Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DogancanYr

Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.

Hocam aslında olması lazım. O kadar şey yaptık. Diğer arkadaşların aklına bir fikir gelir belki.
Hiçbir değişiklik olmuyor. Acaba bunu çalıştırmayız mı sadece.

Hiçbir değişiklik olmuyor. Acaba bunu çalıştırmayız mı sadece.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.

Hocam aslında olması lazım. O kadar şey yaptık. Diğer arkadaşların aklına bir fikir gelir belki.
Raspberry Pi OS'a GNOME DE kurup uzaktan erişmeyi ayarlamak için micro HDMI dönüştürücü almıştım. 70 liraya bu işi çözdüm. Ama uzaktan bağlanamadım o ayrı. Çünkü root kullanıcısıyla uzaktan bağlanınca siyah ekranda kalıyordu. Yeni kullanıcı oluşturmam gerekiyormuş. 🤷🏻

Ubuntu'da kurulum süreci benim bildiğim görsel arayüzden tamamlanıyor. O yüzden ilk kurulumda monitöre bağlamak şart diye düşünüyorum.

Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.

Hallettim.
Arayüz bağlantısını bununla sağlıyormuşsun.

(Font eksik: Apt-get install xfonts-base)
Arayüz için de Xfce indirdim.
(Terminal yok: Sudo apt-get install Xfce4-terminal)
Dolu paketi yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm