Merhaba,

Ben 55 gün içinde TYT'yi tamamen bitirmek istiyorum. Planım şöyle:

Matematik için Bıyıklı Matematik kampını izleyip yanına Matematiğin İlacı + Miray soru bankalarını çözmeyi düşünüyorum. Aynı şekilde fizik, kimya, biyoloji, problem, paragraf ve dil bilgisi için de temel + orta seviye kaynaklarla ilerleyeceğim.

Ancak kafamı karıştıran nokta şu: 55 günün sonunda AYT'ye geçmem gerekiyor. O yüzden orta-zor TYT kaynaklarını ne zaman çözmem gerektiğini bilemiyorum ve denemelere ne zaman başlayacağımı da. Yani kamp ve kolay kaynaklar bittikten sonra mı çözmeliyim, yoksa AYT'ye geçtikten sonra aralara mı serpiştirmeliyim?

Tecrübesi olanlar veya bu süreci yaşamış olanlar fikir verebilir mi? Gerçekten çok düzenli çalışmak istiyorum ama doğru sırayı kaçırmaktan korkuyorum.

Tavsiyeleriniz benim için çok değerli ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fen derslerinde fizik dışında birden fazla kaynak çözmeye gerek yok.
Bence biyoloji sarmal+biyotik hak ediyor.
Merhaba,

Ben 55 gün içinde TYT'yi tamamen bitirmek istiyorum. Planım şöyle:

Matematik için Bıyıklı Matematik kampını izleyip yanına Matematiğin İlacı + Miray soru bankalarını çözmeyi düşünüyorum. Aynı şekilde fizik, kimya, biyoloji, problem, paragraf ve dil bilgisi için de temel + orta seviye kaynaklarla ilerleyeceğim.

Ancak kafamı karıştıran nokta şu: 55 günün sonunda AYT'ye geçmem gerekiyor. O yüzden orta-zor TYT kaynaklarını ne zaman çözmem gerektiğini bilemiyorum ve denemelere ne zaman başlayacağımı da. Yani kamp ve kolay kaynaklar bittikten sonra mı çözmeliyim, yoksa AYT'ye geçtikten sonra aralara mı serpiştirmeliyim?

Tecrübesi olanlar veya bu süreci yaşamış olanlar fikir verebilir mi? Gerçekten çok düzenli çalışmak istiyorum ama doğru sırayı kaçırmaktan korkuyorum.

Tavsiyeleriniz benim için çok değerli ol.
Matematik için bence Miray almayın çünkü yeni nesil olarak değil daha çok kavrama testleri var.
İlaç kuşkusuz çok iyi olur. İlaç çözdükten sonra acil test kitabı alın.
Şahsen ben ayt hafta içi tyt hafta sonu yapıyorum keyfim gelirse hafta sonu ufak ayt serpistiriyotum ama genelde hafta sonu tyt.

Bunun sırası yok başlayınca devamı geliyor.
Kimya ->orbital, biyoloji->biyotik,sarmal
Fizik-> egzersiz ve Armada bence.
Orta zor tam konuyu kavradığında çak gitsin.

Bence biyoloji sarmal+biyotik hak ediyor.

Matematik için bence miray almayın çünkü yeni nesil olarak değil daha çok kavrama testleri var.
İlaç kuşkusuz çok iyi olur. İlaç çözdükten sonra acil test kitabı alın.
Şahsen ben AYT hafta içi TYT hafta sonu yapıyorum keyfim gelirse hafta sonu ufak AYT serpistiriyotum ama genelde hafta sonu TYT.

Bunun sırası yok başlayınca devamı geliyor.
Kimya ->orbital, biyoloji->biyotik, sarmal.
Fizik-> egzersiz ve armada bence.
Orta zor tam konuyu kavradığında çak gitsin.

Hocam şu an elimde olan kaynaklar
Fizik= aktif fizik, hız ve renk, 3D, var, 345 almayı düşünüyorum.
Kimya= aktif kimya, hız ve renk, Bilgi Sarmal, orbital almayı düşünüyorum
Biyoloji= aktif biyoloji, hız ve renk, biyotik almayı düşünüyorum
Matematik = 345 start, mat ilacı, miray, 345 TYT matematik, 3D, orijinal ise almayı düşünüyorum
Sizce nasıl ilerlemem lazım?

Fen derslerinde fizik dışında birden fazla kaynak çözmeye gerek yok.

Hocam temelim sıfır o yüzden çok kolay kaynak çözmeyi istiyorum, kimya ve biyoloji birden fazla kaynak çalışmayı düşünüyorum. Matematik ise çok fazla 5-6 tane bile var soru bankam.

Hocam şu an elimde olan kaynaklar.
Fizik= aktif fizik, hız ve renk, 3D, var, 345 almayı düşünüyorum.
Kimya= aktif kimya, hız ve renk, Bilgi Sarmal, orbital almayı düşünüyorum.
Biyoloji= aktif biyoloji, hız ve renk, biyotik almayı düşünüyorum.
Matematik = 345 start, mat ilacı, miray, 345 TYT matematik, 3D, orijinal ise almayı düşünüyorum.
Sizce nasıl ilerlemem lazım?

Hocam temelim sıfır o yüzden çok kolay kaynak çözmeyi istiyorum, kimya ve biyoloji birden fazla kaynak çalışmayı düşünüyorum. Matematik ise çok fazla 5-6 tane bile var soru bankam.

Matematikte zaten gerek var da diğerlerine gerek yok. Ben de meslek lisesiyim yani sıfırdım.

Hocam sıfırım. kolaydan zora ilerlemek istiyorum.
"10 Günde Temel Atma”yı al, temeli at. Daha sonra TYT kampına girip bitir. Düzenli olarak paragraf çöz, dil bilgisini bitirip fen derslerine geç. Başka bir şey yapmana gerek yok. Fizik dışında diğer derslerde bir kaynak çözmek yeterli fende.

"10 Günde Temel Atma”yı al, temeli at. Daha sonra TYT kampına girip bitir. Düzenli olarak paragraf çöz, dil bilgisini bitirip fen derslerine geç. Başka bir şey yapmana gerek yok. Fizik dışında diğer derslerde bir kaynak çözmek yeterli fende.
Hocam peki kaynak öneriniz nedir. örneğin kamp ile beraber ekstradan kaynak götürmem gerekmiyor mu paralel şekilde? zor kaynaklar ne zaman çalışmam lazım