Talent

Uzman
Bugüne kadar desteğini kesmesine rağmen uBlock Origin'i kullanıyordum ve taş gibi çalışıyordu. Bugün itibarı ile eklenti kalkı ve Lite sürümünü denediğimde yetersiz buldum. uBlock kullanırken bir tane bile kenarda löşede reklam çıkmazdı ama Lite sürümü biraz sıkıntılı. Bunun yerine muadil ne önerirsiniz? AdBlock önermeyin lütfen onu da denedim ama YouTube'da video açtığımda reklamın kapak resmi çıkıyor yine reklam geçmek zorunda kalıyorum.

Chromium tabanlı tarayıcılarda ManifestV2 eklentileri yasaklandığı için kalktı. Opera kendi eklenti mağazasında uBlock Origin var. Opera sevmiyorsanız Brave'e geçin. Gömülü reklam engelleyicisi var ve güzel çalışıyor. Chromium istemiyorsanızsa Firefox ve ya Firefox tabanlı tarayıcılara geçe bilirsin. İyi günler.

AdGuard'ın oluşturduğu yavaşlık ve çoğu yerel sayfada soruna yol açması maalesef iyi değil. Ublock'dan çoğu konuda da iyi değil. Tek avantajı Türkçe filtresi, onu da Ublock Origin barındırıyor. Türkçe filtresi kozmetik filtre vb. sağlıyor. Çoğu uzantı ABD sitelere göre geliştirildiğinden, burada kurtarıcı şey AdGuard'ın Türkçe filtresi. İşletim sisteminiz İngilizce ise yükleyince açılmayabilir. O yüzden kontrol edin.

Lite sürümünde ayarlamaları yaptığınızda düzgün çalışması lazım. Kapsamlı yapınca ekstra izin isteyecek.
YT vb. reklamlarında belki ileride sorun yaşar. Ama gayet düzgün çalışıyor.

2024-12-27_19-26.webp

Ekstra olarak şu filtreleri de açabilirsin.

2024-12-27_19-26_1.webp

Uygulamasını da uzantısını da çok kez denedim. AdGuard o performans sorunları ve her şeye karışan filtrelerini(çoğu banka ve 3D ödeme kısmını bozuyor) düzeltmeden bulaşılmaz. AdGuard'ın da öyle bir çabası yok. Technopat reklam alan adını engellediğinden, bir konuya reklam yazınca açılmıyordu. Bildirdik falan ama değiştirmeyeceklerini söylemişlerdi.

Bu arada AdGuard'ın varsayılan uzantısı Chromium tarafında tamamen V3 geçmiş durumda. İleride onun da özellikleri azalır. Ublock Lite göre özellik olarak şu anlık daha iyi. Ama bahsettiğim gibi sizin ihtiyacınız olan şey AdGuard Türkçe filtresi ve Ublock Origin'de var.

AdGuard'ın sadece yerel filtresi ve URL filtresini kullanmanızı öneririm. Bu arada ben Edge halen Ublock Origin v2 versiyonunu kullanıyorum. Uyarı verse de Chrome'da da kullanılıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
AdGuard'ın oluşturduğu yavaşlık ve çoğu yerel sayfada soruna yol açması maalesef iyi değil. Ublock'dan çoğu konuda da iyi değil. Tek avantajı Türkçe filtresi, onu da Ublock Origin barındırıyor. Türkçe filtresi kozmetik filtre vb. sağlıyor. Çoğu uzantı ABD sitelere göre geliştirildiğinden, burada kurtarıcı şey AdGuard'ın Türkçe filtresi.

Lite sürümünde ayarlamaları yaptığınızda düzgün çalışması lazım. Kapsamlı yapınca ekstra izin isteyecek.
YT vb. reklamlarında belki ileride sorun yaşar. Ama gayet düzgün çalışıyor.

Eki Görüntüle 110466

Ekstra olarak şu filtreleri de açabilirsin.

Eki Görüntüle 110467

Uygulamasını da uzantısını da çok kez denedim. AdGuard o performans sorunları ve her şeye karışan filtrelerini(çoğu banka ve 3D ödeme kısmını bozuyor) düzeltmeden bulaşılmaz. AdGuard'ın da öyle bir çabası yok. Technopat reklam alan adını engellediğinden, bir konuya reklam yazınca açılmıyordu. Bildirdik falan ama değiştirmeyeceklerini söylemişlerdi.

AdGuard'ın sadece yerel filtresi ve URL filtresini kullanmanızı öneririm. Bu arada ben Edge halen v2 versiyonunu kullanıyorum.
6 yıldır AdGuard kullaniyorum ve yakınlarım da aynı şekilde kullaniyor. Bahsettiğiniz hiçbir sorunu yaşamadım, yaşamadılar. uBlock denediğimde çok ağır çalışıyordu. Dediğim gibi kendi görüşüm.

@Talent,
Chrome kime ait?
- Google
Reklamlar kime ait?
- Google
Engellemek istediğimiz şey ne?
- Reklamlar..

Sonucu siz çıkartın. Fan'ı olduğuma hiçbir itirazım olamayacak şey: Firefox. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
uBlock Origin gayet de düzgün çalışıyor. Ayrıca YouTube için premium alabilirsin. Bir dürümden bile daha ucuz. Hala çalışmıyorsa Origin Lite olanı kurup geç.