Veira

Üstün
İyi forumlar. Aktif olarak Garanti, İş Bankası ve Ziraat kullanıyorum. Ana bankam Garanti fakat mesai saatleri dışında işlem ücreti alıyor. Epey para transferi yapıyorum fakat ücret ödemek de istemiyorum. Sadece içinde nakit paramı tutacağım ve para transferi yapacağım bir banka arıyorum.

Bonus Genç kredi kartım var. Garanti'yi kredi kartı için kullanacağım. Aklıma şu soru takıldı: Şu an paramı Garanti'de tutuyorum. Yeni açacağım bankaya paramı aktarırsam kredi kartı limitimi negatif etkiler mi? Limitim epey az ve bunu artırmak istiyorum (1.300 TL).

Şahsen NKolay ve Hadi güven vermiyor hocam. Enpara'nın arkasında en azından QNB var. Ya TEB ya Enpara şuan en muhtemel açacaklarım gibi gözüküyor. Teşekkür ederim.
Enpara ile QNB ayrıldı. NKolay arkasında AktifBank var.
NKolay ve Hadi'yi sıklıkla kullanıyor olmamın sebebi istediğim her bankadan gerektiğinde 7/24 ücretsiz para çekebiliyor olmam. Bazen günlük çekme limitini aştığım zaman hesaplardan parayı bölüşerek çekebiliyorum. Üstelik Nkolay'da da cashback ve davet üzerine para kazanma olayı var. Her davette 200₺.

Katılım bankaları (Kuveyt, Albaraka, ziraat katılım, vakıf katılım, Türkiye finans)
Enpara.
Burgan Bank (onbank)
N Kolay.
Nays (İş Bankası)
Yapı Kredi (Play Hesap)
TEB (Genç global, üniversiteb)

Ek olarak ziraat süper şube'de EFT %50 indirimli oluyor.

Ben Kuveyt Türk kullanıyorum mobil uygulaması biraz kötü ama en para kadar değil. Ek olarak mobilden müşteri olunca da birkaç avantajı var araştırabilirsiniz. Size tavsiyem ATM anlaşmasına da dikkat etmeniz eskinden Enpara QNB, Deniz, TEB atmlerini ortak kullanabiliyordu artık o özellik kalktı. Onun dışında kamu katılım bankaları ziraat, vakıf, halk atmlerini bedava kullanabiliyor. Kuveyt'te Yapı Kredi de günlük 10k limit var para çekme için.
Albaraka'da genç müşteriye (trend diye geçiyor olması lazım) ayda 2 defa başka banka ATM'sini kullandırıyor ek olarak onunda Yapı Kredi ile anlaşması var.

Son düzenleme:
Şuanlık Nays kullanmak mantıklı geldi siz yazdıktan sonra. Paramı Garanti'de tutup işim düştüğü an Nays'a çekebilirim. Oradan da EFT/Havale ücretsiz oluyor. En azından param Garanti'de kalacağı için kredi kartı limitini bir nebze bile olsa olumlu etkileyebileceğini düşünüyorum.

Nays kullanmazsam TEB veya Enpara en mantıklıları duruyor. KuveytTürk sevmiyorum geçmiş nedenlerden dolayı. Açmam %99 ihtimalle.

Şu anlık Nays kullanmak mantıklı geldi siz yazdıktan sonra. Paramı Garanti'de tutup işim düştüğü an Nays'a çekebilirim. Oradan da EFT/Havale ücretsiz oluyor. En azından param Garanti'de kalacağı için kredi kartı limitini bir nebze bile olsa olumlu etkileyebileceğini düşünüyorum.

Nays'de EFT havale yapabilmek için zaten İş Bankası müşterisi olmanız gerekiyor. Zaten İş Bankası hesabından Nays hesaba para yollarken ücret kesilmiyor. Nays'ın tek kötü yanı kart ile ATM'den işlem yapamıyorsunuz. Sadece QR kod ile işlem yapabilirsiniz. Onun için genç bankamatik kart çıkartabilirsiniz İş Bankası'ndan. Karta para atar oradan Nays karta atarsınız. Ek olarak hesaptaki paranız direkt olarak kredi notunuzu etkilemez uzun vadede bankanın sizi daha iyi tanımasını sağlar (1-2 yıl içinde). Sadece teminat ile kredi kartı olayı var onu da yanlış bilmiyorsam en son Kuveyt ile Albaraka veriyordu zaten istemediğiniz söylemişsiniz. Nays kart sizin için avantajlı olabilir.