[Ücretli XenForo Eklentisi] Tarayıcı ve İşletim Sistemi Tespiti

Güzel eklenti, ellerinize sağlık ama tabletimin Linux olarak gözükmesi biraz garibime gitti. Sonuçta HarmonyOS 5 kendisinde olmadığı için hâla Android işletim sistemi.

Çok bilmiyorum ama bu mudur?

Screenshot_20250623_011310_com.sec.android.app.sbrowser.webp

Cihazınız web sunuculara HarmonyOS olduğuna dair bir dize göndermiyor. Ancak Android'i tespit edebiliyoruz. Gelecek güncelleme ile Android olarak algılanmasını sağlayacağız. Ancak güncellemeyi yapmamız biraz vakit alabilir. Çünkü zaman ayıramıyoruz... Bu yüzden kritik durumlar haricinde çalışmalar biraz gecikebilir.

Yöntem: Samsung Browser sadece Android işletim sisteminde bulunan bir tarayıcı. Android olmayan bir Linux dağıtımında bulunmuyor. Cihaz kendini Linux olarak tanıtmış. Ancak Samsung Browser dizesi yakalanmış. Kendini Linux olarak tanıtan tüm Samsung Browser'lar Android olarak düzenlenecek. Bu yama yapılmadan önce Samsung Browser'in sadece Android cihazlara kurulan tarayıcı olduğundan tekrar emin olacağız.

Cihazınız web sunuculara HarmonyOS olduğuna dair bir dize göndermiyor. Ancak Android'i tespit edebiliyoruz. Gelecek güncelleme ile Android olarak algılanmasını sağlayacağız. Ancak güncellemeyi yapmamız biraz vakit alabilir. Çünkü zaman ayıramıyoruz... Bu yüzden kritik durumlar haricinde çalışmalar biraz gecikebilir.

Yöntem: Samsung browser sadece Android işletim sisteminde bulunan bir tarayıcı. Android olmayan bir Linux dağıtımında bulunmuyor. Cihaz kendini Linux olarak tanıtmış. Ancak Samsung browser dizesi yakalanmış. Kendini Linux olarak tanıtan tüm Samsung Browser'lar Android olarak düzenlenecek. Bu yama yapılmadan önce Samsung Browser'in sadece Android cihazlara kurulan tarayıcı olduğundan tekrar emin olacağız.

Çok önemli değil ama yine de teşekkürler ilginiz için.

HarmonyOS'i büyük ihtimalle kimse kullanmadığından bu sorunuda kimse bilmiyordu muhtemelen. Fark etmemiz iyi olmus :hehehe:
Sizden önce birinde daha fark ettik desem. :') Ama konuyu tamamen unutmuştum. Çünkü taşınma telaşı ile ilgilenirken not alma şansım olmamıştı. İkincisiniz. Ama olsun hatırlattınız. 🙏

Tamam tamam profile girince anladım. O ilk kişi sizsiniz. 😂

Güncelleme aşaması: macOS ile ilgili düzenlemelerden sonra HarmonyOS isimli Android sistem içerisinde çalışan Samsung Browser üstünde duralım.

HarmonyOS'i büyük ihtimalle kimse kullanmadığından bu sorunuda kimse bilmiyordu muhtemelen. Fark etmemiz iyi olmuş. :hehehe:
Gönderdiğiniz raporu okudum. User-Agent haricinde kullanışlı hiçbir başlık yok. User-Agent veriniz bu:

Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) SamsungBrowser/28.0 Chrome/130.0.0.0 Safari/537.36

Burada açıkca görünüyor ki Samsung Browser maalesef cihazınızı Linux olarak göstermekle kalmamış, sanki X11 kullanıyormuşsunuz gibi resmen bir User-Agent taklit etmiş.
Bu User-Agent değerlerini kodladığım ve Techolay'da kullanılan kitaplıkta tekrar simüle ediyorum ve bu sonuç geliyor.

Kod:
OS Ver:
Browser: Samsung Internet
Browser Ver: 28
Browser Engine: Blink
Browser Engine Ver: 130

Şöyle yapacağız: Eğer herhangi bir dağıtım belirtisi olmayan ve çekirdek sürümü bulundurmayan bir Linux UA ile Samsung Browser bilgisi gelirse, işletim sistemi değeri "Android" olacak.

1751188188161.webp

Bu değişiklik ile beraber sonuç böyle olur:

Kod:
OS Ver:
Browser: Samsung Internet
Browser Ver: 28
Browser Engine: Blink
Browser Engine Ver: 130

Bu da tamamdır. :cool:

Son düzenleme:
@hasanmerkit, denerim bir ara teşekkürler :hehehe:

Yani çok tamam gibi değil sanki hocam. Hâla daha Linux gözüküyor :unsure:
Screenshot_20250629_134414_com.sec.android.app.sbrowser.webp

(Burada ilk başta telefonum ile yazdım. Linux gözüküyor normalde)

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt