grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Üniversite öğrencisiyim ve Bankkart Genç kartım var; limiti 16.000 TL. Kendim başka bir bankadan kredi kartı çıkartmayı düşünüyorum.

Öncelikle, KYK kredisi için verilen bu Bankkart Genç kredi kartıyla benim kendi başıma normal çıkarttıracağım kredi kartı arasında ne fark var? Yani Bankkart Genç'te faiz yok, aidat yok vs. deniyor. O kısımları tam bilmediğim için soruyorum; normal kredi kartında tam olarak ne oluyor? Aylık bir para falan mı kesiliyor kart kullanım ücreti olarak?

Bunun dışında, hangi banka ve hangi kredi kartını önerirsiniz? Ben Yapı Kredi'yi düşünüyorum; daha önce sigortalı olarak yaklaşık 7 ay çalıştım ve maaşımı Yapı Kredi'den aldım, banka kartını da bir yıldan fazladır kullanıyorum. Bu yüzden Yapı Kredi mantıklı olur mu ve hangi kartı önerirsiniz?

Son olarak, şu anda çalışmıyorum ve resmi aylık gelirim 4.000 TL, yani KYK kredisi. Şubat ayında işe gireceğim; kredi kartına başvururken gelirimi 4.000 TL mi yazmalıyım yoksa işe de gireceğim için 10.000-20.000 TL falan mı yazmalıyım? Bir de Yapı Kredi ya da başka bir banka bu şartlarda bana 20.000-30.000 TL civarlarında limitli bir kredi kartı verir mi?

Son düzenleme:
Merhaba,

Üniversite öğrencisiyim ve Bankkart genç kartım var; limiti 16.000 TL. Kendim başka bir bankadan kredi kartı çıkartmayı düşünüyorum.

Öncelikle, KYK kredisi için verilen bu Bankkart genç kredi kartıyla benim kendi başıma normal çıkarttıracağım kredi kartı arasında ne fark var? Yani Bankkart genç'te faiz yok, aidat yok vs. deniyor. O kısımları tam bilmediğim için soruyorum; normal kredi kartında tam olarak ne oluyor? Aylık bir para falan mı kesiliyor kart kullanım ücreti olarak?

Bunun dışında, hangi banka ve hangi kredi kartını önerirsiniz? Ben Yapı Kredi'yi düşünüyorum; daha önce sigortalı olarak yaklaşık 7 ay çalıştım ve maaşımı Yapı Kredi'den aldım, banka kartını da bir yıldan fazladır kullanıyorum. Bu yüzden Yapı Kredi mantıklı olur mu ve hangi kartı önerirsiniz?

Son olarak, şu anda çalışmıyorum ve resmi aylık gelirim 4.000 TL, yani KYK kredisi. Şubat ayında işe gireceğim; kredi kartına başvururken gelirimi 4.000 TL mi yazmalıyım yoksa işe de gireceğim için 10.000-20.000 TL falan mı yazmalıyım? Bir de Yapı Kredi'ya da başka bir banka bu şartlarda bana 20.000-30.000 TL civarlarında limitli bir kredi kartı verir mi?

Neden yeni bir kredi kartına ihtiyaç duydunuz anlamadım. Şu an zaten çoğu banka kredi kartı kampanyalarını azaltmış durumda. Bankkart genç yine bir nebze kampanyalara sahip diğerlerine göre benim gördüğüm. Neden başka kart istediğinizi anlayamadım.

Neden yeni bir kredi kartına ihtiyaç duydunuz anlamadım. Şu an zaten çoğu banka kredi kartı kampanyalarını azaltmış durumda. Bankkart genç yine bir nebze kampanyalara sahip diğerlerine göre benim gördüğüm. Neden başka kart istediğinizi anlayamadım.
Daha yüksek limit istiyorum. Ziraat limitini artırmak istesem, çok kullanmadığım için ret yeme ihtimalim yüksek ama 4.000 TL gelire dümdüz 16.000 TL veriyor.

Bir yıldan fazladır banka kartını kullandığım, her ay bir sürü harcama ve para girişi-çıkışı yapılan, 7 ay boyunca maaş aldığım Yapı Kredi belki 20.000-25.000 TL limitli kart verebilir diye düşündüm. Bir de dediğim gibi, şubat ayında işe gireceğim için gelirim artacak.

Bunlar dışında 20.000 TL limit veren Maximum Genç Kart falan da var mış galiba.

Şu an Bankkart Genç kartım Troy olduğu için onu değiştiriyorum, Mastercard olarak sipariş ettim ve geldiğinde yine de limit artırmak için deneyeceğim.

Merhaba,

Üniversite öğrencisiyim ve Bankkart genç kartım var; limiti 16.000 TL. Kendim başka bir bankadan kredi kartı çıkartmayı düşünüyorum.

Öncelikle, KYK kredisi için verilen bu Bankkart genç kredi kartıyla benim kendi başıma normal çıkarttıracağım kredi kartı arasında ne fark var? Yani Bankkart genç'te faiz yok, aidat yok vs. deniyor. O kısımları tam bilmediğim için soruyorum; normal kredi kartında tam olarak ne oluyor? Aylık bir para falan mı kesiliyor kart kullanım ücreti olarak?

Son olarak, şu anda çalışmıyorum ve resmi aylık gelirim 4.000 TL, yani KYK kredisi. Şubat ayında işe gireceğim; kredi kartına başvururken gelirimi 4.000 TL mi yazmalıyım yoksa işe de gireceğim için 10.000-20.000 TL falan mı yazmalıyım? Bir de Yapı Kredi'ya da başka bir banka bu şartlarda bana 20.000-30.000 TL civarlarında limitli bir kredi kartı verir mi?

Bende universite ogrencisiyim ve ayni sebeplerden Ziraat'in kredi kartını kullanmiyorum şu an. Senin aksine benim daha once sigorta girisim vesaire olmadi o yuzden rastgele bi' sekilde cogu bankada hesap açtım ve kredi kartı talep ettim. Talep edilen bilgilerde meslek kısmında Ogrenci/Universite ogrencisini secip gelirimi 25.000 TL'den girmistim. Enpara 4.500, ziraat 16.000, Garanti BBVA 7.500, Akbank ve ıng ise 2.000'er lira limit verdiler. Ben cok kredi kartı kullanan biri degilim zaten cok bilmiyorum yanlış yonlendirmek istemem ama maasını zamanında o bankaya bagladigina gore istersen Yapı Kredi'den kredi kartı basvurusu yap once. Benim gibi tum bankalara basvurmak ne kadar mantikli bilmiyorum cunku. Mastercard veya Visa olsa tum islerini halledersin zaten, Ziraat'i hiç kullanmaya isinamadim o kadar fazla limit cikarttigi halde.

En fazla kampanya ve yillik kart ücreti farki olur onun dısında pek fark olmaz diye biliyorum.

Yani Bankkart Genç'te faiz yok, aidat yok vs. deniyor. O kısımları tam bilmediğim için soruyorum; normal kredi kartında tam olarak ne oluyor? Aylık bir para falan mı kesiliyor kart kullanım ücreti olarak?
Bankkart Genç aidatsız bir kredi kartı, yani kredi kartlarından alınan yıllık aidat bu kartta yok. Bu iyi bir özellik çünkü yıllık aidatlar şu an 800-1000 lira seviyesine ulaşmış durumda. Faiz konusunda ise normal kartlarla aynı koşullarda, o konuda bir farklılık yok.

Bankkart Genç aidatsız bir kredi kartı, yani kredi kartlarından alınan yıllık aidat bu kartta yok. Bu iyi bir özellik çünkü yıllık aidatlar şu an 800-1000 lira seviyesine ulaşmış durumda. Faiz konusunda ise normal kartlarla aynı koşullarda, o konuda bir farklılık yok.

Yıllık aidat zaten gençlere yok? 25 yaşına kadar geçerli diye biliyorum.

Yıllık aidat zaten gençlere yok? 25 yaşına kadar geçerli diye biliyorum.
Kardeşim 20 yaşındayken aidat borcu çıktı. Sonrasında kartı iptal ettirip Yapıkredi World Eko kart aldık. Ben de Yapıkredi World Eko kart kullanıyorum. 2 yıldır kardeşimle kullanıyoruz ve kartın aidat borcu ile karşılaşmadık.

Son düzenleyen: Moderatör: