Aeronight 23

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Selamlar. 2023 yılında üniversitemi bırakmıştım. Kaydımı sildirdim yani. Şimdi geri dönmek istiyorum; ben askerdeyken haberlere çıkmış, ailem de kafama soktu. Şimdi araştırdım, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi yazıyor. Bu ne anlama geliyor acaba? Bugün gitsem öğrenci işlerinden yeniden kayıt olabilir miyim?

Merhaba,

Üniversite affı demek genel olarak sizin gibi durumda olan kişilerin, yani çeşitli sebeplerle daha evvel üniversiteden kaydını sildiren kişilerin yeniden bir üniversite sınavına girmesine gerek kalmaksızın kaydını sildiği üniversiteye ve bölüme geri dönmesidir.

Ancak devletin yapacağı düzenlemenin detayları önemli. Zira çıkacak olan düzenlemede kaydın silindiği yıla yönelik, kaydın silinmesi gerekçesine yönelik (kendi isteği, üniversiten atılma vs. gibi) birtakım koşullar olabiliyor. Bu yüzden her ne kadar TBMM'de yasalaşmış olsa da Resmi Gazete'te yayımlandıktan aonra detayları göreceğiz. Belirlenen şartlar sizin durumunuza uygun olursa yeniden kayıt yağıp öğrenim görmeye devam edebilirsiniz.

Örneğin ben zamanınsa sınıf öğretmenliği bölümünü bırakıp hukuk okumuştum. Son gelen üniversite affı sebebiyle yeniden kaydımı yapmıştım ama ne derslere ne de sınavlara gittim. Bakalıö benim gibilere yönelik de bir düzenleme mevcut ise ben de bu yaştan sonra ikinci diplomayı almak için yeniden başvurabilirim. :)