Ücretsiz veya uygun fiyatlı antivirüs yazılımı önerisi

Android üzerinde ESET'in freemium paketi var, onu kullanın.

Garip. Eicar test dosyalarını artık her antivirüs algılayabiliyor, bir zahmet veritabanlarına eklediler çünkü. Ancak mobilde hiç denemedim garipmiş.

Bir daha deneyip geliyorum hatta fotoğraf da atarım. Scorpion'u da eklememişler hala PC tarafında. BitDefender bir garip ne diyebilirim?

Bir daha deneyip geliyorum hatta fotoğraf da atarım. Scorpion'u da eklememişler hala PC tarafında. BitDefender bir garip ne diyebilirim?
Cidden böyle bir mesaj vardı başka forumda. Birisi Bitdefender'de bu Scorpion virüsü yok mu diyordu bir şey diyordu.

Nereden bulaşıyor acaba böyle acayip virüsler? Klasik en çok indirilen korsan oyunlardan bile çıkma ihtimali var mı acaba? Hoş ben korsan oyun indirmem ama merak ettim sadece.

O kadar güvendeyim ki anlatamam bitdefender. Testten geçemedi. Şimdi samsung dahili antivirüsü olan McAfee yi deneyecem.

Mcafee nin kendisi zararlıyı bulurken dahili olanı bulamadı. Şimdi esetle sileceğim dosyayı.

Eset tuttu.

ESET ve avast/avg indirilen her şeyi anında buluyor. Ücretsiz oldukları halde. Bence gayet başarılı.

Cidden böyle bir mesaj vardı başka forumda. Birisi BitDefender'de bu Scorpion virüsü yok mu diyordu bir şey diyordu.

Nereden bulaşıyor acaba böyle acayip virüsler? Klasik en çok indirilen korsan oyunlardan bile çıkma ihtimali var mı acaba? Hoş ben korsan oyun indirmem ama merak ettim sadece.

Korsan oyunlardan genelde Scorpion çıkmaz bunlar genelde şirketlere yapılan virüsler. Mail yoluyla atılırlar. Oyunlardan reklam zararlısı, mining zararlısı ve veri çalan malware bulaşır. Ya da sadece istenmeyen reklamlı program yüklerler.

Bazen Avast da yükleyebiliyorlar:D. Hatta T Launcher bana Avast yükle demişti dedim 2 Avast'ı ne yapacağım:D.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250128_155634_Antivirus Free.webp
    Screenshot_20250128_155634_Antivirus Free.webp
    546,2 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20250128_155629_Antivirus Free.webp
    Screenshot_20250128_155629_Antivirus Free.webp
    421,2 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20250128_155512_Antivirus Free.webp
    Screenshot_20250128_155512_Antivirus Free.webp
    451,3 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20250128_155927_Device care.webp
    Screenshot_20250128_155927_Device care.webp
    279,8 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20250128_160105_ESET Mobile Security.webp
    Screenshot_20250128_160105_ESET Mobile Security.webp
    845,6 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
@Uyuyan Sincap hocam gerçek zamanlı bir antivirüsü kurduktan sonra bir de yanına gerçek zamanlı kullanılmayacak ve sadece ekstradan bilgisayarı tarama ihtiyacı istenirse bunun için Malwarebytes sence de iyi bir alternatif mi?

Çevrimdışı duracağı için (zaten ücretsiz kurduktan sonra deneme süresi bitince gerçek zamanlı kullanılmıyor) mevcut gerçek zamanlı antivirüs ile de çakışamaz. Yedekte bunu bulundurmak mantıklı değil mi?

Ben gereksiz veya ihtiyacım olmayacak yazılım kurmuyorum artık bilgisayarıma. Mesela senelerdir WinRaR kurarım ve çok iyi program elbette ama ben bunu senelerdir hiç kullanmıyorum ve alışkanlıktan hep format sonrası kurar dururdum artık bunu da kurmayacağım ihtiyacım olmazsa. Malwarebytes'ı bu yüzden sordum sonuçta iyi, ücretsiz ve çevrimdışı sadece tarama amaçlı kullanırsa çok iyi bir alternatif değil mi? Ha bunu ücretli gerçek zamanlı kullanan da vardır elbet yani herkesin kendi tercihi ama uygulamalarında bir Türkçe seçeneği bile yok.

Son düzenleme:
Fiyat, güvenlik ve performans olarak Kaspersky yerelde seçebileceğiniz en iyi antivirüs. ESET pahalı, Bitdefender testlerden bağımsız AVG, Avast gibi örümcek ağı hizmetleri ile istikrarlı çalışmıyor.

Kaspersky Standart'ı 3 cihaz 2 yıl alın arkanıza yaslanın. Gerçi fiyatları bir tık artmış. Ama yine uygun. Telefondaki antivirüs ayrı alın. Telefona özel fiyat verebiliyorlar. Kaspersky Standart'ı 1 yıl 2 cihaz şeklinde alın.

Fiyatlardan dolayı Norton da tercih edilebilir. Kamera vb. kullanıyorsanız ona göre paket tercihi yapın.

Malwarebytes spesifik bir sorun olmadığı sürece gerek duymuyorsunuz. Yani yüklemenize gerek yok. Ayrıca reklam içeren malware vb. AdwCleaner ile de taratabilirsiniz. Yani Malwarebytes antivirüs kullanılan bir cihazda gerek yok.

Korsan oyun veya sürekli indirme(korsan şart değil) yapan biri için Defender halen yeterli değil. Çoğu zararlı Defender'in denetlemesini rahatlıkla atlayabiliyor. Ayrıca Defender bu dandikliğine rağmen işlemci ve sistem akıcılığına halen sorunlar oluşturuyor.

Tarayıcı tarafında Ublock Origin yeterli. Kaspersky alınca uzantısını da yüklemenize gerek yok. Kaspersky uzantıdan bağımsız güvenlik sağlıyor. Uzantı reklam vb. engellemek için. O konuda da Ublock Origin kadar yeterli değil. Ekstra güvenlik isteniyorsa Privacy Badger da eklenebilir.

Privacy Badger sitelerdeki bazı işinize yarayacak arayüzleri de engelleyebilir. Atıyorum Disqus, Discord, Twitter vb. panelleri. Bunlar üçüncü taraftan veri çektiğinden engeller. Ama o site için geçici veya kalıcı izin ver diyerek yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Privacy Badger bu sayede çoğu siteyi hızlandırabilir.

2025-01-28_21-58_1.webp

2025-01-28_21-58.webp

2025-01-28_21-59.webp

Ayrıca uzantı ayarlarından, bu uzantıların gizli sekmede de çalışması için ayarlayın. Ublock Origin reklam dışında zararlı siteler, yönlendirmeli reklam, zararlı bağlantıları vb. engeller. Diğer reklam engelleme uzantılarını da kaldırın.

@Uyuyan Sincap hocam gerçek zamanlı bir antivirüsü kurduktan sonra bir de yanına gerçek zamanlı kullanılmayacak ve sadece ekstradan bilgisayarı tarama ihtiyacı istenirse bunun için Malwarebytes sence de iyi bir alternatif mi?

Çevrimdışı duracağı için (zaten ücretsiz kurduktan sonra deneme süresi bitince gerçek zamanlı kullanılmıyor) mevcut gerçek zamanlı antivirüs ile de çakışamaz. Yedekte bunu bulundurmak mantıklı değil mi?

Ben gereksiz veya ihtiyacım olmayacak yazılım kurmuyorum artık bilgisayarıma. Mesela senelerdir WinRaR kurarım ve çok iyi program elbette ama ben bunu senelerdir hiç kullanmıyorum ve alışkanlıktan hep format sonrası kurar dururdum artık bunu da kurmayacağım ihtiyacım olmazsa. Malwarebytes'ı bu yüzden sordum sonuçta iyi, ücretsiz ve çevrimdışı sadece tarama amaçlı kullanırsa çok iyi bir alternatif değil mi? Ha bunu ücretli gerçek zamanlı kullanan da vardır elbet yani herkesin kendi tercihi ama uygulamalarında bir Türkçe seçeneği bile yok.
İlla bitmesine gerek yok abonelik kısmından malwarebytes free ye çevriliyor. Ayrıca 2. Tarama önerim malwarebytes, eset online scanner ve emsisoft emergency kit olur. Hepsi bende var.

Av teste bakarsan bende tam yıldızım. Av comperatives ve youtubedeki testlere göre en iyi üç av:
Bitdefender
Kaspersky
Eset

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt