Güzel maaşlı, iş ortamı rahat, çok uzun ve yorucu saatleri olmayan rahat bir meslek ve bölüm önerseniz yeterli arkadaşlar, bir de eşit ağırlık mı sözel mi okuyayım ona karar verelim.
Böyle bir şey mümkün değil gibi. Sevdiğin işi yapmadığın sürece. Onu da senin düşünüp bulman lazım. Nelere ilgin var filan. Yoksa güzel maaş dışında gerçekleşmez.

2027 YKS benimki hocam :) 11.sınıfım.
YKS de hem sözel hem eşit ağırlık derslerini çözerim hem ikisini de görmüş olurum hocam yanlış mıyım? Matematik yapmaya çalışırım en temelden başlayayım, hiç sevmem sayısalı ama yapacak bir şey yok.

Sözel okusam daha rahat olurum bence, matematikten kurtulurum.

Ohoooo daha çok var ilk bin bile gelir bu sürede.😀 adamakıllı çalışmaya başla süreçte belli olur ne istediğin.

Böyle bir şey mümkün değil gibi. Sevdiğin işi yapmadığın sürece. Onu da senin düşünüp bulman lazım. Nelere ilgin var filan. Yoksa güzel maaş dışında gerçekleşmez.

Maaşı geçtim, rahat ortam sadece yeterli hocam. Çok sıkı çalışmalar, baskı, uzun çalışmalar, çabalar değil de arada molalar tatlı sohbetler dönecek şekilde özel sektörde çalışmak gibi bir iş düşündüm hayalimde.

bir de eşit ağırlık mı sözel mi okuyayım ona karar verelim. 🙏
Sadece bu noktaya yorum yapayım, sözelde tek kaliteli bölüm gastronomi, onun dışında hepsi çöp. Eşit ağırlıkta sıradan bir üniversitede işletme/iktisat okursan iş bulursun ama sözelde gastronomi dışında zor meslek bulmanız.

@Uranos @Testo Unit Yapamıyorum hocam ya, gerçekten matematik yapamıyorum. Kaç defa izledim ders videolarını TYT Matematik daha ilk konusundayım doğal sayılar, rasyonel sayılar falan, denklemleri asla çözemiyorum dinliyorum, zorla kafamı yora yora anlıyorum. Yeni bir soru geliyor saçma sapan işaretler kafa karıştırıcı denklemler falan, yok yani uğraşılacak gibi gelmiyor nedense.

Gerekirse ezber yaparım, tek bir soru için 10 sayfa paragraf, makale okurum ama şu matematik problemleri olmuyor.

Ne yapmalıyım? Sadece çok az TYT matematik bakıp sözel okuyacağım için diğer derslere mi ağırlık vereyim? Yoksa eşit ağırlık falan okurum ya da TYT'den girerim üniversiteye diye en çok matematiğe mi çalışmalıyım?

İnsan matematiğe çalışmak dahi istemiyor. Felsefe, psikoloji, edebiyat, tarih desek mutlu mutlu çalışırdım bence.

@Uranos @Testo Unit yapamıyorum hocam ya, gerçekten matematik yapamıyorum. Kaç defa izledim ders videolarını TYT matematik daha ilk konusundayım doğal sayılar, rasyonel sayılar falan, denklemleri asla çözemiyorum dinliyorum, zorla kafamı yora yora anlıyorum. Yeni bir soru geliyor saçma sapan işaretler kafa karıştırıcı denklemler falan, yok yani uğraşılacak gibi gelmiyor nedense.

Gerekirse ezber yaparım, tek bir soru için 10 sayfa paragraf, makale okurum ama şu matematik problemleri olmuyor.

Ne yapmalıyım? Sadece çok az TYT matematik bakıp sözel okuyacağım için diğer derslere mi ağırlık vereyim? Yoksa eşit ağırlık falan okurum ya da TYT'den girerim üniversiteye diye en çok matematiğe mi çalışmalıyım?

İnsan matematiğe çalışmak dahi istemiyor. Felsefe, psikoloji, edebiyat, tarih desek mutlu mutlu çalışırdım bence.

Bence biraz daha deneyin. Her halükarda TYT matematik çalışmak zorundasınız alanınız ne olursa olsun. Belki açılırsınız konular ilerledikçe.