Mevcut hükumet değişmedikçe düzelmez.
Ekonomi de insanlarin iyice psikolojisini bozdu tek bir güzel haber dahi göremiyoruz.

İnsanların can güvenliği olmaması, yetkililerin rütbesini kendi çıkarlarına kullanması, adaletin a'sı olmaması, fakiri garibanı düdükleyen sistem, yolsuzluk da çabası.
İşin kötü kısmı daha hala bunlara rağmen destekleyen kitle var...

Dışarıya çıktığımda her gün en az 2 kavgaya, trafik tartışmalarına vs. denk geliyorum. İnsanlar sinir stres tabii.

Zerre memnun değilim, Avrupa'ya taşınıyorum yakın zamanda.

Son düzenleme:
Hükümet değişse bile ülkenin düzelmesi yine yıllar alır, he sokakta 100 tane sabıkası olanları şöyle 2sn adamın yüzüne baksan benim tekir kedi bile anlar bunun 100 tane sabıkası var diye, sokaktaki serseri sabıkalı insanlarda ani bir düşüş olur (ama hapishaneler bayağı dolu diye biliyorum) ama ekonomik olarak düzelmek en az bir 1 2 yılı bulur.

Sizce ülkenin gidişatı nasıl? Memnun musunuz? Memnun değilseniz, ülke nasıl düzelecek? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Siyaset okuyacak birisi olarak bu konuyu en iyi şekilde teknik terimler kullanmadan anlatmam gerekirse; Türkiye batan bir ülkedir. Çünkü yolsuzluk, adaletsizlik, ekonomik kriz ve siyasi çöküş dolayısıyla (Bunlar sadece AKP döneminde olan şeyler değiller) ülke adeta yangın yeridir. Din yönetimi ile propaganda yapan bir devletten ne beklebilirsin? Tabii ki hiçbir şey. Camide 2 rekat namaz kıldın mı "adam!" diye bağırırlar zaten.

Düzeltmenin yolu:

Bu yol çok meşakatli bir iş olsa da yapılması imkansız değildir. Bu ülkeyi düzeltmenin ana yolu ekonomimizde süre gelen iktidarsızlık meselesinin çözülmesi, adalet sisteminin gayri resmi işlere bulaşmaması adına kendisine denetim getirilmesi (ör: Hâkimler ve Savcılar Kuruluna düzenleme getirilmesi), siyasi yasakların bir kısmının esnetilmesi, adalet sisteminde bulunan özellikle 1980 anayasasından kalan saçma yasaların kalkması ve Diyanet Bakanlığının artık devlet içerisinde bulunmaması gerekmektedir. Bu sayede devlet içerisinde ve halk kamuoyunda bulunan terörizm amaçlı yapılanmalar, yolsuzluklar ve siyasi örgüt propagandalarına son verilmiş olur.

Hükümet değişse bile ülkenin düzelmesi yine yıllar alır, he sokakta 100 tane sabıkası olanları şöyle 2sn adamın yüzüne baksan benim tekir kedi bile anlar bunun 100 tane sabıkası var diye, sokaktaki serseri sabıkalı insanlarda ani bir düşüş olur (ama hapishaneler bayağı dolu diye biliyorum) ama ekonomik olarak düzelmek en az bir 1 2 yılı bulur.

Bu konu hakkında birkaç aydır çalışmalar yapıyorum. Muhtemelen 1 sene sonra ne zaman düzelebileceğini bulurum.

Bastaki hukumet gitmeden bir şey degismeyecek. Hard temizlik yapılması şart.
Sadece hükümetin gitmesi bir şeyi değiştirmez.

Mevcut hükumet değişmedikçe düzelmez.
Ekonomi de insanlarin iyice psikolojisini bozdu tek bir güzel haber dahi göremiyoruz.

İnsanların can güvenliği olmaması, yetkililerin rütbesini kendi çıkarlarına kullanması, adaletin A'sı olmaması, fakiri garibanı düdükleyen sistem, yolsuzluk da çabası.
İşin kötü kısmı daha hala bunlara rağmen destekleyen kitle var...

Dışarıya çıktığımda her gün en az 2 kavgaya, trafik tartışmalarına vs. denk geliyorum. İnsanlar sinir stres tabii.

Zerre memnun değilim, Avrupa'ya taşınıyorum yakın zamanda.

Bu ülkeye Punisher gibi binlerce hakim şart gibi duruyor.