Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Dün Uber Eats kuryesi gördüm, uygulama mağazası üzerinde çok yakında geleceği yazıyor. Sanırım Trendyol'u satın almışlardı, Trendyol kuryesi Uber Eats motorları ile mi sipariş yapıyor? Kafam karıştı biraz.

Screenshot_2026-05-01-15-46-42-747_com.android.vending.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
UberEats'i uzun süre Amerika'da kullandım. Memnum kalmadığım bir restoranı düşük puanladığım zaman bana bir sonraki siparişte geçerli olacak şeklilde $3 indirim kuponu sunuyorlardı. Ayrıca indirimleri de oldukça fazla.

Hemen her restoranda BOGO (buy one get one) uyguluyorlar. Bu şekilde dışarıdan yemek siparişleri çok uyguna geliyordu. Misal restoranda 2 hamburger $30 tutuyorsa, UberEats üzerinden BOGO ile sipariş edince $15 tutuyordu. Ek kupon varsa (eğer restorandan memnunsanız, aynı şekilde bir sonraki siparişiniz için size ek $3 tanımlanıyordu) bunu da kullandığınız zaman toplam siparişiniz 2 hamburger için $12 gibi bir rakama geliyordu.

Aynı politikayı Türkiye'de uygulayabilirlerse çok iyi olur. Yemeksepeti fena değil ama rekabet açısında UberEats'in bulunması müşterinin yararına olur.

Ubereats'i uzun süre Amerika'da kullandım. Memnum kalmadığım bir restoranı düşük puanladığım zaman bana bir sonraki siparişte geçerli olacak şeklilde $3 indirim kuponu sunuyorlardı. Ayrıca indirimleri de oldukça fazla.

Hemen her restoranda bogo (buy One get One) uyguluyorlar. Bu şekilde dışarıdan yemek siparişleri çok uyguna geliyordu. Misal restoranda 2 hamburger $30 tutuyorsa, ubereats üzerinden bogo ile sipariş edince $15 tutuyordu. Ek kupon varsa (eğer restorandan memnunsanız, aynı şekilde bir sonraki siparişiniz için size ek $3 tanımlanıyordu) bunu da kullandığınız zaman toplam siparişiniz 2 hamburger için $12 gibi bir rakama geliyordu.

Aynı politikayı Türkiye'de uygulayabilirlerse çok iyi olur. Yemeksepeti fena değil ama rekabet açısında Ubereats'in bulunması müşterinin yararına olur.

Algoritmam yabancı olduğu için yurt dışında Uber eatin ne kadar iyi olduğunu az çok biliyorum. Lakin Türkiye için böyle uygulamalar getirileceğini sanmıyorum. Ha yaparlarsa çok iyi olur.

Algoritmam yabancı olduğu için yurt dışında Uber eatin ne kadar iyi olduğunu az çok biliyorum. Lakin Türkiye için böyle uygulamalar getirileceğini sanmıyorum. Ha yaparlarsa çok iyi olur.
Başlangıçta olacaktır. Sonrası için yine Trendyol'un yaptığı gibi değersiz standart kuponlarla devam ederler.