Uranos

Üstün
Yer
Adana
Üniversite okuyamayacağım gibi gözüküyor. Ne kadar çalışırsam çalışayım, kafam basmıyor gerçekten. Çok ağır dikkat eksikliği hastalığım var.

Soru çok basit. Üniversite okumadan izlenebilecek en iyi yol sizce ne? Ailemin maddi durumu ortalamanın üstünde.

Ticarete doğrudan atılmak, odak gerektirmeye vasıfsız işlerde çalışmak. Tavsiyem inşaatlarda elektrikçi, tesisatçı, sıva veya duvar ustası olarak çırak başlangıcı yap.

5 - 10 sene sonra usta bulamayacağız, koltuğunda oturur, sigaranı yakar, müşteri seçersin.

Eger elin bir seye yatkin degilse sonun sanayi olur. Ya da petrolcu. Bence ailenin durumu ortalamanin ustundeyse %50 burslu bir universite tutturmaya calis. TYT'yi 50 yapsan AYT'yi 30 yapsan parali olarak okursun. Okumaya niyetin varsa tabii.

Ticarete doğrudan atılmak, odak gerektirmeye vasıfsız işlerde çalışmak. Tavsiyem inşaatlarda elektrikçi, tesisatçı, sıva veya duvar ustası olarak çırak başlangıcı yap.

5 - 10 sene sonra usta bulamayacağız, koltuğunda oturur, sigaranı yakar, müşteri seçersin.
Eger elin bir seye yatkin degilse sonun sanayi olur. Ya da petrolcu. Bence ailenin durumu ortalamanin ustundeyse %50 burslu bir universite tutturmaya calis. TYT'yi 50 yapsan AYT'yi 30 yapsan parali olarak okursun. Okumaya niyetin varsa tabii.
Ailen devralabileceğin bir iş yapıyorsa oraya yönel.
Cevaplarınız için teşekkür ederim, Freelancher işini düşündüm, o nasıldır?

Hocam bence mesem kurslarına gidebilirsiniz. Bir de Ankara'da Gazi Üniversitesi'nin kurslar verdiğini görmüştüm bir çok meslek alanında, eğer bulunduğunuz ilde varsa ve hocalarıda iyiyse bence katılın derin onlara. Bir sürü şey öğrenirsiniz hem. Onun dışında bence elektrikçi olabilirsiniz, çok iyi bir meslek bana göre.

Hocam bende sizle ayni gorusteyim, bir sey olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Simdiki aklim olsa hic okumam. O yuzden bence ilgili oldugun bir seyi bulmak ve onun uzerinde uzmanlasmak uzerine vakit ayir. Bunlar benim acimdan detailing, kodlama, rc araclar gibi farkli dallarda olabilir. Ben 7 sene okuyacagim diye ugrastim gunun sonunda suan kuryelik yapiyorum zamaninda bu ise girseymisim simdi garanti bir ev sahibi olmustum. Kurs gibi seylerin bence cok bir artisi yok. Buldugun seyde iyi olursan sonrasinda ailenden bunun uzerine bir isletme kurmalarini isteyebilirsin belki

Selam öncelikle aynı durumları yaşamış olarak şunları anlatmak isterim sana. İlk YKS'ye girişimde pek bir şey bilmiyordum sonuç kötü geldi ailem illede okuyacaksın diye diye gidip dershaneye yazdırdı kafam basmıyor dememe rağmen anlatamadım dershaneye gittim ikinci YKS'ye girişimde ortalama bir sonuç getirdim yine de bir yere yerleşemedim. 2 ay önce İstanbul'dan taşındım başka bir şehre organize sanayi bölgesinde beyaz eşya üreten büyük firmada montaj elemanı olarak işe girdim, iyi ki de girmişim çevrem büyüdü elim alıştı keşke liseden sonra hiç sınava girmeseydim diyorum direkt işe girip çalışsaydım. Hiçbir şey için geç değil umarım sende güzel yerlere gelirsin. İlla herkes okuyacak diye bir şey yok, ülkenin eğitim sistemi belli açıkçası tanıdığın olmadı sürece bir yere gelemezsin süper zekada olsan…