Yer
İstanbul
Merhaba,

Bildiğiniz gibi Google Chrome, uBlock Origin için desteğini kesti. Ben de tarayıcı değiştirmek istemediğimden uBlock Origin Lite eklentisini kurdum. Kurduğumda direkt bu sayfa açıldı:

Ekran görüntüsü 2025-03-04 073753.webp
Ekran görüntüsü 2025-03-04 073812.webp

Buradan herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Kapsamlıyı adblock detectorda algıladığı için kullanmıyorum.
Algılasın yani, sorun yok :D Normal uBlock Origin eklentisinde de algılıyordu bu site. Hatta Brave'in gömülü reklam engelleyicisini de algılıyor. Kapsamlıya almayı öneririm ben en iyi şekilde engellemesi için. Filtre listelerinde de "AdGuard URL Tracking Protection" ve "Block Outsider Intrusion into LAN" ayarlarının açılmasını tavsiye ederim.

Ek olarak çerezleri kabul et gibi bildirimleri görmek istemiyorsanız, Rahatsız ediciler kısmında "EasyList/uBO – Cookie Notices" ayarını açmanızı öneririm.

Teşekkürler hocam. Filtre listeleri kısmından bir şey açmama gerek var mı? Çerez bildirimleri kısmını açayım mı mesela?

Algılasın yani, sorun yok :D Normal uBlock Origin eklentisinde de algılıyordu bu site. Hatta Brave'in gömülü reklam engelleyicisini de algılıyor. Kapsamlıya almayı öneririm ben en iyi şekilde engellemesi için. Filtre listelerinde de "AdGuard URL Tracking Protection" ve "Block Outsider Intrusion into LAN" ayarlarının açılmasını tavsiye ederim.

Ek olarak çerezleri kabul et gibi bildirimleri görmek istemiyorsanız, Rahatsız ediciler kısmında "EasyList/uBO – Cookie Notices" ayarını açmanızı öneririm.
Bazı sitelere girerken reklam engelleyicisini kapatmamızı isteyen uyarılar oluyordu. Acaba kapsamlı ayarı onunla mı ilgili hocam?

Bazı sitelere girerken reklam engelleyicisini kapatmamızı isteyen uyarılar oluyordu. Acaba kapsamlı ayarı onunla mı ilgili hocam?
Onunla pek bir alakası yok. Kapsamlı ayarı daha katı bir şekilde engelliyor. Eğer kapsamlı modda iken bir siteye reklam engelleyici sebebiyle giremiyorsanız geçici olarak ideale almayı denersiniz. Bana kalırsa ideal moda alınca da tespit edecektir. Bir de zaten artık reklam engelleyici geliştiricileri bu tarz sorunlara çözüm getiriyor. En son YouTube da yeni politikasını açıklamıştı, reklam engelleyici kullananlar video izleyemeyecekti. Birkaç gün içinde o sorunu da çözdüler :D

Onunla pek bir alakası yok. Kapsamlı ayarı daha katı bir şekilde engelliyor. Eğer kapsamlı modda iken bir siteye reklam engelleyici sebebiyle giremiyorsanız geçici olarak ideale almayı denersiniz. Bana kalırsa ideal moda alınca da tespit edecektir. Bir de zaten artık reklam engelleyici geliştiricileri bu tarz sorunlara çözüm getiriyor. En son YouTube'da yeni politikasını açıklamıştı, reklam engelleyici kullananlar video izleyemeyecekti. Birkaç gün içinde o sorunu da çözdüler :D
Doğru hocam, YouTube'da ilk birkaç zaman uyarılar çıkıyordu ama sonraları denediğimde hiç uyarı vermemeye başladı. Bu arada Google Chrome Manifest V3'e geçtiği için uBlock Origin kullanılamıyormuş. Geliştiriciler uBlock Origin'i de Manifest V3'e uyumlu hale getirebilirler mi?