Ayni adamlar "Türkiyeli" kelimesinin de mucidi ha.
Türkiyeli kelimesi Türk olmaktan hoşlanyana eziklerin siyasileri tarafında ılımlı karşılanması için uydurulmuş zırvalık. Genelde bizim topraklarımız açıklaması yapan DEM partililer kullanıyor. Bu adamların terörle bağlantısı belli.

Bu kavrama sahip çıkanların çocuk katilini meclise davet edenlerden farkı yok. Aynı ihanet...

CHP o kadar konudan kopuk ki, sanırım Öcalan'ın Meclis'e çıkıp konuşmasının PKK'nın silah bırakmasına sebebiyet vereceğini ya da teslim olacağını düşünüyor. Öcalan bir hiçtir; PKK'nın yönetildiği yer ise bu coğrafyadan değildir, ABD'den yönetilmektedir. Hiçbir PKK'nın başındaki ismin söylediği söz önemli değildir, zira en büyük emir kendilerine Pentagon'dan, Washington'dan geliyor. İkinci konu ise Esad ile görüşelim konusu; neyine görüşeceksin? Adam Rusya'ya gitti, tatil yapıyor, işte o kadar. Görmüyorlar, gözlerinin önünü.

Not: Suriye'de yaşanan olaylar karmaşıktır; buradaki konu o değildir.

Dediğim şey ise saçma değil. Sizin mantığınıza göre AKP'yi eleştirmediği için AKP'yi destekliyorsa o konuşmada komik bıyıklı adamları da eleştirmiyor demek ki onları da destekliyor.

Eğer insanların fikrini merak ediyorsanız propaganda haberciliği yapan kaynakları paylaşıp üstüne de kendiniz de ilk cümlenizde yaptığınız gibi manipülasyon yapacağınıza tarafsız bir haber kaynağı sunup sonra da fikirlerimizi sorabilirdiniz böylece bizde fikirlerimizi söylerdik.
Neyse aynı şeyleri yazmanın lüzumu yok. Bence ne dediğimi anladınız ama geçiştiriyorsunuz. Keşke sizlerin dediği gibi geçmişini yazmadan açsaydım konuyu da ana konuya odaklanma konusunda sorun yaşamasaydınız.
Türkiyeli kelimesi Türk olmaktan hoşlanyana eziklerin siyasileri tarafında ılımlı karşılanması için uydurulmuş zırvalık. Genelde bizim topraklarımız açıklaması yapan DEM partililer kullanıyor. Bu adamların terörle bağlantısı belli.

Bu kavrama sahip çıkanların çocuk katilini meclise davet edenlerden farkı yok. Aynı ihanet...
Ayni adamlar "Türkiyeli" kelimesinin de mucidi ha.
Konu yine başka yerlere kayıyor ama bu konuda fikrimi belirteyim.
Öncelikle bu "Türkiyeli" kavramını savunan 2 farklı güruh var. Birisi benim de içinde olduğum AKP'nin bir arsa ve bir oya sattığı vatandaşlıklar yüzünden anayasanın 66. maddesine göre kendisini Türk hisseden ve Türkiye vatandaşı olan herkese Türk denmesinden hoşnut olmayan kesim. Ben Orta doğu coğrafyasının kültüründen nefret eden birisi olarak o insanlarla anayasada aynı ırk olarak tanımlanmak istemiyorum. Bu yüzden "Türkiyeli Türk" diye bir kavram çıktı ortaya aslında.

Sonrasında bunu Türklüğü yok sayarak veya Türk denmesini ırkçılık olarak belirten çakma liberaller (Liboş) veya Kürtçülerden sizin sandığınız hale büründü. Ama bu terimin ilk çıkışı yukarıda belirttiğim gibi anayasadaki olmayanı da Türk ilan edip. Türk kavramını zedeleyen maddeler yüzünden çıktı ortaya yoksa düşündüğünüz gibi kimsenin Türk olduğunu belirtmekten korktuğu yok.

Ve ben Özgür Özel'in bu olayı kendi aleyhine kullananlardan olduğunu düşünmüyorum. Yine bu kadar solcu eylem ile oyumu alamaz ama bu fikrinde benim gibi olduğunu düşünüyorum. Ama tabii ki yukarıda yazdığım gibi bir açıklama yazacak özgüveni var mıdır, sanmıyorum.

Cımbızlamaktan bahsedip, cımbızlama kültürünü Türkiye'ye getiren A Tv'den alıntı yapmak takdir edilesi 👏

"İki bakanlık için AKP'yi desteklerim." teklifi sunan eski MHP'li ümit özdağ, AKP ve MHP'nin ortak yürüttüğü yeni çözüm sürecinin suçunu özgür özel'e de attı.

Ümit özdağ: "özgür özel, çözüm yeri TBMM'dir diyor. Öcalan'ı muhatap alıyor. Şehit yakınlarının hassasiyetlerini gözeterek öcalan'la aynı masada oturamazsınız."

Bu tür konularda ana muhalefet partiye saldıran, ümit özdağ ve zafer Partisi'nin bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 🤔

CHP, eski çözüm sürecinden ders aldı ve net bir tavır sergilemiyor. Ümit de ‘ne taraftan oy alsam' kafasıyla her yere saldırıyor. Başlarda destekliyordum ama iyice sıktı. Muhalefetle birleşmeden bu iktidar yıkılmaz.

Her şeyi geçtim, özgür özel çok büyük bir kitleye hitap ediyor; neredeyse ülkenin %40'ından fazlasına. Yani onun duruşu daha dikkatli olmalı. Böyle ümit özdağ gibi net bir şey olmaz. Ha, tabii ki öcalan'ın çıkmasını düşünmesin bile ama zaten çok zor bir şey için net bir tavır sergileyip olası oy kaybı yapmaması güzel bence.

Bu kafayla bu ülke cidden düzelmez. Bir şeyi muhalefet yapınca her türlü kötü ithamda bulunuyor ama aynı şeyi baştakiler yapsa üç maymunu oynuyor canım milletim. İkı tarafı da tutmuyorum. Desteklediğim belirli bir partide yok. Atatürk olsaydı düşünmeden CHP'li olurdum ama maalesef o da yok. Fikrimi belirttim mesajda sakıncalı kelimeler varsa kusura bakmayın.

Paragrafın altı ve üstü çelişkili. Korkunuz yoksa bundan rahatsızlıkta duymasınız 🤔 Türkiyeli kavramı bu ülkenin temel taşına konmuş dinamitlerden biridir.

Amaçları da belli. Çok uluslu yapıyı meşru kılmak veya kısmı özerlik oluşturmak. Liboş ve terör yandaşlarının ekmeğine yağ sürmek olur. Size göre amacı farklı olabilir ama çogunluk öyle olmuyor.

CHP o kadar konudan kopuk ki, sanırım öcalan'ın Meclis'e çıkıp konuşmasının PKK'nın silah bırakmasına sebebiyet vereceğini ya da teslim olacağını düşünüyor. Öcalan bir hiçtir; PKK'nın yönetildiği yer ise bu coğrafyadan değildir, ABD'den yönetilmektedir. Hiçbir PKK'nın başındaki ismin söylediği söz önemli değildir, zira en büyük emir kendilerine Pentagon'dan, Washington'dan geliyor. İkinci konu ise esad ile görüşelim konusu; neyine görüşeceksin? Adam Rusya'ya gitti, tatil yapıyor, işte o kadar. Görmüyorlar, gözlerinin önünü.

Not: Suriye'de yaşanan olaylar karmaşıktır; buradaki konu o değildir.

Normalde CHP eleştirene AKP'li denmesinden hoşlanmam ve bana da dendi. Ama sen gerçek bir AKP'lisin. Özgür özel'in çağrısını söylüyorsun da neden Erdoğan'ın 3 hafta önceki çağrısını söylemiyorsun?

İktidar olmanın verdiği güçle Erdoğan biraz daha erken öğrenmiş ama yine de çoktan Esad'ın gitmesi planlanmışken, 3 hafta önce ‘erdoğan'la görüşelim' diyen Erdoğan da var. Bunları görmezden gelmeyi bırakın.

Cımbızlamaktan bahsedip, cımbızlama kültürünü Türkiye'ye getiren A Tv'den alıntı yapmak takdir edilesi 👏
Bu eleştirinin gelebileceğini tahmin ediyordum zaten. ATV'yi ben de sevmem ama en iyi o video derlemiş konuyu. Eh, ne yapabilirim?

Normalde CHP eleştirene AKP'li denmesinden hoşlanmam ve bana da dendi. Ama sen gerçek bir AKP'lisin. Özgür özel'in çağrısını söylüyorsun da neden Erdoğan'ın 3 hafta önceki çağrısını söylemiyorsun?

İktidar olmanın verdiği güçle Erdoğan biraz daha erken öğrenmiş ama yine de çoktan Esad'ın gitmesi planlanmışken, 3 hafta önce ‘erdoğan'la görüşelim' diyen Erdoğan da var. Bunları görmezden gelmeyi bırakın.

Ortadoğu'daki her gelişmede, yaşanacak olayda Türkiye'nin bir haberi illa ki vardır, erken ya da geç.

CHP, eski çözüm sürecinden ders aldı ve net bir tavır sergilemiyor. Ümit de ‘ne taraftan oy alsam' kafasıyla her yere saldırıyor. Başlarda destekliyordum ama iyice sıktı. Muhalefetle birleşmeden bu iktidar yıkılmaz.

Her şeyi geçtim, özgür özel çok büyük bir kitleye hitap ediyor; neredeyse ülkenin %40'ından fazlasına. Yani onun duruşu daha dikkatli olmalı. Böyle ümit özdağ gibi net bir şey olmaz. Ha, tabii ki öcalan'ın çıkmasını düşünmesin bile ama zaten çok zor bir şey için net bir tavır sergileyip olası oy kaybı yapmaması güzel bence.
Aslında konuda beklediğim yanıtlardan biri buydu. Teşekkür ederim. Bunun aynısını destekleyenler de tersten yazsalar çok güzel olacaktı ama malum.
Paragrafın altı ve üstü çelişkili. Korkunuz yoksa bundan rahatsızlıkta duymasınız 🤔 Türkiyeli kavramı bu ülkenin temel taşına konmuş dinamitlerden biridir.
Çelişkili değil ve herhangi bir şeyden korktuğum yok aslında benimle aynı fikirde olanlarında yaptığı gibi bu bir protesto ya o anayasa gerçekten köküne ve ırkına göre olur ya da sonucunda bu şekilde bir kavram çıkar Almanya'da Alman vatandaşlığı alan hiç kimse anayasada Alman olarak gözükmüyor mesela, hatta daha solcu Fransa'da da aynı şekilde (en azından 21. yüzyıldan sonra) orada da kimse Fransız olmuyor. Hayatının her şeyinde kendi anayasal düzenlemeleri yüzünden ve evrensel yasaları yüzünden karşılarına asıl ırkları çıkıyor. Maalesef Türkiye'de bu durum bu şekilde değil.
Amaçları da belli. Çok uluslu yapıyı meşru kılmak veya kısmı özerlik oluşturmak. Liboş ve terör yandaşlarının ekmeğine yağ sürmek olur. Size göre amacı farklı olabilir ama çogunluk öyle olmuyor.
Bu yağ sürmeyi öyle basite indirgeyemesiniz ama işte. Konuyu manipüle eden kısımları ciddiye almak hiç iyi niyetli durmuyor.

Gerçek değil de "Utangaç" diyelim.