Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DogancanYr

Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.

Anladim networkmanager yok yani Raspberry Pi dagitimlarinda?

Raspian'da networkmanager var hocam ama (bu ülkeye özel değil, dünya genelinde) yasal düzenlemelerden dolayı bölge ayarlamadan Wi-Fi çalışmıyor. Bu yüzden Raspberry Pi imager ile ayar yapılmazsa ekran ve klave takmak gerekiyor.

Raspian'da networkmanager var hocam ama (bu ülkeye özel değil, dünya genelinde) yasal düzenlemelerden dolayı bölge ayarlamadan Wi-Fi çalışmıyor. Bu yüzden Raspberry Pi imager ile ayar yapılmazsa ekran ve klave takmak gerekiyor.
Bolge ayarlamak icin de ekran gerekmiyor ki.

Yani SSH olmadigi icin butun bunlar anladim.

Bolge ayarlamak derken regulatory databaseden mi bahsediyorsunuz?

Hocam ncurses bir menü oluyor. Oradan ülke seçtiriyor. Seçmezseniz Wi-Fi kullandırmıyor. O ülke dili falan etkilemiyor, sadece Wi-Fi sinyal gücü mü ne öyle bir şey. Ben genelde ABD İngiltere falan seçiyorum.

Sistemi kurarken bir TTY acip regulatory.
Hocam ncurses bir menü oluyor. Oradan ülke seçtiriyor. Seçmezseniz Wi-Fi kullandırmıyor. O ülke dili falan etkilemiyor, sadece Wi-Fi sinyal gücü mü ne öyle bir şey. Ben genelde ABD İngiltere falan seçiyorum.
O menuye gerek yok aslinda. iw reg set TR komutuyla ayarlayabilirsin bolgeyi.