Bana da kullanılmış ayakkabı gönderip iade istediğimde de "depomuz, ayakkabının kullanılmış olması sebebiyle iadeye uygun olmadığına karar vermiştir" cevabını göndermişti Amazon Türkiye. Germany olunca işler değişiyor sanırım.

Son düzenleme:
Dün aramıştım, ürünleri tek tek sevk etmek yerine topluca sevk ediyorlarmış. Dediklerine göre en geç Cuma veya Cumartesi günü Amazon deposuna iletilirmiş kargo. 1 hafta da paranın karta yatırıma süreci var. Bekle babam bekle. Umarım mağduriyet hediyesi tanımlarlar hesaba.
Bu iadeyi ve yeni ürün gönderimi olayını Hepsiburada da yapmıştı bana, hız olarak Hepsiburada zaten çok daha önde Amazon'dan ancak Amazon daha güvende hissettiriyor.

Öyle zaten. Ama keşke MNG Kargo şubesine gitseydim kargoyu vermek için. 2-3 günde Amazon deposuna ulaşırdı ürün.
O gün iade için 8 saat uğraşmıştım. DHL kargoyu aramıştım demiştim iademi hangi şubeye vereyim işte dediler şu şube yetkili şubemiz şuraya verin. Gittim o NKolay şubesine, kadın bana "Dahale ne?, Dahale bilmiyoruz gider misiniz?, Öyle bir uygulama yok burda." gibi söylemlerde bulundu :rofl: Tekrar DHL'yi aradım ve bana aslında verebilmeniz gerekiyor dediler, NKolay'ı aradım onlar da DHL yetkili şubesi görünüyor dediler, neyse dedim başka şubeye gittim onda da aynı olay. En son Amazon'a öyle bir içimi döktüm ki ondan sonra o olay yaşandı. Ürün maalesef yurtdışı ürünü olduğu için DHL'ye kalıyorsunuz.

Dün aramıştım, ürünleri tek tek sevk etmek yerine topluca sevk ediyorlarmış. Dediklerine göre en geç Cuma veya Cumartesi günü Amazon deposuna iletilirmiş kargo. 1 hafta da paranın karta yatırıma süreci var. Bekle babam bekle. Umarım mağduriyet hediyesi tanımlarlar hesaba.
Karta iade süreci çok daha hızlı oluyor bu konuda endişen olmasın.

Amazon farkı işte. Bu yüzden bayılıyorum bu firmaya.

1709111436700.webp

Değişimden gelen 1400TL'lik Rotring 600 3in1 kalemi tekrar sorunlu geldiği için iade etmek istemiştim. Amazon TR Yaşattıkları durumdan dolayı üzgün olduklarını, kalemin bende kalıp ücret iadesini gerçekleştireceklerini söylediler. Daha önce de Pelikan mürekkep'de yapmışlardı bunu. Çöp bile alırken önce Amazon'a bakarım, müşteri odaklı bir firma.

Değişimden gelen 1400TL'lik Rotring 600 3in1 kalemi tekrar sorunlu geldiği için iade etmek istemiştim. Amazon TR Yaşattıkları durumdan dolayı üzgün olduklarını, kalemin bende kalıp ücret iadesini gerçekleştireceklerini söylediler. Daha önce de Pelikan mürekkep'de yapmışlardı bunu. Çöp bile alırken önce Amazon'a bakarım, müşteri odaklı bir firma.
Sorunlu ürünleri yok ettiklerini söylüyorlar, belki de yok etmek yerine müşteride kalsın amacındalardır.