Hocam spor yüksekokulunda okumayı niye düşünmüyorsun fikir edinmek için soruyorum, kariyerine çok uygun geldi ve spor lisesinden gelenlere ek puan geliyor olması lazım. Böylece YKS'deki iddianızın da bu kadar yüksek olması gerekmez.
Çünkü sporuma hiçbir katkısı yok hocam, gram katkısı yok yani.
https://techolay.net/sosyal/konu/ekim-ayinda-nakil-var-mi.147797/#post-1354321
Bu konuda spor lisesi hakkında bir yazım var okuyabilirsiniz.
Girerken branş bulurlar, lisansım olur, profesyonel kariyerim olur sponsorum olur para kazanırım sanıyorsun. İçeriye bir giriyorsun spor derslerinin %80'i boş. Ayrıca spor yapmana da izin vermiyorlar öyle de bir saçmalık var. Sporuma destek olmuyorsun bana antrenör bulmuyor, branş edinmeme, yatkın alanımı bulmaya yardım etmiyorsun en azından engel olma.
Kısaca Anadolu da okuyup YKS çalışıp bireysel sporumu yapmak aynı şey hatta daha avantajlı geldi. Bizde YKS konuları ve dersleri yok.
Spor yüksekokulunu da tek başıma ilerleyerek sporcu olabileceğimi düşündüğüm için seçmiyorum, beden eğitimi öğretmenliği falan da düşünmüyorum. O yüzden maçlara çıkıp kendimi gösterip kariyerimin olma ihtimaliyle aynı geliyor.
Devlette çalışmak istemiyorum ayrıca, polislik falan asla tercihim arasında yok.
EA 100k çalışanların çok rahat yapabileceği bir sıralama. Ancak sizin meslek hayallerinizde önemli. Sıkı çalışırım diyorsan sayısal işi kolay. Senin hayalin ne onu söyle.
Düz mantık EA da en fazla yapacağım 300K oda çok zorlarsam. Sözelde ise 30 bin falan muhtemelen son yapabileceğim, TYT de EA ile sıralamalarım aynı şekilde kendi görüşümce.
Rahat bir şirkette laptop ile çalışanlar ya da reklam şirketinde herhangi bir şirket fark etmez özel olsun da, özel eğitim bile olabilir.
Sekreter, muhasebe, işletme ya da analiz falan olabilir. Yeni medya olabilir, sağlık alanından bir meslek olur. Diyetisyen veya psikoloji olabilir bu tarz bir iş düşünüyorum. Onun yanında sporcu olurum diye düşündüm.