Bilgisayarda Minecraft gibi düşük sistem gerektiren oyunlar oynarken UHD Intel Graphics ekran kartı devreye giriyor. Cihazda RTX 5060 var ama hiç kullanmiyor. Ben de kullansin diye Aygıt Yöneticisi'nden diğer ekran kartını devre dışı bırakacaktim. Uyarı falan veriyor bir şey olur mu? Ne yapmalıyım?
Böyle yapmanıza gerek yok. Oyun açıkken görev yöneticisinden kullanılan Java'nın dosya konumunu kopyalayın. Ardından Masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girin. Oradan gafik ayarlarına girin ve uygulama ekle kısmına dosya yolunu kopyaladığınız Javaw.exe'yi ekleyip yüksek performans yapın. Oyun Nvidia ile çalışacaktır.
Böyle yapmanıza gerek yok. Oyun açıkken Görev Yöneticisi'nden kullanılan Java'nın dosya konumunu kopyalayın. Ardından masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girin. Oradan gafik ayarlarına girin ve uygulama ekle kısmına dosya yolunu kopyaladığınız Javaw.exe'yi ekleyip yüksek performans yapın. Oyun NVIDIA ile çalışacaktır.
Hocam bilmediğimden soruyorum da şey ayarına baktınız mı veya işe yaramadı mı? Windows>Ayarlar>Ekran>Grafikler oradan da uygulamalardan Minecraft'ı seçip GPU tercihi kısmını RTX 5060 seçebiliyorsunuz diye biliyorum.
Hocam bilmediğimden soruyorum da şey ayarına baktınız mı veya işe yaramadı mı? Windows>ayarlar>ekran>grafikler oradan da uygulamalardan Minecraft'ı seçip GPU tercihi kısmını RTX 5060 seçebiliyorsunuz diye biliyorum.
Laptopu yeni aldım eski bilgisayarım Minecraft bile açmıyordu biraz 5060 kullanmak istiyorum o yüzden direk geçici olarak devre dışı bıraksam daha kolay olacağından sordum eski laptopta yapiyordum bunda bir şey olur diye korktum eski laptopumda bir ekran kartı yanmıştı o yuzden o ekran kartını kullandığı an bilgisayar kapanıyordu o yüzden devre dışı bırakmıştım.
Devre dışı bırakmanıza gerek yok, Windows görüntü ayarları/grafik ayarları/masaüstü uygulaması kısmından uygulama veya oyunun çalışacağı GPU'yu seçebilirsiniz.