Detaylar
Kim cevapladı?Ben Unity3D ile Godot'u iyi biliyorum. Orta çaplı oyunlarda, bu ikisi çok iyi.
Godot öğrenmesi çok kolay ve güçlü bir oyun motorudur. Kurulumu dosyası küçüktür, 50 Mb falan galiba. Ayrıca Android desteği olduğundan, hem telefon hem de PC üzerinden senkron şekilde oyun geliştirebilirsin.
Unity3D'de çok güçlü bir oyun motorudur ve Godot'a göre çok iyi destek alır. Daha gelişmiş ve güçlü bir oyun motorudur.
Godot öğrenmesi çok kolay ve güçlü bir oyun motorudur. Kurulumu dosyası küçüktür, 50 Mb falan galiba. Ayrıca Android desteği olduğundan, hem telefon hem de PC üzerinden senkron şekilde oyun geliştirebilirsin.
Unity3D'de çok güçlü bir oyun motorudur ve Godot'a göre çok iyi destek alır. Daha gelişmiş ve güçlü bir oyun motorudur.
Son düzenleme:
em1rr
Uzman
Game Developer olarak söylüyorum. Mobile çıkartacaksan Unity eğer bilgisayara çıkartacaksan UE5. Ama UE5'de optimizasyon sıkıntısı var yani çoğu Indie Oyunlar zaten optimizasyondan muzdarip. Godot konusunda fikrim yok. Kısacası Mobile çıkartacaksan Unity, PC'ye çıkartacaksan UE5, fakat oyunu böyle ahım şahım grafikli bir şey yapmayı düşünmüyorsan PC için de Unity öneririm. Çünkü hem grafik hem de optimizasyon sıkıntısı başını ağrıtır.Unity vs Unreal Engine 5 hangisi daha iyi, 3 boyutlu bir oyun yapmak istiyorum.
duranforreal
Üstün
Unity az çok öğrenmeye çalışıyorum şu sıralar üzerinde çalıştığım bi proje var hatta.Unity vs Unreal Engine 5 hangisi daha iyi, 3 boyutlu bir oyun yapmak istiyorum.
Utku92 40
Üstün
- Makaleler
- 1
Bu işler çok zor ben Blender'a hakimim UE5'e de bir şeyler yapmak istedim. Genel basit yüzeysel kurs aldım bitirdim. Farklı kısayollar ve fare hakimiyeti var. Benim kafam karışıyor farklı uygulamalar olunca. Bir de anladığım kadarıyla Blender da çizim programı olduğu için en ince ayrıntısına kadar obje çizebilirsin ancak oyun motorunda kısıtlı. Yani asset kullanmayacaksan çizim uygulaması da öğrenmen gerekiyor. Yani çok zor işler. Blender kısayol hakimiyeti olan Godot'ta yapar. Çünkü aynı kısayollar var. Kısacası zor bir şey tek başına yapmak en zoru.
Syntax 41
Üstün
İki motoruda kullandım. Unreal'da daha az tecrübem var. 1.5 senedir kullanıyorum Unreal. Bu işi kariyer olarak düşünüyorsam Unreal seçerdim. İleride Unreal bilmek bayağı avantaj sağlayacak. Çok iyi teknolojileri var. Ama hobi olarak yapacaksan Unreal'a pek gerek kalmıyor. Ama yapacağın oyuna göre de değişir. Eğer bir korku oyunu yapacak olsam kesinlikle Unreal tercih ederdim. Ayrıca multiplayer oyun yapacaksam yine Unreal tercih ederdim. Ve Unreal yeni starter templateler getiriyor. Mesela korku oyunu ve combat sisteminin olduğu templateler. İzlediğim kadarıyla combat sistemi templatei aşırı iyi. Eğer o tarz oyun yapacaksam direkt Unreal öğrenirdim. Ama Unreal öğreneceksen Blueprint yetmeyebiliyor. C++ bilgiside gerekiyor. Unity'nin kullandığı C#'a kıyasla zor bir dil.
Bayram Reis
Çalışkan
Ben Unity3D ile Godot'u iyi biliyorum. Orta çaplı oyunlarda, bu ikisi çok iyi.
Game Developer olarak söylüyorum. Mobile çıkartacaksan Unity eğer bilgisayara çıkartacaksan UE5. Ama UE5'de optimizasyon sıkıntısı var yani çoğu Indie Oyunlar zaten optimizasyondan muzdarip. Godot konusunda fikrim yok. Kısacası Mobile çıkartacaksan Unity, PC'ye çıkartacaksan UE5, fakat oyunu böyle ahım şahım grafikli bir şey yapmayı düşünmüyorsan PC için de Unity öneririm. Çünkü hem grafik hem de optimizasyon sıkıntısı başını ağrıtır.
Katılıyorum fakat katılmadığım kısımlar şunlar:İki motoruda kullandım. Unreal'da daha az tecrübem var. 1.5 senedir kullanıyorum Unreal. Bu işi kariyer olarak düşünüyorsam Unreal seçerdim. İleride Unreal bilmek bayağı avantaj sağlayacak. Çok iyi teknolojileri var. Ama hobi olarak yapacaksan Unreal'a pek gerek kalmıyor. Ama yapacağın oyuna göre de değişir. Eğer bir korku oyunu yapacak olsam kesinlikle Unreal tercih ederdim. Ayrıca multiplayer oyun yapacaksam yine Unreal tercih ederdim. Ve Unreal yeni starter templateler getiriyor. Mesela korku oyunu ve combat sisteminin olduğu templateler. İzlediğim kadarıyla combat sistemi templatei aşırı iyi. Eğer o tarz oyun yapacaksam direkt Unreal öğrenirdim. Ama Unreal öğreneceksen Blueprint yetmeyebiliyor. C++ bilgiside gerekiyor. Unity'nin kullandığı C#'a kıyasla zor bir dil.
UE 5 optimizasyon konusunda müzdarip değil. Yapan kişiye bağlı bu.
CP 2077, PUBG ve Valorant. Bu oyunların hiçbirini oynamadım ama UE ile yapılmış ve optimizasyon konusunda düzgün olanlar. Başka örnekler de vardır şuan aklıma bunlar geldi. Yani kısacası optimizasyon konusu motordan çok geliştiren kişide.
Hobi olarak da olsa avantaj olarak da olsa UE bilmek > Unity bilmek > Godot bilmek.
UE'yi bilmiyorum ama mesela diyelim Godot ya da Unity biliyorsan. İkisini birlikte rahat kullanırsın zaten. Çünkü belli standarta göre yapıldığı ve kullanıcı alışkanlıklarına göre ayarlandığı çok belli.Hobi olarak da olsa avantaj olarak da olsa UE bilmek > Unity bilmek > Godot bilmek.
Ayrıca bir kodlama dili bilirsen de diğerlerinde yabancılık çekmiyorsun. Örnek ben gerçek anlamda Java dilini iyi biliyorum ama Unity3D C# ya da Godot GD Script'te hiç yabancılık çekmiyorum, rahatça kullanıyorum.
Bayram Reis
Çalışkan
Dediğim mesajla alakası nedir bunun? Ben yabancılık çekersiniz veya kodlama diliyle veya herhangi bir zorlukla ilgili bir şey bahsetmedim ki. Ayrıca Unreal Engine Unity ve Godot'dan daha gelişmiş ve daha kolay.UE'yi bilmiyorum ama mesela diyelim Godot ya da Unity biliyorsan. İkisini birlikte rahat kullanırsın zaten. Çünkü belli standarta göre yapıldığı ve kullanıcı alışkanlıklarına göre ayarlandığı çok belli.
Ayrıca bir kodlama dili bilirsen de diğerlerinde yabancılık çekmiyorsun. Örnek ben gerçek anlamda Java dilini iyi biliyorum ama Unity3D C# ya da Godot GD Script'te hiç yabancılık çekmiyorum, rahatça kullanıyorum.
Syntax 41
Üstün
Katılıyorum fakat katılmadığım kısımlar şunlar:
UE 5 optimizasyon konusunda muzdarip değil. Yapan kişiye bağlı bu.
Cp 2077, PUBG ve Valorant. Bu oyunların hiçbirini oynamadım ama UE ile yapılmış ve optimizasyon konusunda düzgün olanlar. Başka örnekler de vardır şu an aklıma bunlar geldi. Yani kısacası optimizasyon konusu motordan çok geliştiren kişide.
Hobi olarak da olsa avantaj olarak da olsa UE bilmek > Unity bilmek > Godot bilmek.
Tabii ki avantaj. Ama yapacağı oyunu Unity ile daha rahat yapabilir. Optimizasyon ise haklısınız her türlü zor iş. Unreal'da yaptığın optimizasyonu Unity'de de yapacaksın. Ki zaten AAA oyun yapmadığın sürece aşırı iyi optimizasyona gerek bile kalmayacak.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Game Garaj masaüstü sistemlerde %5 indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-