Arocyn

Çalışkan
Aile evine geri taşındım. Bu yüzden bana normalde modemin bulunduğu yer yerine farklı bir oda tahsis edildi. 1,5 aydır Ubuntu kurulu laptopum üzerinden Windows kurulu masaüstü bilgisayarıma Ethernet üzerinden internet paylaşımı yapmaktaydım.

Bu haftanın başında laptopu kapalı olarak buldum. Normalde sıkıntı olmuyordu geri açınca internet paylaşımı devam ediyordu ancak bu sefer böyle olmadı. Ubuntu üzerinden ağ paylaşımı açık, masaüstü bilgisayarıma ping attığımda sorun gözükmüyor. Aynı şekilde masaüstü bilgisayarımdan Ubuntu laptopa ping attığımda sıkıntı gözükmüyor ancak internet paylaşımı yok. Masaüstünden Ubuntu üzerinde çalışan CasaOS'a bile erişemiyorum.

Çözüm olarak:
  • Windows ağ ayarlarını sıfırladım, Ubuntu'nun Network Manager'ı sıfırladım olmadı.
  • Manuel IP atadım ping attım karşılıklı sıkıntı gözükmediği halde olmadı.
  • DHPC ile otomatik IP almasını denedim olmadı.
  • Bu konudaki rehberleri tekrar tekrar gözden geçirdim yine olmadı.
Faydalandığım kaynakların linklerini bırakıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle aşağıdaki komutla Protected Management Frames'i aktif edin:

nmcli c modify Hotspot 802-11-wireless-security.pmf 1

Eğer tekrar denedikten sonra işe yaramadıysa, sorununuzun firewall'dan dolayı kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için aşağıdaki komutu girin, ardından tekrar deneyin:

ufw disable

Ayrıca bunun yanında journalctl -b -u NetworkManager komutunun çıktısını paylaşın. Ayrıca dnsmasq benzeri araçları kulanıp kullanmadığınızı ve yüklü olup olmadığını da belirtin.

Eğer sizin için bir çözüm sayılacaksa, alternatif olarak linkteki adımları takip ederek Samba ile paylaşım yapmayı deneyebilirsiniz:

Son düzenleme:
Yorumun için teşekkür ederim. Sorunu kendim çözdüm şöyle; ayarlar kısmında ağ ayarları değil de ayrı bir uygulaması yüklü geliyor o uygulamadan aynı ayarları yaptım ve sorunum çözüldü. Ancak performanstan memnun olmadığım için Asus RPN12 menzil genişletici satın alıp ethernet üzerinden kullanmaya başladım. Yine de çok performanslı değil ama 6-7 ay idare etse iyi. Tekrardan çok teşekkür ederim kıymetli yardımlarınız için.