5481

Uzman
Makaleler
5
Kardeşim üniversiteye yazıldı ama yazıldığı sene (1 sene) gitmedi, yazıldıktan hemen sonra 1. dönem ders kaydı yaptı.
2. dönem ders kaydı yapmadı üniversiteye gitmediği için.

Tekrar ders kayıt yapılmazsa bildiğim kadarıyla 2 dönem üst üste yapmayınca kaydı siliniyor.
1 sınıftan tekrar okuması için ne yapmalıyız? OBS'ye baktık fakat bununla ilgili bir bilgi bulamadık.
Bu sene üniversiteye gitmek istiyor 1 sınıftan tekrar başlaması için neler yapmamız gerekiyor? Bu dönem ders kaydı yapmak istiyoruz.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Üniversiteden üniversiteye farklılık gösterse dahi genel olarak işleyiş şu şekildedir: Öğrenci 1. sınıfta derslerden kalır veya ders kaydı yapmazsa dahi 2. sınıf olarak sistemde görünür ve kalan dersleri alttan alınmak suretiyle işlenir.

Bu kapsamda kardeşinizin 2025-2026 Güz dönemi ders kayıtlarını yapması yeterli olacaktır.
En doğru bilgiyi okulunun öğrenci işleri ve kendisinin danışmanı bilir.

1 sınıftan tekrar okuması derken? Lise mi burası hocam? O dönemde vermesi gereken dersleri verir. Alttan dersi varsa onları alır. Bazı dersler de kademelidir. Örneğin Devre Teorisi I-II gibi.
Misal ben şuan kardeşinizin bulunduğu durumda 5 sene önce bulundum. İlk dönem derslere girdim, ikinci dönem ise hiçbir sınava girmedim hepsinden kaldım.
Sonraki sene ikinci sınıfın ilk döneminde dersleri aldım, ikinci döneminde ise alttan gelenleri aldım.
Devre Teorisi I dersini almadan önce Devre Teorisi II dersini vermiştim hiç unutmam :rofl:

1 sınıftan tekrar okuması derken? Lise mi burası hocam? O dönemde vermesi gereken dersleri verir. Alttan dersi varsa onları alır. Bazı dersler de kademelidir. Örneğin Devre Teorisi I-II gibi.
Misal ben şuan kardeşinizin bulunduğu durumda 5 sene önce bulundum. İlk dönem derslere girdim, ikinci dönem ise hiçbir sınava girmedim hepsinden kaldım.
Sonraki sene ikinci sınıfın ilk döneminde dersleri aldım, ikinci döneminde ise alttan gelenleri aldım.
Devre Teorisi I dersini almadan önce Devre Teorisi II dersini vermiştim hiç unutmam :rofl:
Lise değil fakat konuya ben de çok hakim olmadığım için öyle yazma ihtiyacı duydum. 1 sene boyunca çok az okula gitti, bıraktı. Bundan dolayı 1. sınıftan itibaren tekrar başlaması gerekeceğini düşündüm ve bundan dolayı "1 sınıftan tekrar okuması" yazdım.

Oooh kebap. Biz de şartlı dersi daha geçemedik diye 2. sınıf dersini 6. senemizde anca alalım :d
Devre 2'yi de 4. sınıfta tekte vermiştim neyse ki.

Matematik 1 ve 2 dersini verememiştim. Diferansiyel denklemler ve Matematik 1'i gelecek 2. sınıf kış döneminde alıp yaz döneminde matematik 2 veremeyip 3. sınıfta vermiştim...

Lise değil fakat konuya ben de çok hakim olmadığım için öyle yazma ihtiyacı duydum. 1 sene boyunca çok az okula gitti, bıraktı. Bundan dolayı 1. sınıftan itibaren tekrar başlaması gerekeceğini düşündüm ve bundan dolayı "1 sınıftan tekrar okuması" yazdım.
Yıllık eğitim veren programlar yani Tıp, diş ve hukuk'ta yıl sonu notuna bakılır ve duruma göre sınıfta kalma olur. Tekrar o sınıfı tümden okur. Ama yarıyıllık programlarda dersler tek tek alınır. Sınıfta kalma denilen şey GANO'ya bağlıdır. GANO belirtilen değerden düşükse bir sonraki yarıyılda yeni bir ders alamaz, sadece eski aldığı dersleri alır, kaldıysa vermeye çalışır, geçtiği dersi de tekrar alıp notunu yükseltmeye çalışabilir, dönem sonunda GANO'sunu belirtilen değerin üstüne çıkarmaya çalışır. GANO değerin üstüne çıktıysa yeni dönemden yeni ders alınabilir.

Matematik 1 ve 2 dersini verememiştim. Diferansiyel denklemler ve Matematik 1'i gelecek 2. sınıf kış döneminde alıp yaz döneminde matematik 2 veremeyip 3. sınıfta vermiştim...
Fena değilsin ya EMAT'ı 5. kez alacağım bu sefer geçmek şart DD bile olsa yeter.

Pratikte 1. sinifi tekrar okuyor zaten zira birinci siniftan ders vermedigi icin dersleri tekrar alacak. Ayni seye cikiyor yani. Ancak ilk yili gecirdigi icin atiyorum 40 kredi hakkindan birinci sinifta 35'i tamamlaniyorsa ikinci siniftan 5 kredilik ders de alabilir. Her ders olmuyor tabi o da universiteden universiteye gore degisiyor.