000webhost'u hayatta önermem yanından bile geçmeyin infinityfree.com veya freehosting.com tercih edebilirsiniz ama bunların arasında hangisini tercih etmeliyim derseniz infinityfree.com tercih etmenizi öneririm tavsiye ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 2
Hocam, aslında web sitesi kodu yazdım ve kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.Html ve CSS için localhost'a neden ihtiyaç duydunuz hocam? Gerekmiyor ki. Ha JavaScript ile express sunucusu açtıysanız zatennode server.jsfalan yaptığınızda otomatik olarak http://localhost:3000 portunda açıyor ve bunu size terminalde söylüyor.
Konu ne deniliyor bilmediğim için böyle açtım.Hocam, aslında web sitesi kodu yazdım ve kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.
Bir ara okulda hoca bize site yazdırıp, site çalışıyor mu diye WordPress server üzerinde mi tam emin değilim denetliyordu. Bunun gibi bir şey arıyorum.Hocam, aslında web sitesi kodu yazdım ve kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.
Konu ne deniliyor bilmediğim için böyle açtım.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 24
Live Server - Visual Studio Marketplace
Extension for Visual Studio Code - Launch a development local Server with live reload feature for static & dynamic pages
marketplace.visualstudio.com
Bu eklenti isini gorur. Eklentiyi kur, proje dosyanda "Go Live" butonuna tikla.
Sonra tarayicinda
http://localhost:5500 adresinde sitene bakabilirsin. Yaptigin degisikler aninda kaydedilir.Eger React, Vue gibi JavaScript frameworkleri kullaniyorsan isin daha da rahat.
npm run dev senin için bir Web sunucusu olusturur, linkini tarayicida girip yaptigin siteyi goruntuleyebilirsin.- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 2
Teşekkür ederim hocam, bunu kullanacağım. Brackets kullanıyordum, şimdi Visual Studio Code indirip deneyeceğim.![]()
Extension for Visual Studio Code - Launch a development local Server with live reload feature for static & dynamic pagesmarketplace.visualstudio.com
Eki Görüntüle 52863
Sonra tarayicindahttp://localhost:5500adresinde sitene bakabilirsin. Yaptigin degisikler aninda kaydedilir.
Eger React, Vue gibi JavaScript frameworkleri kullaniyorsan isin daha da rahat.npm run devsenin için bir Web sunucusu olusturur, linkini tarayicida girip yaptigin siteyi goruntuleyebilirsin.
- Makaleler
- 24
Onu kullanan kaldi mi ya?! Birakin yazilim son ruhunu teslim etsin, siz gecin VSCode'a.Brackets kullanıyordum, şimdi Visual Studio Code indirip deneyeceğim.
- Makaleler
- 2
Hafif, sade ve kullanışlı olduğu için indirdim ve açık kaynaklı olduğu için diye. Kimse kullanmıyor gibi görünüyor. VSCode ise yeni nesil uygulama galiba, bu yüzden ona geçiyorum. Tekrar teşekkür ederim.Onu kullanan kaldi mi ya?! Birakin yazilim son ruhunu teslim etsin, siz gecin VSCode'a.
Selam hocam, eklentiyi kurdum ve açıyorum, ancak site böyle açılıyor. Nerede hata yapıyorum acaba?![]()
Extension for Visual Studio Code - Launch a development local Server with live reload feature for static & dynamic pagesmarketplace.visualstudio.com
Eki Görüntüle 52863
Sonra tarayicindahttp://localhost:5500adresinde sitene bakabilirsin. Yaptigin degisikler aninda kaydedilir.
Eger React, Vue gibi JavaScript frameworkleri kullaniyorsan isin daha da rahat.npm run devsenin için bir Web sunucusu olusturur, linkini tarayicida girip yaptigin siteyi goruntuleyebilirsin.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 24
VSCode'u proje klasordunde ac.Selam hocam, eklentiyi kurdum ve açıyorum, ancak site böyle açılıyor. Nerede hata yapıyorum acaba?
Bir de normal olarak linkleri vermis. Oradaki linkleri kullanarak acabilirsin yani.
Su an actigin site,
localhost:5500 ornegin. Sen index.html dosyasini goruntuleyeceksen, localhost:5500/index.html adresine gideceksin.- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 2
Hocam kusura bakmayın, yeni yeni öğreniyorum. VS Code açarken yeni klasör oluşturup açtım ve kodları yazdım. Sağ altta Go Live'ı açtım veVSCode'u proje klasordunde ac.
Eki Görüntüle 53140
Bir de normal olarak linkleri vermis. Oradaki linkleri kullanarak acabilirsin yani.
Su an actigin site,localhost:5500ornegin. Senindex.htmldosyasini goruntuleyeceksen,localhost:5500/index.htmladresine gideceksin.
localhost:5500/index.htm yazdım. Bu şekilde açılıyor, yani site falan yok, direkt dosyalar görünüyor.- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
- Makaleler
- 2
İlk önce klasör oluşturdum ve bu klasörün içinde başka bir klasör oluşturdum. Sonra VS Code'da bu klasörü açarak çalışmaya başladım.@Umut000 sen dosya yerine klasör mü oluşturuyorsun? Proje klasörünü atar mısın buraya ekran görüntüsünü.
Hocam, sorunu çözdüm. Meğerse sadece klasörü açıp, sonra dosyayı kendim açmam gerekiyormuş. Öyle oluyormuş. Kusura bakmayın, uğraştırdığım için teşekkürler.İlk önce klasör oluşturdum ve bu klasörün içinde başka bir klasör oluşturdum. Sonra VS Code'da bu klasörü açarak çalışmaya başladım.
![]()
![]()
![]()
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955