DogancanYr
Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.
Önceden konfigürasyon yapamazsan evet gerekiyor.
Raspberry Pi imager programıyla eklenebiliyor ama her dağıtım desteklemiyor.
Anladim NetworkManager yok yani Raspberry Pi dagitimlarinda?Raspberry Pi imager programıyla eklenebiliyor ama her dağıtım desteklemiyor.
Anladim networkmanager yok yani Raspberry Pi dagitimlarinda?
Bolge ayarlamak icin de ekran gerekmiyor ki.Raspian'da networkmanager var hocam ama (bu ülkeye özel değil, dünya genelinde) yasal düzenlemelerden dolayı bölge ayarlamadan Wi-Fi çalışmıyor. Bu yüzden Raspberry Pi imager ile ayar yapılmazsa ekran ve klave takmak gerekiyor.
Hocam varsayılan olarak kullanıcı oluşturmuyor. Root olarak da ssh yapılmadığından gerekiyor.
Yani SSH olmadigi icin butun bunlar anladim.Hocam varsayılan olarak kullanıcı oluşturmuyor. Root olarak da ssh yapılmadığından gerekiyor.
Yani SSH olmadigi icin butun bunlar anladim.
Bolge ayarlamak derken regulatory databaseden mi bahsediyorsunuz?
O menuye gerek yok aslinda.Hocam ncurses bir menü oluyor. Oradan ülke seçtiriyor. Seçmezseniz Wi-Fi kullandırmıyor. O ülke dili falan etkilemiyor, sadece Wi-Fi sinyal gücü mü ne öyle bir şey. Ben genelde ABD İngiltere falan seçiyorum.
iw reg set TR komutuyla ayarlayabilirsin bolgeyi.