000webhost'u hayatta önermem yanından bile geçmeyin infinityfree.com veya freehosting.com tercih edebilirsiniz ama bunların arasında hangisini tercih etmeliyim derseniz infinityfree.com tercih etmenizi öneririm tavsiye ederim.

Html ve CSS için localhost'a neden ihtiyaç duydunuz hocam? Gerekmiyor ki. Ha JavaScript ile express sunucusu açtıysanız zaten node server.js falan yaptığınızda otomatik olarak http://localhost:3000 portunda açıyor ve bunu size terminalde söylüyor.
Hocam, aslında web sitesi kodu yazdım ve kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.

Hocam, aslında web sitesi kodu yazdım ve kodun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.
Konu ne deniliyor bilmediğim için böyle açtım.

Konu ne deniliyor bilmediğim için böyle açtım.
Bir ara okulda hoca bize site yazdırıp, site çalışıyor mu diye WordPress server üzerinde mi tam emin değilim denetliyordu. Bunun gibi bir şey arıyorum.

Son düzenleme:

Bu eklenti isini gorur. Eklentiyi kur, proje dosyanda "Go Live" butonuna tikla.
1717400069792.webp

Sonra tarayicinda http://localhost:5500 adresinde sitene bakabilirsin. Yaptigin degisikler aninda kaydedilir.

Eger React, Vue gibi JavaScript frameworkleri kullaniyorsan isin daha da rahat. npm run dev senin için bir Web sunucusu olusturur, linkini tarayicida girip yaptigin siteyi goruntuleyebilirsin.

Eki Görüntüle 52863

Sonra tarayicinda http://localhost:5500 adresinde sitene bakabilirsin. Yaptigin degisikler aninda kaydedilir.

Eger React, Vue gibi JavaScript frameworkleri kullaniyorsan isin daha da rahat. npm run dev senin için bir Web sunucusu olusturur, linkini tarayicida girip yaptigin siteyi goruntuleyebilirsin.
Teşekkür ederim hocam, bunu kullanacağım. Brackets kullanıyordum, şimdi Visual Studio Code indirip deneyeceğim.

Onu kullanan kaldi mi ya?! Birakin yazilim son ruhunu teslim etsin, siz gecin VSCode'a.
Hafif, sade ve kullanışlı olduğu için indirdim ve açık kaynaklı olduğu için diye. Kimse kullanmıyor gibi görünüyor. VSCode ise yeni nesil uygulama galiba, bu yüzden ona geçiyorum. Tekrar teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 52863

Selam hocam, eklentiyi kurdum ve açıyorum, ancak site böyle açılıyor. Nerede hata yapıyorum acaba?
1717440761369.webp

Son düzenleme:
Selam hocam, eklentiyi kurdum ve açıyorum, ancak site böyle açılıyor. Nerede hata yapıyorum acaba?
VSCode'u proje klasordunde ac.
1717440973781.webp

Bir de normal olarak linkleri vermis. Oradaki linkleri kullanarak acabilirsin yani.

Su an actigin site, localhost:5500 ornegin. Sen index.html dosyasini goruntuleyeceksen, localhost:5500/index.html adresine gideceksin.

VSCode'u proje klasordunde ac.
Eki Görüntüle 53140

Bir de normal olarak linkleri vermis. Oradaki linkleri kullanarak acabilirsin yani.

Su an actigin site, localhost:5500 ornegin. Sen index.html dosyasini goruntuleyeceksen, localhost:5500/index.html adresine gideceksin.
Hocam kusura bakmayın, yeni yeni öğreniyorum. VS Code açarken yeni klasör oluşturup açtım ve kodları yazdım. Sağ altta Go Live'ı açtım ve localhost:5500/index.htm yazdım. Bu şekilde açılıyor, yani site falan yok, direkt dosyalar görünüyor.

1717441565678.webp

@Umut000 sen dosya yerine klasör mü oluşturuyorsun? Proje klasörünü atar mısın buraya ekran görüntüsünü.
İlk önce klasör oluşturdum ve bu klasörün içinde başka bir klasör oluşturdum. Sonra VS Code'da bu klasörü açarak çalışmaya başladım.
1717442067177.webp

1717442086176.webp

1717442143966.webp

İlk önce klasör oluşturdum ve bu klasörün içinde başka bir klasör oluşturdum. Sonra VS Code'da bu klasörü açarak çalışmaya başladım.
1717442067177.webp

1717442086176.webp

1717442143966.webp
Hocam, sorunu çözdüm. Meğerse sadece klasörü açıp, sonra dosyayı kendim açmam gerekiyormuş. Öyle oluyormuş. Kusura bakmayın, uğraştırdığım için teşekkürler.

Son düzenleme: