Baba bir kere test kitabi cozmek gibi bir hata yapma eger 10.sinif degilsen. Soyle bir program izleyebilirsin; TYT kampi-ÖSYM gecmis cozumleri-deneme cozumleri.
TYT kampi icin:
- Deneme Deposu'nun 12 gunde matematik ve geometri kampi diye bir kitabi vardi, yesil bir kitap. Onunla ilerlemistim. Dershanemdeki hocam, sorulari ÖSYM standartlariyla karsilastirmisti ve neredeyse aynisiydi zaten. Yapabildigini yap, yapamadigini da video cozumden bak.
- Apotemi problemler fasikulunu edin. Oradaki problemleri coz, bastan sona.
- Geometriye agirlik ver. 345'in geometri kitabi var buyuk bir tane, ondan ilerleyebilirsin. Bilgi Sarmal'ı da keza iyidir geometri konusunda.
ÖSYM gecmis cozumleri icin:
- A Yayinlari'nin setleri oluyor. 2013 civarindan itibaren universite sinavinda cikmis olan sayisal soru kitapciklarini almistim ben. Mufredatta olmayan kisimlari atip yerine farkli soru koyuyorlar, merak etme.
- ALES cikmis Türkçe paragraf sorularini komple bir kitap olarak cikart. ben gecen sene 38 dogru yapmistim. Arkadasim bu sene 35 dogru yapti. Bu adimi asla atlama. Asla. Ayrica yaninda gelen sozel mantiklari da cozersen problemlerde bir daha hayatta kafan karismaz.
Deneme cozumleri:
- Bir kere TYT'yi kazanan adam iyi deneme cozmus adamdir. Bir is yapmak gibi dusun ya; bir isin teorisini universitede ogrenmek, soru bankasindan cozmek gibi ama o isi pratige dokmek, deneme cozmek oluyor bu noktada.
- her sabah Türkçe denemesi. gecen yil 40 Türkçe sorusunu 25 dakikada cozerek dershanede rekor kirmami saglamisti.
hem vakitten kazanmani, hem de ALES sorularinda gordugun teknikleri harekete gecirmeni saglayacaktir.
- Brans denemeleri coz. Genel denemelerden kacin abi, zaten dershanen yapacak onu.
- Dershaneye gitmeyeceksen, cuzi bir miktar verip deneme kuluplerine uye ol dershanelerin. Hem rakipleri gormeni saglayacak, hem de kendini asla set olarak alip da para odemeyecegin, odesen bile cozmeyecegin deneme setlerini almaktan kurtaracak.
Sabah aksam soru bankasi da cozsen bir yere gelemezsin planin yoksa. Al, bu benim gecen sene son aylarda uyguladigim ve beni hem TYT, hem AYT kisminda hizlandiran programimdi. Gule gule kullan.