cismin hareketini hızını, ağırlık merkezi sorularında cismin duracağı pozisyonu, birbirine bağlı bir makaranın dönmesi ile diğerlerinin nasıl döneceği gibi şeyleri kafanızda canlandırabiliyor olmalısınız. Ben fizik dersinde bazı soruları formül kullanmadan sadece kafamda canlandırarak çözerdim. Sınıf fizik çok zor deyip düşük alırken benim daha az çalışmama rağmen notlarım fizikte hep daha iyiydi. Formülü ve konuyu ezberlemek yerine şekli ve soruda bahsedilen hareketleri kendinizin yaptığını, sonucunda ne türlü hareketler yaşanacağını anlamaya, kafanızda canlandırmaya çalışın.