Herkesin kendi bileceği iştir yapılan haksızlığa karşı nasıl davranacağı. Ben hiçbir öğrencimi sınıftan atamazdım.Bu olayı bu kadar büyütmeye gerek yok. Dersten sonra odasına gidip ya da yanına gidip hocam kusura bakmayın der ve geçer.
Detaylar
Kim cevapladı?Sınıf kapısının yakınlarında kamera varsa inceleme talep et. Gerekiyorsa okula dilekçe yaz. "2 dakika ile 1 saatim yendi" gibi. Biraz sıkıntılı bir tip galiba. Biz millete imza attırırdık, hocaların umurunda bile olmazdı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Uye473
Uzman
Tamamen haksızsın. Eğer bildirim çok önemli ise dersten önce bildireceksin öyle bir şey yoksa o zaman sen bunu hak ettin kusura bakma. Orası telefon bakma, bildirim kontrol alanı değil.
Dislike ve hahaha atanlara sesleniyorum hoca kuralları uygulamak zorunda ve sen o kişi derste konuşmuş çevre öğrencilerin dikkat dağıtacak şeyler yapmış konu sahibi sonuna kadar ona müstahak.
miraçov
Üstün
Üniversiteler genelde böyle hocalar ile dolu. Ancak bizzat benim de karşılaştığım iyi hocalar da var. Benim üniversite hocam bizi cafeye götürmüş, sigara ikram etmişliği vardır abartmıyorum. Ancak egoist hocalarım da var tabii. Hiçbir hoca ile inatlaşma yeter, kaşının üstünde burnun var dese "haklısınız hocam" de. Hocaların suyuna git ki dönemin uzamasın.
Dislike ve hahaha atanlara sesleniyorum hoca kuralları uygulamak zorunda ve sen o kişi derste konuşmuş çevre öğrencilerin dikkat dağıtacak şeyler yapmış konu sahibi sonuna kadar ona müstahak.
Telefona 10 saniye bakmak ve 2 cümle konuşmak dersten atılmaya sebepse hiçbir eğitim düzeyinde sınıflarda bir tane bile öğrenci kalmaz. Okul burası. Toplama kampı değil.
canmeister
Uzman
Tamamen dengesizler. Zamanında "benim dersimden asla geçemeyecek" diye arkamdan 10 dakika sallayan hocanın odasına girdiğimde "evladım neden böyle yapıyorsun ben seni çok seviyorum bir daha böyle yapma" vs. deyip konuyu kapatmıştı 
Çok yakınlaşma, çok uzaklaşma. Belirli bir mesafen olsun. Sabretmekten başka bir seçeneğin yok.
Çok yakınlaşma, çok uzaklaşma. Belirli bir mesafen olsun. Sabretmekten başka bir seçeneğin yok.
Normalde eğitim hakkını elinden alması yasak. Danışman hocanla konuş bu durumu.
Sorun zaten danışman hocamın o olması. Fazla muhatap olmak istemiyorum ama sorsam nasıl olur bilemedim.
Kral dişini biraz sık, dersinden geçmen gerektiğini unutmamalısın. Polemiğe girip aranı kötü etmeni kesinlikle önermiyorum.
Evet aklımdaki de tamamen o. Sorun çıkmasını istemiyorum ama sorunu onlar yaratıyor.
Yasal olarak böyle bir durum var mı bilmiyorum fakat Türkiye'de her şey kurallara göre ilerlemiyor maalesef. Bu arkadaş hakkını arasa, büyük ihtimalle zararı kendine olacak. Onun için böyle durumlarda, öğrenciler hatalı olmasa dahi olaya sebebiyet veren hareketi tekrarlamaması gerek. Tekrarlarsa zarar kendisine olacak çünkü.
Sistem baştan çürük olunca dediğiniz gibi doğru olanı kovalasam da zararlı çıkacağım.
Tamamen haksızsın. Eğer bildirim çok önemli ise dersten önce bildireceksin öyle bir şey yoksa o zaman sen bunu hak ettin kusura bakma. Orası telefon bakma, bildirim kontrol alanı değil.
Sen de bir gün akademisyen olursan arkandan benim gibi bir sürü kötü düşünen biri olur. Oturup düşünürsün artık sorun sizin zihniyetiniz mi yoksa arkanızdan sürünen öğrenciler mi diye.
Umarım bu en fenası olur...Bu hiçbir şey değil. Üniversitede daha ne kompleksler göreceksin.
Canepe
Uzman
Aman hocam boş verin. Sadece sabredin biraz, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz hepsi bu. Akademik hayatınızda başarılar dilerim.Evet aklımdaki de tamamen o. Sorun çıkmasını istemiyorum ama sorunu onlar yaratıyor.
Bence odasına gidip o durumu sorup aranızda bir sıkıntı olup olmadığını sormalısınız. Odasında da egolu şekilde davranıyorsa da artık kimden uzak durulması gerektiğini biliyor olacaksınız. Açık iletişim iyidir.