Learnof 4

Üstün
Makaleler
2
Sıfırdan kodlama öğrenmek istiyorum. Yıllardır hevesim var ama vakit bulamamıştım. Udemy'den hangi eğitimi almalıyım.

Udemy'den almana gerek yok. Girdiğim bir firma kendini geliştirmek isteyen bazı çalışanlarına ücretsiz kurs sağlıyordu (Udemy üzerinden kurs sağlayıcısı birine belirli bir miktar teklif edip sınırsız erişim hakkı alıp dağıtım yapıyordu). Aşırı pahalıya satılan kurslar bile temelde ortalama Youtube videolarından farksız. Biraz tecrübe kazanıp niş konular hakkında kurs satın almanız bütçenizi korumanızı sağlayacaktır.

Öğrenime dönecek olursanız merak duyduğunuz konuya göre:

Web ise - HTML, CSS, JavaScript, Ardından web back endi için belki PHP, JavaScript tabanlı TypeScript, NodeJS vs...

Back End ise - Python, C#, C++ vs...

Dillere göz atabilirsiniz. Liste uzunluğu gözünüzü korkutmasın bir Back End dilini öğrendikten sonra diğeri manual vitesten otomatik vites bir arabaya geçmek gibi oluyor. Daha hızlı öğreniyorsunuz. Ancak başta biraz afallıyorsunuz.

Yazılıma yeni katılan arkadaşlarımızın yaptıkları en büyük hata kurs biriktirmektir ancak size araba sürmeyi ne kadar öğretirsem öğreteyim direksiyona geçmeden o arabayı vasat kullanacaksınız. Ondan dolayı olabildiğince basit projelerle başlayın ve aksın gitsin. İyi kodlar. :)