Makaleler
17
Yer
Rockport City
Reeder, Tecno, Infinix gibi markalar genelde ucuz olmasından kaynaklı Unisoc çiplerini kullanıyor.

En popüler olan çipi ise Unisoc T606. Bu çip o kadar berbat ki şimdi göreceksiniz.

Tecno Spark 8C'yi baz alıyorum Unisoc T606 kullandığı için.
Diğer işlemci de Exynos W1000 yani Galaxy Watch 8'in işlemcisi.

Evet biri telefon, gündelik işleri yapması lazım oyunlarda az da olsa bi performans verebilmesi lazım ama akıllı saat işlemcisi bile bundan daha güçlü :D

Exynos W1000Unisoc T606
CPU Frekansı1.6 GHz1.6 GHz
Ana İşlemci (CPU)ARM Cortex A78ARM Cortex A75
Grafik İşlemcisi (GPU)Mali-G68 MP2Mali-G57 MP1
CPU Üretim Teknolojisi3 nm12 nm

Akıllı saat işlemcisi bile bu işlemciden daha güçlü ki bu akıllı saatler bile bazen hafif takılmalar yapıyor :D.

Üstelik T606, 5-6 senelik falan ve hala yeni modellere konuluyor.

Gidip bu tenekeleri kullanmak yerine biraz daha ekleyip 8-10 bine Redmi kullanın çok daha iyidir.

İyi Sosyaller.

:hehehe:

Son düzenleyen: Moderatör:
Reeder, Tecno, Infinix gibi markalar genelde ucuz olmasından kaynaklı Unisoc çiplerini kullanıyor.

En popüler olan çipi ise Unisoc T606. Bu çip o kadar berbat ki şimdi göreceksiniz.

Tecno Spark 8C'yi baz alıyorum Unisoc T606 kullandığı için.
Diğer işlemci de Exynos W1000 yani Galaxy Watch 8'in işlemcisi.

Evet biri telefon, gündelik işleri yapması lazım oyunlarda az da olsa bi performans verebilmesi lazım ama akıllı saat işlemcisi bile bundan daha güçlü :D

Exynos W1000Unisoc T606
CPU Frekansı1.6 GHz1.6 GHz
Ana İşlemci (CPU)ARM Cortex A78ARM Cortex A75
Grafik İşlemcisi (GPU)Mali-G68 MP2Mali-G57 MP1
CPU Üretim Teknolojisi3 nm12 nm

Akıllı saat işlemcisi bile bu işlemciden daha güçlü ki bu akıllı saatler bile bazen hafif takılmalar yapıyor :D.

Üstelik T606, 5-6 senelik falan ve hala yeni modellere konuluyor.

Gidip bu tenekeleri kullanmak yerine biraz daha ekleyip 8-10 bine Redmi kullanın çok daha iyidir.

İyi Sosyaller.

:hehehe:
Redmi kullanacak isen adguard gibi reklam engelleme uygulaması kullanman gerek. Ki o uygulamayı da otomatik olarak pil tasarrufu modunu kendi kendine açarak engelliyor. Ben kapatıyorum o açıyor. Neyse poco ya geçtikten sonra kurtuldum. Bundan sonra mi serisi snapdragon elite en güncel jenerasyon hangisi ise ona geçeceğim. Ülkemizde yerli üretim olmadığı sürece kimse ucuza kaliteli bir şey beklemesin. Yerli üretim olmadığı gibi enflasyonda yerinde durmuyor. Kur arttıkça ithal edilen her şeye yansıyor. Bizzat işlemcisinden anakartına kadar hepsi Türkiye'de üretildiği zaman o zaman ucuza kaliteli cihaz alabileceğiz. Unisoc gibi saçma işlemcili telefona para verip kanser olmaktansa tuşlu alıp alo derim daha stabil olur.

Unisoc işlemciyi ilk olarak Realme cihazlarda görmüştüm. Oyun beklentisi olmayan alo alo diyene ucu ucuna yetecek bir işlemci. Güncellemediğin sürece iş görüyor.