Keaxter

Başarılı
Merhabalar can dostlarım, nasılsınız?

Kendi çapımda ufak yayınlar açıyorum, işleri ciddileştirmek istiyorum Kick üzerinden.

Büyük yayıncılara baktığınızda çoğunda Stream Deck var; sahne geçişi olsun, meme değişikliği olsun hızlıca oradan aksiyon alıyorlar.

Ben de kendimce binlerce TL veremediğim için böyle bir klavye alıp tamamen Stream Deck gibi kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Atamaları güzelce yapıp eğlenceli ve komik bir ortam yaratmak istiyorum; hem izleyen sıkılmaz hem de benim ekstrem durumlarda elimde eğlenceli şeyler olur.

Sorum şu: Bu klavyeye atama yapabilir miyim?

Güzel konu. Takip ediyorum. Aynı klavye bende var. Umarım böyle bir şey vardır. Bende kullanırım.

Klayve değil de Steam Deck'in kendi uygulaması var, telefona indirip kullanabiliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Makro programları ile basit scriptler ile mümkün muhtemelen. Ama oyun içerisinde de klavye kullanırken o tuşlara basarsanız istemediğiniz şeyler gerçekleşebilir.
Misal F1 tuşu için yayın bitiş outrosunu yayına verme komutu girdik diyelim, bir oyun oynuyoruz envanteri açmak için F1'e bastık ve yayın bitiş videosu yayına giriyor.

Makro programları ile basit scriptler ile mümkün muhtemelen. Ama oyun içerisinde de klavye kullanırken o tuşlara basarsanız istemediğiniz şeyler gerçekleşebilir.
Misal F1 tuşu için yayın bitiş outrosunu yayına verme komutu girdik diyelim, bir oyun oynuyoruz envanteri açmak için F1'e bastık ve yayın bitiş videosu yayına giriyor.
Evet örneğin lol oynarken yapacağız bunu, f5'ten sonra makro ataması yapabiliriz. Tamamen lol için işlevsiz olan atamalara dikkat edeceğiz. veya Just chatting için.

Benim de aklıma geldi.
Yazılımdan atama yapmayı sağlayan bir klavye ve OBS tuş ataması ile yapılır diye düşünüyorum.
Mesela 2. klavyedeki Q tuşuna F13 ataması yap (işlevsiz bir tuş olsun ki oyunda sapıtmasın). Yapılabiliyorsa OBS de sahne geçişi için tuş ata ve F13 seç.
Aklıma gelen ilk yöntem buydu.

Kendi telefonunu stream deck yapabiliyorsun diye biliyorum. Touch portal'a da bir bak. Tuş atama işi biraz sıkıntı.

Bir HUD cihazi ile klavyeyi baska bir birim olarak tanitirsaniz, veya girdi degerleriniz 1. klavyenin klavye tusuyla ayni olmazsa neden olmasin ki? Ugrastirici bir sey ama yapilabilir. ESP32 bu isi gorur ama, cokca ugrasirsiniz.
Evet dediğin doğru ama çok uğraştırıcı bir sürece giriş yapıyor olacağız.

İşinize yarar mı bilmem ancak kullanmadığınız bir telefon veya tablet var ise macro deck isimli program ilaç gibi Discord, OBS, Twitch multimedya vs uyumlu çalışıyor. Tuşlara ekstra fonksiyonlar makrolar ve ikonlar eklenebilir. Bir bakın derim.