DogancanYr
Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.
Gelen seçenek yok ve varolan seçenekler çalışmıyor.systemctl disable xrdp
apt install lightdm
systemctl enable lightdm
reboot
Nasıl bir ekran çıktı hocam?Gelen seçenek yok ve varolan seçenekler çalışmıyor.
Yine aynı ekran.
Hiçbir değişiklik olmuyor. Acaba bunu çalıştırmayız mı sadece.Hocam aslında olması lazım. O kadar şey yaptık. Diğer arkadaşların aklına bir fikir gelir belki.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.Hiçbir değişiklik olmuyor. Acaba bunu çalıştırmayız mı sadece.
![]()
GitHub - Windows200000/TwitchDropsMiner-updated: An app that allows you to AFK mine timed Twitch drops, with automatic drop claiming and channel switching.
An app that allows you to AFK mine timed Twitch drops, with automatic drop claiming and channel switching. - Windows200000/TwitchDropsMiner-updatedgithub.com
Raspberry Pi OS'a GNOME DE kurup uzaktan erişmeyi ayarlamak için micro HDMI dönüştürücü almıştım. 70 liraya bu işi çözdüm. Ama uzaktan bağlanamadım o ayrı. Çünkü root kullanıcısıyla uzaktan bağlanınca siyah ekranda kalıyordu. Yeni kullanıcı oluşturmam gerekiyormuş.Hocam aslında olması lazım. O kadar şey yaptık. Diğer arkadaşların aklına bir fikir gelir belki.
Wifi agina baglanmak icin monitor gerekiyor mu?Raspberry Pi için Ubuntu Desktop ilk kurulumda SSH gibi uzaktan bağlantı desteği sunmuyor. Öncelikle cihaza bir monitör takıp bir wi-fi ağına bağlanman lazım. Sonrasında headless kullanım yapabilirsin.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.