Custom ROM derlemek için Yusuf İpek'in videosunu takip ediyorum. Ubuntu üzerinden yaptığı için ben de Ubuntu yükledim ve diskleri manuel olarak ayarladım. Böyle bir ayarlama ile 'sonraki' işareti çıkıyor. Swap bölümü ayarlanmış mıdır? Ayrıca bir işleme gerek var mı kurulum sonrası falan? Ve kendim kurulumdan sonra nasıl doğru ayarlanıp ayarlanmadığını teyit ederim? Yüksek ihtimalle sonraki işareti çıkıyorsa, Ubuntu gerekli işlemleri yapacaktır ama yine de emin olmak istiyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
150 GB Swap'a ihtiyacın var mı gerçekten? Ama derleme yapacakmışsın lazım olabilir. Şu anda doğru yapmışsın eğer gerçekten 150 GB swapa ihityacın varsa.
- Makaleler
- 4
150 GB Swap'a ihtiyacın var mı gerçekten? Ama derleme yapacakmışsın lazım olabilir. Şu anda doğru yapmışsın eğer gerçekten 150 GB swapa ihityacın varsa.
Var hocam; disk daha fazla olsa, daha fazla verecektim. Çünkü sistem çok eski olduğu için, belki swap işlemi biraz daha hızlandırır.150 GB Swap'a ihtiyacın var mı gerçekten? Ama derleme yapacakmışsın lazım olabilir. Şu anda doğru yapmışsın eğer gerçekten 150 GB swapa ihityacın varsa.
- Makaleler
- 4
Ben bir sorun göremedim. ROM derleme çok uzun sürer + çok çekirdek kullanırsan belleği de yer. Swap fazla lazım olabilir gerçekten.Var hocam; disk daha fazla olsa, daha fazla verecektim. Çünkü sistem çok eski olduğu için, belki swap işlemi biraz daha hızlandırır.
Valla, indirme sorun değilde, gerçekten derleme kısmından biraz korkuyorum. Bilgisayarla aynı odada kalmam yüksek ihtimalle, aya inen ilk Türk astronot olma hevesim pek yok.Ben bir sorun göremedim. ROM derleme çok uzun sürer + çok çekirdek kullanırsan belleği de yer. Swap fazla lazım olabilir gerçekten.
Aklıma bu video geliyor.
Jennifer
Üstün
Eki Görüntüle 130578
Custom ROM derlemek için Yusuf İpek'in videosunu takip ediyorum. Ubuntu üzerinden yaptığı için ben de Ubuntu yükledim ve diskleri manuel olarak ayarladım. Böyle bir ayarlama ile 'sonraki' işareti çıkıyor. Swap bölümü ayarlanmış mıdır? Ayrıca bir işleme gerek var mı kurulum sonrası falan? Ve kendim kurulumdan sonra nasıl doğru ayarlanıp ayarlanmadığını teyit ederim? Yüksek ihtimalle sonraki işareti çıkıyorsa, Ubuntu gerekli işlemleri yapacaktır ama yine de emin olmak istiyorum.
Bölüm olarak 150GB'lık swap ayarlamak çok saçma, onun yerine buradaki gibi dosya üzerinden devam edin, böylelikle işiniz kalmadığında geri silersiniz.
Ama bu bağlantıdaki normal kurulum için değil mi? Ben custom ROM derleyeceğim için swap bölümünü daha büyük ayarladım.Bölüm olarak 150GB'lık swap ayarlamak çok saçma, onun yerine buradaki gibi dosya üzerinden devam edin, böylelikle işiniz kalmadığında geri silersiniz.
Jennifer
Üstün
Ama bu bağlantıdaki normal kurulum için değil mi? Ben Custom ROM derleyeceğim için swap bölümünü daha büyük ayarladım.
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla başka bir Linux tabanlı işletim sisteminiz daha var, oradan da kurulum yapmadan şu anki kurduğunuz diskte istediğiniz bir bölümü swap olarak ayarlayabilirsiniz.
Orası normal kullanımda kullandığım dağıtım olduğu için pek dokunmak istemedim, demek istediğiniz sanırım direkt onun üzerinden işlemleri yapmak, ama Arch Linux olduğu için sorun çıkarabilir diye Ubuntu tarafında yapmayı düşünüyorum.Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla başka bir Linux tabanlı işletim sisteminiz daha var, oradan da kurulum yapmadan şu anki kurduğunuz diskte istediğiniz bir bölümü swap olarak ayarlayabilirsiniz.
Jennifer
Üstün
O zaman sorun yok 150GB'lık partition üzerinden devam edin, ben başta sistemi normal olarak da kullanacağınızı düşündüğüm için gereksiz görmüştüm.Orası normal kullanımda kullandığım dağıtım olduğu için pek dokunmak istemedim, demek istediğiniz sanırım direkt onun üzerinden işlemleri yapmak, ama Arch Linux olduğu için sorun çıkarabilir diye Ubuntu tarafında yapmayı düşünüyorum.