35gvm78

Üstün
Makaleler
2
Yer
İzmir

Ben Türk Telekom'a buradan bir gözdağı verdiğini düşünüyorum. Çünkü en son bu tarz açıklamayı Erdoğan 2019'da yapmıştı. Sonra Telekom'a bir şeyler olup CEO'su Ümit Önal'ı alel acele hemen sahneye çıkartıp "İstanbul'a 1 haftada fiber." diye sözler vermişti. Zamanında bayağı alay konusu olmuştu bu.

Benim yorumum ise: Daha 180 metre öteye havai fiber kablo çektirmek için 15 abone getirmemi isteyen kafa oldukça fiberi daha çok bekleriz. Açtığım şikayet kayıtlarını sürprizbozana koydum, yorum sizin.

IMG_20241129_233916.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bpt yine kırpıp kesip haber yapmamışsa uraloğlu… gerçi ne zaman haklı oluyor ki?

Az önce dinledim Habertürk konuşmasını. Aralarında hedefler olduğundan ve 2025 de bu hedefleri revize edeceklerinden bahsetti. Şimdiye kadar istedikleri hedefe yakın sonuçlar verdiklerini söyledi. Ama kamuoyu oluşması açısından bile böyle demesi bence gayet olumlu. Umarım bunların yerine dünya standartlarında bir hizmet alacağımız günleri görürüz.

Türk Telekom'un da bu halde olmasının sorumlusu 22 yıllık iktidarınızdır.
20 yıl önce özelleştirme adına katar şehylerine peşkeş çektiğiniz Türk Telekomu adamlar ingiliz bankalarından aldığı kredilere güvence olarak verip işin içinden çıktığından beri her türk telekom taahhütlü abonesi bu kredi borçlarının teminatıdır.

Tefecilere peşkeş çekilen bu kurumu kim bu hale getirdi?

Şu anda bu kurumun tabelasında kaç tane bankanın logosu var bilen var mı?

Uraloğlu: İnternet hızında istediğimiz yerde değiliz, sorumlu Türk Telekom - Diken

Az önce dinledim Habertürk konuşmasını. Aralarında hedefler olduğundan ve 2025 de bu hedefleri revize edeceklerinden bahsetti. Şimdiye kadar istedikleri hedefe yakın sonuçlar verdiklerini söyledi. Ama kamuoyu oluşması açısından bile böyle demesi bence gayet olumlu. Umarım bunların yerine dünya standartlarında bir hizmet alacağımız günleri görürüz.
Sanmıyorum ama hayırlısı hocam. Seçimden sonra siyasete bakmak istemiyorum, bakmıyorum da zaten.

Telekom, lokal santrallerinin bir çoğunu kapatması lazım. İnsanlar Telekom'un santrallerini koskocaman binalar zannediyor halbuki eğer PoP noktası veya DC değilse, Ziraat, PTT, AVM gibi yerlerin içindedir. 60-90m2 vardır, yoktur. Her yerde santral olması demek, gereksiz maliyet demek. OLT'ler bile zor sığıyor. Yapılması gereken her bölgeye 1 maximum 2 büyük santral kurup buraya OLT'ler Switchler, Core, Edge Router ve Acsses hizmeti veren cihazları koyup (yatırım yapıp) hizmet vermek olmalı. İleride iyice çin markalarına kayarsak ve yazılımları çinceye dönerse çok büyük sıkıntı olabilir zira L3'te olan cihazlar Nokia'nın MF, IXR, XRS, SRs serisi cihazlar. Özellikle Core Router cihazları çok önemli çünkü PoP'lar, sunucular, ara bağlantılar burada.

Ben Türk Telekom'a buradan bir gözdağı verdiğini düşünüyorum. Çünkü en son bu tarz açıklamayı Erdoğan 2019'da yapmıştı. Sonra Telekom'a bir şeyler olup CEO'su Ümit Önal'ı alel acele hemen sahneye çıkartıp "İstanbul'a 1 haftada fiber." diye sözler vermişti. Zamanında bayağı alay konusu olmuştu bu.

Benim yorumum ise: Daha 180 metre öteye havai fiber kablo çektirmek için 15 abone getirmemi isteyen kafa oldukça fiberi daha çok bekleriz. Açtığım şikayet kayıtlarını sürprizbozana koydum, yorum sizin.

Sebebi kendileri: Geri kalmış orta doğu ülkesiyiz. Yeniliklere karşı çıkıyoruz.

Başımdan geçen bir olayı aktarayım 1 yıl önce fiber getirmek için tüm apartmandan imza aldım, müdürlüğe gittiğimde müdür bana "VDSL var zaten 100Mbps geliyor ne gerek var" dedi.

Tabii ki yatırımda yani altyapı döşemede şu kesin: şirketler tamamen para getirisine bakar, izin ve prosedür sadece küçük bir bahane. En basitinden TurkNet mesela talebe asla bakmıyor bakmayacakta çünkü özel şirket ve birincil önceliği para kazanmak.