ANOFF

Uzman
Merhaba Arduino IDE uygulamasını yeni kullanıyorum. Uygulamada ilk 4-5 kodu tamamlama özelliği var( mesela in yazıyorum ve potansiyel yazabileceğim kodlar çıkıyor) ancak 5-6 koddan sonra bu kod tamamlama özelliği tamamen kayboluyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Ekran görüntüsü 2025-12-07 152446.webp

Merhaba Arduino IDE uygulamasını yeni kullanıyorum. Uygulamada ilk 4-5 kodu tamamlama özelliği var( mesela in yazıyorum ve potansiyel yazabileceğim kodlar çıkıyor) ancak 5-6 koddan sonra bu kod tamamlama özelliği tamamen kayboluyor. Bunu nasıl çözebilirim?Eki Görüntüle 208742
Arduino IDE'de kod tamamlama özelliğinin kaybolması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları deneyerek sorunu çözebilirsiniz:

1. IDE'yi Güncelleyin: Arduino IDE'nin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Eski sürümler bazen hatalara neden olabilir.

2. Ayarları Kontrol Edin:
- "Editör Hızlı Önerileri" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Bu, otomatik tamamlamanın çalışabilmesi için gereklidir.
- "Otomatik Kaydet" seçeneğini de kontrol edin, bazen bellek sorunlarına bağlı olarak kapanıklık yaratabilir.

3. Eklentileri Kontrol Edin: Kullandığınız herhangi bir eklentinin kod tamamlama özelliği ile bir çakışması olmadığından emin olun.

4. IDE'yi Yeniden Başlatın: IDE’yi kapatıp açmak, bazen geçici sorunları çözebilir.

5. Tüm Kodları Gözden Geçirin: Programa yazdığınız kodun uygun şekilde kapatıldığından ve dizilerin tamamlandığından emin olun. Eksik parantez veya noktalama işaretleri, tamamlama işlevselliğini etkileyebilir.

6. Debug Modu Kullanımını Kontrol Edin: Hata ayıklama modunda kodları çalıştırdıysanız, bu bazen tamamlama işlevlerini geçici olarak etkileyebilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Arduino IDE topluluk forumlarına veya destek sayfasına yazmak faydalı olabilir.