Ücretsiz veya uygun fiyatlı antivirüs yazılımı önerisi

Benim düşünceme göre en iyi 2 antivirüs Bitdefender ve ESET.

Fiyatları çok ucuz değil ama özellikle ESET epey pahalı eğer fiyatları değişmediyse, ne zamandır bakmadım çünkü fiyatına bilmiyorum.

Bu durumda Bitdefender öne çıkıyor benim için. ESET'i fiyatından dolayı hayır.

Ya r/piracy ya da r/piratedgames'in megathread'inden yüklerim oyunları. Android için antivirüs önerileri hâlâ geçerli midir arkadaşlar? ESET veya Kaspersky kurmalı mıyım?

Telefonda en başarılı bulduğum antivirüs ESET ve Avast. Ücretsiz bir şekilde 7 24 koruyor. Eicar test dosyasını indiği anda yakalıyorlar. Kaspersky sadece tarayınca eicarı yakalıyor. BitDefender ise hiçbir şekilde yakalayamıyor. Ben ESET kurardım.
PC de ise durum tam tersi. En iyi ücretsiz korumayı BitDefender verirken biraz daha fazla özelliğe sahip olan ve yine koruması iyi diyebileceğimiz Kaspersky'da kullanılabilir. Eğer abonelik alınacaksa gönlüm Kaspersky'dan yanadır. Telefonda da iyi koruma sağlar. Sadece PC için 1 abonelik alınacaksa BitDefender internet Security öneririm.

Acaba ne algıladı? 😄

Dosya Ekleri

• 17380623088212050426064330422405.webp
    17380623088212050426064330422405.webp
    6 MB · Görüntüleme: 42
Telefonda en başarılı bulduğum antivirüs ESET ve Avast. Ücretsiz bir şekilde 7 24 koruyor. Eicar test dosyasını indiği anda yakalıyorlar. Kaspersky sadece tarayınca eicarı yakalıyor. BitDefender ise hiçbir şekilde yakalayamıyor. Ben ESET kurardım.
PC de ise durum tam tersi. En iyi ücretsiz korumayı BitDefender verirken biraz daha fazla özelliğe sahip olan ve yine koruması iyi diyebileceğimiz Kaspersky'da kullanılabilir. Eğer abonelik alınacaksa gönlüm Kaspersky'dan yanadır. Telefonda da iyi koruma sağlar. Sadece PC için 1 abonelik alınacaksa BitDefender internet Security öneririm.
Android'de Bitdefender'i fazla kötülemişsiniz bence. Android kısmında ESET dediğiniz gibi 1. sırada geliyor galiba lakin ESET de mesela Bitdefender'de bulunan şöyle bir özellik var mı?

Bitdefender'i 10 cihaza satın aldınız diyelim. Bu 10 cihazı da Bitdefender Central uygulaması ile uzaktan takip edebiliyorsunuz. Hem Bitdefender'i yüklediğiniz cihazların hangi konumda olduklarını takip edebiliyorsunuz (bilgiler geç gelebilirmiş galiba ama telefona göre değişiyor mu bilmiyorıum), hem de uzaktan uygulamayı yüklediğiniz diğer cihazların güncelleştirmelerini, virüs taramalarını yapmakla kalmayıp üstüne bir de bir olumsuz durumda yani cihaz çalınırsa, cihazın bulunduğu adresi bulmakla kalmayıp (tekrar söyleyeyim bilgiler geç gelebilirmiş galiba ama emin değilim araştırmak lazım hangi telefonda) o cihazı direkt olarak uzaktan sıfırlayabilirmişsiniz.

Bir de ayrı ayrı mobil için ESET, bilgisayar için Bitdefender almak daha masraflı olacaktır. Burada kaç kişide o kadar para vardır ki yani bilemiyorum. O yüzden Bitdefender Total Security hem bilgisayar, hem android kullanılıyor.

Ama elbette android'de ESET galiba önde ona bir şey diyemeyeceğim, bunu başka bir forumda bu konulardan çok anlayan ve forumda yüksek mesajı olan birisi de yazmış çünkü.

Android'de BitDefender'i fazla kötülemişsiniz bence. Android kısmında ESET dediğiniz gibi 1. sırada geliyor galiba lakin ESET de mesela BitDefender'de bulunan şöyle bir özellik var mı?

BitDefender'i 10 cihaza satın aldınız diyelim. Bu 10 cihazı da BitDefender Central uygulaması ile uzaktan takip edebiliyorsunuz. Hem BitDefender'i yüklediğiniz cihazların hangi konumda olduklarını takip edebiliyorsunuz (bilgiler geç gelebilirmiş galiba ama telefona göre değişiyor mu bilmiyorıum), hem de uzaktan uygulamayı yüklediğiniz diğer cihazların güncelleştirmelerini, virüs taramalarını yapmakla kalmayıp üstüne bir de bir olumsuz durumda yani cihaz çalınırsa, cihazın bulunduğu adresi bulmakla kalmayıp (tekrar söyleyeyim bilgiler geç gelebilirmiş galiba ama emin değilim araştırmak lazım hangi telefonda) o cihazı direkt olarak uzaktan sıfırlayabilirmişsiniz.

Bir de ayrı ayrı mobil için ESET, bilgisayar için BitDefender almak daha masraflı olacaktır. Burada kaç kişide o kadar para vardır ki yani bilemiyorum. O yüzden BitDefender Total Security hem bilgisayar, hem Android kullanılıyor.

Ama elbette Android'de ESET galiba önde ona bir şey diyemeyeceğim, bunu başka bir forumda bu konulardan çok anlayan ve forumda yüksek mesajı olan birisi de yazmış çünkü.

Dediklerinizin neredeyse hepsi My Kaspersky üzerinden de yapılıyor. BitDefender'e özel değil. BitDefender dosya taraması yapmıyor Free olarak. Kötülemem normal. Paralı halini denemedim. Ücretsiz tarafını kötüledim. ESET 3 cihaz alırsak bayağı pahalı oluyor bu yüzden telefon tarafında ESET Free olarak kullanılabilir. PC tarafında da BitDefender aboneliği alınabilir. Ya da 3 cihaz Kaspersky aboneliği de tercih edilebilir.

Avast benim gibi mecbur değilseniz kullanmayın. Ben pek beğenmedim de işte mecburiyet diyelim. Koruma tarafı iyi de arayüz pek iyi değil. Bir Kaspersky veya bir BitDefender arayüzü etmez. Ayrıca ağ koruması bir ESET güveni vermiyor.

Ya r/piracy ya da r/piratedgames'in megathread'inden yüklerim oyunları. Android için antivirüs önerileri hâlâ geçerli midir arkadaşlar? ESET veya Kaspersky kurmalı mıyım?
Android üzerinde ESET'in freemium paketi var, onu kullanın.

Garip. Eicar test dosyalarını artık her antivirüs algılayabiliyor, bir zahmet veritabanlarına eklediler çünkü. Ancak mobilde hiç denemedim garipmiş.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt