Bu fobik bir yaklaşım mesela. Oradaki her kadının "ninja" olmadığını çok iyi bilmene rağmen bunu yapıyorsun.
Genel olarak yorum yapmıştım, herhangi bir ülke için değil. İngiltere’de veya Türkiye’de bu şekilde yaşayan birisi de olabilir yani. Bir insanın yüzünün toplum tarafından tanımlanamayacak şekilde kapalı olması, çok büyük bir güvenlik riski. Giyimleri de ninjaları andırıyor ve her özel kıyafetin ismini takip etmiyorum. Yanlış anlaşıldıysa pardon.

Genel olarak yorum yapmıştım, herhangi bir ülke için değil.
Şuna inanmadım maalesef. Yine de, elbette, bana samimiyet borcunuz yok.
Bir insanın yüzünün toplum tarafından tanımlanamayacak şekilde kapalı olması, çok büyük bir güvenlik riski. Giyimleri de ninjaları andırıyor ve her özel kıyafetin ismini takip etmiyorum. Yanlış anlaşıldıysa pardon.
Yok, açıkçası bu giyim tarzının dinde de yerinin olduğunu düşünmüyorum. Kadını hapsetmek, özgürlüğü bitirmek adına yapılabileceklerin üst düzey örneklerinden; dolayısıyla pek de alındığım söylenemez. Gerçekten alınabilmem için sistemi destekliyor olmam lazım, desteklemiyorum. Karşıtıyım.

Sadece, "ninja gibi giyinenler" değil de bu insanları buna sürükleyen zihniyetin dışlanması daha hoş olur. Bunun da ataerki olduğunun farkına umarım bir gün toplumca varacağız.

Hm, buradaki sorun ne? Yok hayır anlamadığım şey şu: Her şey bitti, ekonomi derdi, cahil insanlar, toplum görgüsü falan her şey bitti bi' tek Ümit Özdağ'ın İsrail'in resmi hesabını takip etmesi canımızı sıktı, di'mi? Çok gülüyorum bazen böyle şeylere, özellikle "Şu şunu destekliyor!" veya "Bu markayı boykot edin!" gibi şeyleri. Kendi derdimiz bitti, şimdi de sözde kan kardeşlerimizin falan (Ne diyorsanız) derdini sırtlıyoruz. Hadi Ümit Özdağ'ı da boykot edin :D

Yok, açıkçası bu giyim tarzının dinde de yerinin olduğunu düşünmüyorum. Kadını hapsetmek, özgürlüğü bitirmek adına yapılabileceklerin üst düzey örneklerinden; dolayısıyla pek de alındığım söylenemez. Gerçekten alınabilmem için sistemi destekliyor olmam lazım, desteklemiyorum. Karşıtıyım.
Evet, özgürlük için çok kısıtlayıcı bir durum. İnsan olarak bile görüldüklerini düşünmüyorum, sadece bedenleriyle değerlendiriliyorlar. Bazı yerlerde sanırım bu şekilde giyinmemenin cezası var veya toplum tarafından hoş görülmüyor.
Sadece, "ninja gibi giyinenler" değil de bu insanları buna sürükleyen zihniyetin dışlanması daha hoş olur. Bunun da ataerki olduğunun farkına umarım bir gün toplumca varacağız.
İnsanları buna zorlayan zihniyeti de asla desteklemiyorum. Baskılanan tarafın güçleri, zorlayanlara karşı koymaya yetmiyor ve hakları kısıtlanıyor. Diğer yandan, bazıları bu şekilde yaşamayı gerçekten savunuyor. Tutkulu bir şekilde savunanlara karşı cidden tepkiliyim. Diğer toplumlarda olduğu gibi ölüm riskini bile göze alarak karşı gelme kültürü de bu toplumlarda olmayınca genellikle ya alay konusu oluyorlar ya da hor görülüyorlar. Teknik olarak bir ülkedeki tüm kadınların tepki göstermesi demek, o toplum için değişimin garanti olacağını gösterir. Sonuçta sadece kadınlar değil, bazı erkekler de destek vermek isteyecektir. Ülkedeki tüm kadınları öldürmeleri de pek mümkün değil. Dolayısıyla, bu tür insanları takip etmek ve desteklemek anormal sayılabilir.

Her şeye rağmen, bir siyasetçinin bir devletin haberlerini ya da sosyal medya hesaplarını takip etmesi, çok da şaşırılacak bir durum değil. Gündem ile çok alakalı, hatta gündemdeki en önemli şeylerden birisi olduğu için de takip etmemesi neredeyse tuhaf denilebilir. Kutuplaştırma olduğu için ne yazık ki her yerden eleştirmeye çalışıyorlar. Takip etti diye yaptığı her şeyi destekleyecek değil ya. Savaş içinde olan devletlerin çiğnedikleri kuralların, zarar verdikleri sivillerin hesabı yok.

"Size ne?" cevabı dışında da başka bir şey demeye gerek duymadığım başlık.

Hm, buradaki sorun ne? Yok hayır anlamadığım şey şu: Her şey bitti, ekonomi derdi, cahil insanlar, toplum görgüsü falan her şey bitti bi' tek Ümit Özdağ'ın İsrail'in resmi hesabını takip etmesi canımızı sıktı, di'mi? Çok gülüyorum bazen böyle şeylere, özellikle "Şu şunu destekliyor!" veya "Bu markayı boykot edin!" gibi şeyleri. Kendi derdimiz bitti, şimdi de sözde kan kardeşlerimizin falan (Ne diyorsanız) derdini sırtlıyoruz. Hadi Ümit Özdağ'ı da boykot edin :D
Çok doğru.

"Size ne?" cevabı dışında da başka bir şey demeye gerek duymadığım başlık.

Çok doğru.
Bu ülkede böyle saçma bir sebepten bile Özdağ'dan vazgeçecek insanlar olduğu için oy kaybetmek istemiyorsa ve milletin tepkisini toplamak istemiyorsa, herkese açık hesabında böyle riskli davranışlar yapmayacak. Sonra size ne deyince ipin ucu nasıl kopuyor gör bakalım.

Diğer yandan, bazıları bu şekilde yaşamayı gerçekten savunuyor. Tutkulu bir şekilde savunanlara karşı cidden tepkiliyim.
Cahillik; genel olarak kapitalist ve ataerkil topluma yorulabilir. Az beslenen halklar analitik düşünemez ya da erkek egemen kültürler, dinler, gelenekler yüzünden cahil kalınır gibi. İşin cehalet101 kısmı böyle.

Dolayısıyla bu noktada ninja gibi giyinen kadınlara düşen pay binde bir falandır. İdeal koşullar sağlanamadığı sürece halkı suçlamak bana ters geliyor. "Fırsat verdik mi de yine de burunlarının dikine gittiler?" sorusunu sormak lazım.
Her şeye rağmen, bir siyasetçinin bir devletin haberlerini ya da sosyal medya hesaplarını takip etmesi, çok da şaşırılacak bir durum değil.
Katılıyorum. :thumbsup:

Bu ülkede böyle saçma bir sebepten bile Özdağ'dan vazgeçecek insanlar olduğu için oy kaybetmek istemiyorsa ve milletin tepkisini toplamak istemiyorsa, herkese açık hesabında böyle riskli davranışlar yapmayacak. Sonra size ne deyince ipin ucu nasıl kopuyor gör bakalım.
Kusura bakma da böyle saçma bir sebepten Özdağ'dan vazgeçecek ahmaklığına sahip bir insan varsa, bırak vazgeçsin. Zaferli değilim ama ilkelerini desteklediğin, görüşlerini savunduğun ve eleştirdiğin bir siyasi kuruluşu, sırf X üzerinden İsraili takip ediyor diye bırakacaksa, bırak bıraksın. IQ ortalaması normale yakın olan herhangi bir insan zaten ya sorgulamaz ya da sebebini anlar takip etmesinin. Ayrıca % 2 oy alan bir partinin işinin ucu bana nasıl kopacak merak etmedim değil:sleep:

Kusura bakma da böyle saçma bir sebepten özdağ'dan vazgeçecek ahmaklığına sahip bir insan varsa, bırak vazgeçsin. Zaferli değilim ama ilkelerini desteklediğin, görüşlerini savunduğun ve eleştirdiğin bir siyasi kuruluşu, sırf X üzerinden İsrail'i takip ediyor diye bırakacaksa, bırak bıraksın. IQ ortalaması normale yakın olan herhangi bir insan zaten ya sorgulamaz ya da sebebini anlar takip etmesinin. Ayrıca % 2 oy alan bir partinin işinin ucu bana nasıl kopacak merak etmedim değil:sleep:

Neden vazgeçsin? O adam partiye katkı sağlayacak. Ümit özdağ'ya oy verdiğini söyleyip X'te antin kuntin paylaşımlar yapmadıysa bırakması bir yarar sağlamayacak. Ayrıca ipin ucu sana kopmayacak. Ümit özdağ'ya kopacak.