Makaleler
1
Benim gözümden gördüğüm kadarıyla ve arkadaşımın evinin tam üniversite kampüsü yolunda olmasından dolayı diyeceklerim net; gruplaşma var. Yoldan geçen gariban türü tek gezen tiplere bile laf attıklarını gördüm.

Bugün ilk kez ben de üniversiteye gittiğimde herkesin herkesle ilk günden arkadaş olduğunu, dışarıdan birinin katılmasının bayağı zor olduğunu düşündüm. Sınıftan kimseyle 2-3 sözcük harici konuşmadım. Yurtta da aynen öyleydi, oda değiştirdim; en azından şu ankiler daha iyi. Sigara içtikleri de yok.

Lisedeyken normal diyordum çünkü 4 sene aynı arkadaşa sahip olmak normal. Benim anlam veremediğim diğer kısım ise daha ilk günden nasıl herkes herkesi tanıyor?

Benim gözümden gördüğüm kadarıyla ve arkadaşımın evinin tam üniversite kampüsü yolunda olmasından dolayı diyeceklerim net; gruplaşma var. Yoldan geçen gariban türü tek gezen tiplere bile laf attıklarını gördüm.

Bugün ilk kez ben de üniversiteye gittiğimde herkesin herkesle ilk günden arkadaş olduğunu, dışarıdan birinin katılmasının bayağı zor olduğunu düşündüm. Sınıftan kimseyle 2-3 sözcük harici konuşmadım. Yurtta da aynen öyleydi, oda değiştirdim; en azından şu ankiler daha iyi. Sigara içtikleri de yok.

Lisedeyken normal diyordum çünkü 4 sene aynı arkadaşa sahip olmak normal. Benim anlam veremediğim diğer kısım ise daha ilk günden nasıl herkes herkesi tanıyor?
Özel üniversite mi?

Üst sınıflarda illaki gruplaşma oluyor. Ben de bugün gittim, evet grupça yürüyenler de var yalnız da var. Ben de yalnızlardandım, lâkin bunun kadar normal bir şey yok. Ben kimseyi tanımıyorum kimse de beni tanımıyor sonuçta. Anatomi Laboratuvarı'nın önündeyiz 30 kişi, kimse kimseyle konuşmuyor, tanımıyorlar ki. Ders başlayınca çektim sandalyemi "selam" dedim yanımdakine oldubitti, ilk arkadaşım hayırlı olsun. "Selam" yani 5 harf, zor değil.

Bu arada o öğrencilerin kafasına göre açtıkları WP gruplarında acayip boş dönüyor. Bir tanesine girdim girmez olaydım.

Son düzenleme:
Valla, geçen sene ben de ilk gittiğim gün sınıf genelinin kendi aralarında gruplaştıklarını fark etmiştim. Zaten daha sonra, daha üni açılmadan WhatsApp grupları açtıklarını öğrenmiştim. Ama zaman geçtikçe o gruplar ya dağılıyor ya da az kişiye düşüyorlar. Sen gruplaşmayı dert etme; kendi kafa yapına göre insanları zaten zamanla anlarsın, onlarla kaynaşırsın.

Hayır.
Üst sınıflarda illaki gruplaşma oluyor. Ben de bugün gittim, evet grupça yürüyenler de var yalnız da var. Ben de yalnızlardandım, lâkin bunun kadar normal bir şey yok. Ben kimseyi tanımıyorum kimse de beni tanımıyor sonuçta. Anatomi Laboratuvarı'nın önündeyiz 30 kişi, kimse kimseyle konuşmuyor, tanımıyorlar ki. Ders başlayınca çektim sandalyemi "selam" dedim yanımdakine oldubitti, ilk arkadaşım hayırlı olsun. "Selam" yani 5 kelime, zor değil.
Birinci sinifta boylelyse ustu sınıflara kesinlikle bulasilmamasi gerek. Selami bile zor alıyorlar.
Valla, geçen sene ben de ilk gittiğim gün sınıf genelinin kendi aralarında gruplaştıklarını fark etmiştim. Zaten daha sonra, daha üni açılmadan WhatsApp grupları açtıklarını öğrenmiştim. Ama zaman geçtikçe o gruplar ya dağılıyor ya da az kişiye düşüyorlar. Sen gruplaşmayı dert etme; kendi kafa yapına göre insanları zaten zamanla anlarsın, onlarla kaynaşırsın.
Üniversite açılmadan grup kurulma olayini da yeni duydum. Kim nasil haberdar oluyor?

Üniversitenin ilk haftası kurulan gruplar çok enteresan oluyor; muhtemelen 1 ay sonra hiçbiri konuşmayacak bile. Ben üniversitenin ilk günü tanıştıklarımla hala yakın arkadaşım ama çoğu kişi olmuyor genelde.