Çözüldü Üçgende açı sorusu nasıl çözülür?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MNakruf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 222
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MNakruf

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Türkiye
Merhaba, böyle bir soru var. Sorunun genel olarak mantığını az çok anladım ama A'nın nasıl 35 olduğunu anlayamadım.

Çözüm
a ve 70-a ters açılar, dolayısıyla birbirine eşit. a=70-a diyebiliriz bu yüzden.

Eşitliğin her iki tarafına a eklersek 2a= 70 olur, a da 35 olur.

Kırmızı ile çizilen açı 180°dir ve bu kırmızı açı, yeşil ve sarı açıların toplamına da eşittir. Orada çizmedim ama a açısı ile sarı açının da toplamı 180° eder.

a açısı + sarı açı = 180°
yeşil açı + sarı açı = 180°
Bu yüzden a açısı = yeşil açı oluyor, yani a = 70-a.
Ezber bir şey ama böyle de bir mantığı var.

O konu da bir sıkıntı yok hocam. Ben sadece 35'in nereden geldiğini anlayamadım. Teşekkür ederim.

a=70-a dolayısıyla a=35 oluyor. b'yi bilemiyoruz ama her iki üçgende de b ve a eşit olduğuna göre bu üçgenlerin açıları eşit olacak.

Buradan c-10 ve karşısındaki verilmemiş açının eşit olduğunu anlıyoruz. Aynı şekilde 2c+10 da karşıdaki verilmeyen kısma eşit. Buradan (2c+10) + (c-10) = 180 çıkarımı yapabiliriz, c buradan 60 çıkıyor, c-10 = 50 oluyor. Ama sen 60 yazmışsın.

Üçgenin bir açısı 50, diğeri 35, b'yi de bulursun.

Evet burada bir işlem hatası yapmışım.
a=70-a dolayısıyla a=35 oluyor.
A neden 35 oluyor?

a ve 70-a ters açılar, dolayısıyla birbirine eşit. a=70-a diyebiliriz bu yüzden.

Eşitliğin her iki tarafına a eklersek 2a= 70 olur, a da 35 olur.

Çözüm
Kitap zaten konu anlatımlı kitap, ilk soruda sıkıntı yaşıyorsan Eyüp B. ile paralel götürmen faydalı olur. Kitabın nasıl kullanılabileceğinden bahsediyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…