aldaci26

Uzman
Kalabalık ve yoğun sahnelerde maksimum 10 FPS kayıp ile, (akıcılık bozulmadı) 1.1 Mv'den 0.870 Mv'ye düşerek tam 10 derece daha serin çalışmasını sağladım ekran kartının ve daha sessiz. Sıvı soğutma da egzoz fanı işlevi gördüğü için işlemcim de ortalama 3-4 derece daha soğuk çalışmaya başladı. Hiçbir oyunda artefakt ve çökme donma gibi sorunlar yok. OCCT Power testi de yaptım sistem kilitlenmiyor.
Bu şekilde devam etmek mantıklı mıdır?
Görüntüdeki oyun Ac:Mirage fotoğrafı çektiğim sırada bir sürü ışık kaynağı olan ve kalabalık bir ortamdaydı karakter.
Ayarlar ise her şey olabilecek maksimum ayarda, 1080P DLSS native, render res. %100

Dosya Ekleri

• IMG_8515.webp
    IMG_8515.webp
    6,9 MB · Görüntüleme: 77
Kalabalık ve yoğun sahnelerde maksimum 10 FPS kayıp ile, (akıcılık bozulmadı) 1.1 Mv'den 0.870 Mv'ye düşerek tam 10 derece daha serin çalışmasını sağladım ekran kartının ve daha sessiz. Sıvı soğutma da egzoz fanı işlevi gördüğü için işlemcim de ortalama 3-4 derece daha soğuk çalışmaya başladı. Hiçbir oyunda artefakt ve çökme donma gibi sorunlar yok. OCCT Power testi de yaptım sistem kilitlenmiyor.
Bu şekilde devam etmek mantıklı mıdır?
Görüntüdeki oyun Ac:Mirage fotoğrafı çektiğim sırada bir sürü ışık kaynağı olan ve kalabalık bir ortamdaydı karakter.
Ayarlar ise her şey olabilecek maksimum ayarda, 1080P DLSS native, render res. %100
- Evet, bu durumda undervolt işleminiz mantıklı görünüyor. İşlemci ve ekran kartınız daha serin çalışıyor ve herhangi bir artefakt veya donma problemi yaşamıyorsanız, bu aşamada devam etmek faydalı olabilir.

- Sıvı soğutma sayesinde işlemcinizin de daha iyi soğuması, genel sistem stabilitesi ve performansı açısından olumlu bir durumdur.

- FPS kaybının minimum düzeyde olması (sadece 10 FPS) ve oyun akıcılığının etkilenmemesi, performansınızı iyi yönettiğinizi gösteriyor.

- İşlemeye devam etmeden önce bu durumun sürdürülebilir olup olmadığını görmek için uzun süreli testler yapmanızı öneririm:
- Oyun sırasında uzun seanslar geçirin ve FPS değerlerinizi izlemeye devam edin.
- Farklı oyunlar ve yoğun sahnelerde aynı performansı alıp almadığınıza dikkat edin.

- Eğer ilerleyen süreçte performans kaybı veya stabilite sorunları yaşamazsanız, bu undervolt ayarlarında devam edebilirsiniz.