Ubuntu'daki Snap Paket Sistemi

hala snapi dayatıyorlar. 24.04 ile .deb kısıtlaması da geldi.
Yok evet dayatıyorlar. Ama eskiden, yanlış hatırlamıyorsam snap store diye zımbırtı vardı. Ondan başka bir şey yoktu. Uçbirim kullanmak istemeyen mecbur snap'e mecbur kalıyordu.
Ama şimdi son sürüm ile, fare sürümü diyorum ben, .deb gelmiş.

Peki koskoca Canonical bunların farkında değil midir? Neden düzeltmiyorlar?
Düzeltmeye çalışıyorlar hocam ancak Snap çıkış noktası olarak flatpak'ten farklı olarak sunucu ve komut tabanlı uygulamalar için çıkmıştı. O yüzden masaüstü desteği ilk öncelikte olmadığı için daha kötü bir deneyim sunuyorlar.

Snap benim için her zaman düzgün çalışan Flatpak olmuştur. Kapitalizm sevmiyoruz diye nimetlerini de sevmeyecek değiliz.

Snap benim için her zaman düzgün çalışan Flatpak olmuştur. Kapitalizm sevmiyoruz diye nimetlerini de sevmeyecek değiliz.
Nasıl yani? Snap daha mı düzgün diyorsun? Şimdiye kadarkilere ters bir yorum oldu. Kafam karıştı iyice

İfadeler: 199
Nasıl yani? Snap daha mı düzgün diyorsun? Şimdiye kadarkilere ters bir yorum oldu. Kafam karıştı iyice
Bazı kullanıcılar için artıları var. Birkaç forumda da ileri seviye Linux kullanıcıları Snap'ten memnun yani. Apparmor diye bir olay var, ondan.

Evet.
Milletin snap sevmemesinde iki sebep var. Biri kapalılık, ikincisi ise yavaş çalışma.
Kapalılık mevzusunda haklılar, hoş değil fakat yavaşlık mevzusu çözüleli yaklaşık 4 sene oluyor. Yavaş olmasının sebebi kullanıdığı uygulama sıkıştırma yöntemiydi fakat değiştirildi artık hepsi jet gibi açılıyor. Heyhat, artık herkesin birer SSDsi var, o sebeple ne fark eder?

Ubuntu ve Canoncial sevmeyeni anlıyorum fakat Canoncial kadar son kullanıcıya yardımcı olan firma yok. Biraz katlanılabilir bana kalırsa.

Her uygulamayı tavsiye edilen yerden kurunca bütün dertler çözülüyor. Elalemin hazırladığı paketleri kurmaya korkuyorum şahsen hep official repoyu ya da official yöntemi kullanırım ki IDEleri flatpak ile kullanmak gerçekten işkence.

Son düzenleme:
Microsoft Store'a bin basar tabii, orası ayrı.

Microsoft Store'a bin basar tabii, orası ayrı.
İlk kaldırdığım ucubeliklerden biri temiz kurulum yaptığımda. 11 LTSC resmi build çıksın direkt uçacağım zaten de, bekliyoruz.

Mevzu aslında elmayla armutun mukayesesi. Flatpak üzerinde open source snapte ise closed source programlar daha yoğunlukta, komunite flat firmalar snap seviyor. Ben de istenen yerden kuruyorum programımı paşa paşa kullanıyorum.

İkisi de güzel ama gerek duymuyorum ben ikisine de. Yalnız bu Apparmor olayı var, uygulamaları --no-sandbox parametreleri ile başlatmak zorunda kalıyorum.

Unity3D falan böyle. Ondan ayar oldum, Windows'a döndüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…