20 geçe olan derse 18 geçe gelip bir şey demeden oturmasıyla dersin başlamasını bekliyordum. O ara bildirim geldi açtım telefonu, 1-2 dk geçmiş, hoca da bana bakıyor vaziyetteymiş. Yandaki arkadaş telefona müdahale etti, ben de ona laf söyledim, eli kolu rahat dursun diye. Neyse telefonu koyarken hocayla göz göze geldim ve dersten çıkardı. Diğer saat imza atarsın derken o sinsi gülüşü bu konuyu yazma sebebim. Çok zoruma gitti 2 dakika için bütün bir saati yakması. Az çok okumuştum dışarıdan bu hocaların böyle olduğunu ama yaşamak hakikaten can sıkıcıymış.
Detaylar
Kim cevapladı?Lisedekiler de öyleydi.
Duymazdan gelmeler, sorularımı yanıtsız bırakmalar ve çok sessiz birisi olmama rağmen "çok soru soruyorsun" demeler falan. Ya öğretmen değil misin 1000 tane de sorsam cevaplayacaksın ders içinse.
Duymazdan gelmeler, sorularımı yanıtsız bırakmalar ve çok sessiz birisi olmama rağmen "çok soru soruyorsun" demeler falan. Ya öğretmen değil misin 1000 tane de sorsam cevaplayacaksın ders içinse.
Canepe
Uzman
Kral dişini biraz sık, dersinden geçmen gerektiğini unutmamalısın. Polemiğe girip aranı kötü etmeni kesinlikle önermiyorum.
Uye473
Uzman
20 geçe olan derse 18 geçe gelip bir şey demeden oturmasıyla dersin başlamasını bekliyordum. O ara bildirim geldi açtım telefonu, 1-2 dk geçmiş, hoca da bana bakıyor vaziyetteymiş. Yandaki arkadaş telefona müdahale etti, ben de ona laf söyledim, eli kolu rahat dursun diye. Neyse telefonu koyarken hocayla göz göze geldim ve dersten çıkardı. Diğer saat imza atarsın derken o sinsi gülüşü bu konuyu yazma sebebim. Çok zoruma gitti 2 dakika için bütün bir saati yakması. Az çok okumuştum dışarıdan bu hocaların böyle olduğunu ama yaşamak hakikaten can sıkıcıymış.
Tamamen haksızsın. Eğer bildirim çok önemli ise dersten önce bildireceksin öyle bir şey yoksa o zaman sen bunu hak ettin kusura bakma. Orası telefon bakma, bildirim kontrol alanı değil.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sye
Uzman
Deneyimlemiş birisi olarak ben de önermiyorum. Hakkımı hep arayan birisiyim, aradım diye araya birilerini sokmasam 1 yılımdan oluyordum. 2 veya 4 sene dişini sık çok muhatap olma.Kral dişini biraz sık, dersinden geçmen gerektiğini unutmamalısın. Polemiğe girip aranı kötü etmeni kesinlikle önermiyorum.
Yasal olarak böyle bir durum var mı bilmiyorum fakat Türkiye'de her şey kurallara göre ilerlemiyor maalesef. Bu arkadaş hakkını arasa, büyük ihtimalle zararı kendine olacak. Onun için böyle durumlarda, öğrenciler hatalı olmasa dahi olaya sebebiyet veren hareketi tekrarlamaması gerek. Tekrarlarsa zarar kendisine olacak çünkü.Normalde eğitim hakkını elinden alması yasak. Danışman hocanla konuş bu durumu.
Yasal olarak böyle bir durum var mı bilmiyorum fakat Türkiye'de her şey kurallara göre ilerlemiyor maalesef. Bu arkadaş hakkını arasa, büyük ihtimalle zararı kendine olacak. Onun için böyle durumlarda, öğrenciler hatalı olmasa dahi olaya sebebiyet veren hareketi tekrarlamaması gerek. Tekrarlarsa zarar kendisine olacak çünkü.
Danışman hocasına sorarsa o yönlendirir. Tabii huyuna gidip özür dilemek daha iyi ama sonuç itibarıyla dersten atmak eğitim hakkını engelliyor öğrencinin.
Blackraven
Üstün
Danışman hocasına sorarsa o yönlendirir. Tabi huyuna gidip özür dilemek daha iyi ama sonuç itibariyle dersten atmak öğrenme hakkını engelliyor öğrencinin.
Bu olayı bu kadar büyütmeye gerek yok. Dersten sonra odasına gidip ya da yanına gidip hocam kusura bakmayın der ve geçer.
Yeni konular
-
-
-
-
BIOS güncellemesi sonrası MSI Afterburner'da bilgiler gözükmüyor
- Michael MYERS
-
-
-