Bir süredir motosiklet alma düşüncem vardı. Daha önce bu fikri ertelemiştim ama artık ehliyeti de aldığıma göre motor alma zamanı geldi.

Ben özellikle chopper/cruiser tarzı motorlara çok ilgiyim. Uzun bir süre araştırma yaptım ve sonunda hem Çin malı olmaması, hem de görünüş olarak yakışıklı ve performans olarak tatmin edici olması nedeniyle bu modelde karar kıldım. Marka Amerikan kökenli olsa da bazı parçalarının Vietnam'da üretildiğini biliyorum.

Şimdi kafamda birkaç soru var. Sıfırını almaya maddi olarak gücüm yetiyor. Ancak aynı modelin bir de ikinci el ilanını buldum. İkisi de 2024 model. İkinci el olan motor 9.800 km'de. Yan çantaları mevcut ve yanında bir adet kask da hediye ediyor. Zaten kendi kaskım var ama verilen kaskı artçı için kullanabilirim, o açıdan avantajlı duruyor.

İki motor arasında yaklaşık 25 bin TL fiyat farkı var. Fakat burada önemli bir noktayı da belirtmem lazım: Bu benim ilk aracım olacak. Bu yüzden noter, vergi ve diğer masraflar biraz yüksek çıkacaktır diye düşünüyorum. Kabaca hesaplarsam ikinci el motor bana yaklaşık 150 bin TL'ye, sıfır motor ise yaklaşık 185 bin TL'ye mal olacak gibi duruyor. Ayrıca ileride yan çanta taktırmak istersem onun da ekstra maliyeti olacak.

Kısacası, sizce hangisi daha mantıklı olur? Bildiğim kadarıyla bu marka/model çok sorun çıkaran bir model değil, hatta genel olarak sağlam olduğu söyleniyor. Yine de kullanıcı yorumu ve tavsiye almak istiyorum.

Motorlar hakkında bilgim yok ancak araç arıyan biri olarak sıfır vs ikinci el konusu hakkında yorum yapmak isterim. Arada %23'lük fark var. Birinde kötü hor kullanılma riski öbüründe konfor unsurları sıkıntılı. Kaskınız zaten var. Ben olsam sıfır alırdım. Bu sayede sorunsuz bir deneyimi sağlamlaştırmış olurdum. Belki ikinci elde aldığınız motorda hiçbir sorun çıkmiyacak. Ancak çıkarsa çok uğraştıracak. Ha aradaki fark daha fazla olsaydı ikinci el mantıklı olabilirdi ancak bir S25FE parası için sıfır yerine ikinci ele şahsen yönelmezdim.

Ek olarak Hero X200 4V Pro'ya baktınız mı? Belki tarzınız ve ihtiyacınız değil ancak motor çok hoşuma gittiğinden söyleyeyim dedim.😀