Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Şimdi direkt anlaşılır olması için yapacağım işlemi anlatarak başlamak istiyorum. Kardeşimin ekran kartı ve bluetooth adaptörü UEFI destekli değilmiş. Abi format atma dediği için AOMEI Backupper ile diski kopyalayıp MBR'a çevirmeyi düşündüm. Sizce sorun olur mu?

BIOS'da CSM açık kalırsa ekran kartının UEFI olmaması sorun çıkarmaz, Bluetooth adaptör olayını anlamadım.
Maalesef laptop. CSM vs. ayarı yok. Bluetooth driver içinde UEFI bir driver olmadığını söyledi ChatGPT. Sürekli sistemde de kapanıp duruyor.

Maalesef laptop. CSM vs. ayarı yok. Bluetooth driver içinde UEFI bir driver olmadığını söyledi ChatGPT. Sürekli sistemde de kapanıp duruyor.

Sizin olayda bir karışıklık var.

Legacy bir cihazsa UEFI Windows nasıl kuruldu? Demek ki BIOS UEFI destekliyor, BIOS destekliyorsa cihazın içine UEFI desteklemeyen GPU koymazlar herhalde.

Sizin olayda bir karışıklık var.

Legacy bir cihazsa UEFI Windows nasıl kuruldu? Demek ki BIOS UEFI destekliyor, BIOS destekliyorsa cihazın içine UEFI desteklemeyen GPU koymazlar herhalde.
Nasıl koymazlar? Bunlar standart ki yapıştır geç. Cihaz Lenovo G580 ,GPU GT 610 ve UEFI desteği yok. Cihaz Lenovo G500 , GPU HD 8570M ve UEFI desteği yok.

UEFI destekli olmayan BT adaptörü garipmiş. Bluetooth üzerinden boot yok ki BT adaptöründe UEFI desteği olsun?
Abi inan ben de anlamadım. Söküp kendi laptopumda taktım ki benim laptop PCIe mini de bir whiteliste sahip. Ben Legacy boot kurulum var benim laptopta sorun olmadı. O yüzden sordum zaten.

1760633626233341669705835604325.webp

Ne ayarı?

Ekran kartı çalışmıyorsa sistemde nasıl görünüyor?
NVidia Denetim masası üzerinden hocam.

Görünme kısmını bende anlamadım ekran kartı diyor ben 2.0 x8 üzerinden bağlıyım sistem diyor 2.0 x4 üzerinden bağlısın.

Bluetooth kısmına gelecek olursak laptop kaynaklı bir sorun var mış MBR yapınca değişmedi. Lenovo G500'de sorunsuz çalıştı.